Vastattu

Zyxel VMG3925-B10B Wlan ongelma

  • 5 December 2016
  • 13 kommenttia
  • 2506 katselukerrat

En löytänyt muuta aivan vastaavaa ketjua, joten tässä uutta:

Pari kuukautta sitten saimme valokuidun taloyhtiöön ja otsikon Zyxelin boksin. Parin viikon käytön jälkeen boksissa 2.4GHz yhteys alkoi oireilemaan. Kaikki 2.4GHz:n laitteet putosivat verkosta, verkko näkyy kyllä mutta yhteyttä siihen ei enää saa. Ainoa mikä auttoi ongelmaan oli virrankatkaisu. Tätä tapahtui 1-n kertaa päivässä, eli varsin kiusallinen vaiva kun osa laitteista tukee ainoastaan 2.4 yhteyttä. Samaan aikaan 5GHz:n verkko toimii kuitenkin aivan normaalisti ja sen kautta pääsee tietysti katsomaan vähän mitä laitteella tapahtuu. Muuten näyttää kaikki olevan kunnossa, vain 2.4GHz laitteet puuttuvat.

Kävin lopulta Elisan kaupassa ja sieltä laite vaihdettiin uuteen samanlaiseen. Pari viikkoa meni taas hyvin kunnes täsmälleen samat ongelmat alkoivat. Nyt kun sitä boksia on resetoinut jälleen pari viikkoa päivittäin niin alkaa hermo savuamaan jo. Erilaisia asetuksia olen kokeillut boksissa (kanavat jne.) mutta niillä ei ole mitään vaikutusta toimintaan. Tänä aamuna sitten laite päätti tehdä jälleen tiltin, mutta sillä erotuksella että myös 5GHz verkkoa lakkasi toimimasta. Virta pois ja päälle ja kaikki palautui taas normaaliksi.

Laitteita löytyy vähän joka lähtöön ja eri käyttöjärjestelmillä ja kun tuo 2.4 tilttaa niin millään laitteella sinne ei pääse enää kiinni. Kotirauha on hieman koetuksella kun vaimon kone toimii pelkästään 2.4 yhteydellä niin aiheesta saa kuulla tämän tästä. LAN porttien toimivuudesta ei ole tietoa kun siinä ei ole yhtään laitetta kiinni.

Onko jotain ideoita vielä? Tehdasasetuksiin en ole vielä palauttanut, jos sillä vaikka saisi viikon parin hermolevon, mutta pysyväksi ratkaisuksi siitäkään ei ole.

Firmis on tämä vanhempi: VMG3925-B10B_Elisa5_V511AARB3D0
Kuuluvuusongelmia ei ole, boksi on aivan suoralla näköyhteydellä.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi nistop 5 December 2016, 08:15

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

13 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Kuvasit käytännössä ongelmat joiden kanssa itse taistelin. Laitteeseen kokeiltiin vanhempaa firmwarea ynnä muuta. Seuraava suositus kokeilla lukita 2,4G verkon kanava sellaiselle jossa on mahdollisimman vähän häiriötä. Itselläni ei auttanut kun täällä on noin 20 langatonta 2,4G verkkoa ja valtaosa noita kotibokseja jotka vaihtelevat kanavaa automaattisesti.

Lopullinen apu oli vasta siitä kun laite vaihdettiin Huawei HG635 laitteeseen. Wlan ei ole kiukutellut eikä laite ole käynnistellyt itseään uudelleen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
Vaihtaminen kokonaan toisen valmistajan laitteeseen taitaa todellakin olla paras ratkaisu.

Itsekin törmäsin Zyxelin 660-sarjalaiseen modeemiin, josta WLAN putosi pois tuon tuostakin. Tämä oli Helsingissä neljännessä kerroksessa. Modeemin vaihto Telewelliin poisti ongelman.

Kierrätin Zyxelin tuusulalaiseen kellariin. Siellä Zyxelin WLAN on yllättäen toiminut moitteetta. Johtopäätös: Zyxeleiden WLAN ei kestä rasitusta, mikäli naapureillakin on WLAN-verkot.
Kunniamerkki
Jatkan keskustelua tähän ketjuun, kun minun Elisan Zyxel VMG3925-B10B laitteen WLAN:ssa tuntuu olevan vikaa.

Meillä on käytössä Saunalahden 50M korttelikuitu, jonka downstream on WLANin kautta Speedtestin mukaan hyvin tasaisesti n.37-38 Mbps. Tämä toimii normaalisti HD laatuisen TV kuvan katselussa Yle Areenasta, Netflixistä ja muiden vastaavien kautta erinomaisesti.

Nettiyhteys tuntuu kuitenkin välillä kyykkäävän 1-3 Mbps tuntumaan, jonka huomaan suoratoisto palveluiden kuvan mentyä pikselimössöksi. Speedtest vahvistaa tämän. Aikaisemmin käytin Chromecastiä ja ajattelin, että ongelmat johtuivat siitä, mutta nyt päivitin laitteiston Apple TV 4K:n ja ongelmat edelleen jatkuvat täytyy syyttävä sormi siirtää tuohon Elisan Zyxel VMG3925 boksiin.

