Vastattu

lexcom home ja kaapelimodeemi

  • 27 April 2016
  • 3 kommenttia
  • 2035 katselukerrat

Olen muuttamassa uuteen asuntoon jossa on lexcom home sisäverkkojärjestelmä jonka kautta esim. antennisignaali liikkuu. Mahtaako kellään olla kokemusta miten parhaiten kaapelimodeemi kannattaisi yhdistää järjestelmään?

Jos ei muuten onnistu niin varmaan lexcome home antennikaapelin (jossa siis toinen pää rj45 joka menee seinärasiaan) perään kaapelimodeemin antenninjohto.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Anonymous 27 April 2016, 10:30

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

http://fi.snb.leon.se/Downloads/PDF/LexCom%20Home%20opas%204.3.pdf

Tuossa sinulle jotain tietoa.
Noiden kaapeleiden hintaa nostaa juuri impedanssisovituksen tekeminen eli ethernet-kaapeleilla impedanssi on 100ohm, kun antennikaapelilla on 75ohm.

Riippuen, mikä antenniyksikkö sinne on asennettu, niin joudut ehkä vaihtamaan sen antenniyksikön. En tiedä, mitä paluukanavan taajuusaluetta Elisa käyttää, mutta tuolla A110-65 on ainakin riittävä taajuusalue todennäköisesti kaapelimodeeikäyttöön. Tuossakin oli ihan tietyty portit varattu kaapelimodeemikäyttöä varten.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
Eiköhän tuossa kaapeloinnissa kaapeli-tv ole samassa ristikytkentäkaapissa kuin Lexcom-rasiatkin. Kaapelimodeemi kannattaa laittaa ristikytkentäkaappiin ja vetää verkkoyhteydet huoneisiin Ethernetillä.

Huomaa, että ristikytkentäkaappi on usen radioteknisesti huono paikka WLAN-tukiasemalle, joten kaapelimodeemiksi kannattaa valita ilman langatonta verkkoa oleva malli (tai kytkeä WLAN-pois päältä) ja sijoittaa erillinen langaton tukisasema parempaan paikkaan.