Onko muilla ollut vastaavia ongelmia laitteen kanssa?

Laitteen statistiikan mukaan up/down nopeudet ovat vakiot. Olen kerran palauttanut laitteen tehdasasetuksiin, mutta siitä ei ollut apua. Noin viikko sitten päivitettiin uusin Elisan firmware, mutta ongelma on ja pysyy. Olen kokeillut myös eri WLAN taajuuksia ja kanavia. Laitteen buuttaus auttaa asiaan, mutta tuntuu oudolta, että käyttäjän pitää buuttailla palvelutarjoajan toimittamaa laitetta saadakseen sen toimimaan normaalisti.

@OmaYhteisö-tiimi voisi tarkistaa näkyykö operaattorin päässä jotain ongelmia. Esim eilen klo 22 aikoihin nettiyhteys kyykkäsi pahasti.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Tapahtuuko samaa yhteysnopeuden tippumista myös langallisessa verkossa? Nuo Speedtestit kannattaa tehdä langallisessa verkossa siten, että muut verkkoa käyttävät laitteet on sammutettu tai irrotettu verkosta.

Tuo modeemin boottaus ja sen korjaava toimenpide vaikuttaa kyllä vialliseen modeemiin. Jos itse yhteys temppuilisi, ei tuo bootti välttämättä muuttaisi tilannetta lainkaan.

Jos haluat itsellesi modeemin, jonka kanssa ei tarvitse tapella, suosittelen hankkimaan modeemin muualta kuin operaattorilta. Etenkin nuo ZyXELit ovat olleet varsinaisia ongelmapesiä. Suosittelen sijoittamaan esim. Telewelliin ja tappelu loppuu siihen.
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/14809/jtcvc/TeleWell-TW-EAV510AC-ADSL2-VDSL-modeemi

Itselläni oli joskus muinoin tuo VMG3926, eli modeemisi edeltävä malli, jossa erot 3925 -malliin ovat lähinnä muodollisia. Se ei toiminut koskaan kuten sen olisi kuulunut toimia, kiitos Elisan firmwaren. Hankin tilalle Telewellin ja se palveli vuosia uskollisesti ilman, että sitä tarvitsi boottailla saati resetoida. Tällä hetkellä kyseinen modeemi on anopilla ja sielläkin ongelmat poistuivat samantien kun VMG3925 lähti pois linjoilta.
Kunniamerkki
Harmillisesti taloutemme puhelinpistokkeet ovat hankalissa paikoissa tuota Apple TV:tä ajatellen, mutta täytyy yrittää lainata jostain läppäri, jolla voisi kokeilla yhteyttä, silloin kun tuo yhteys kyykkää. On tullut kyllä testattua yhteyttä ongelma tilanteissa siten, että vain yksi laite on WLAN:ssa, mutta sillä ei tunnu olevan vaikutusta nopeuteen.

Hassua että Elisa myy noita Zyxelin laitteita nettiyhdeyden kylkiäisenä, jos ne kerta ovat noin huonoja. Voisin mielelläni kokeilla toista laitetta/merkkiä, mutta ongelmaksi muodostuu se, että Elisan pitäisi ottaa tuo laite takaisin tai vaihtaa se toiseen, koska he ovat sen tuohon käyttöön myyneet.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Jos laitteessa on takuuta jäljellä, ota yhteys Elisan asiakaspalveluun. Sitä kautta hoituu laitteiden vaihto uuteen. Tällä hetkellä Elisa toimittaa Huawein modeemia tuohon tilalle. Ei ole täydellinen sekään, mutta ilmeisesti hiukan parempi kuin tuo ZyXEL.

Vaan onpa tuolla Huaweilla ollut ongelmia Applen laitteiden kanssa.
https://yhteiso.elisa.fi/laajakaista-70/huawei-hg635-ongelma-512753
Käyttäjätaso 2
Täytyy myös tuoda julki pettymys tuohon Zyxel VMG3925-B10B -laitteeseen. Elisan myyntimiehet ja -naiset vakuuttivat sen olevan paras ratkaisu ok-talon tarpeisiin, mutta nyt arvelen, että he ehkä tarkoittivat sen olevan paras Elisalta saatava laite. Hankin sen edullisemmin vapailta markkinoilta, mutta se ei voi olla syynä kummallisiin ongelmiin. Valokuitu tarjoaa tasaisen laatuyhteyden, mutta ilman mitään käsitettävää syytä wifi-nopeus romahtaa viereisessä huoneessa ja jopa lähempänäkin muutamaan megaan. Zyxellin vahvistimesta (Armor) ei ole mitään apua - päinvastoin. 5Ghz nopeudella kaikki laitteet eivät siihen edes kytkeydy, ei telkkarikaan. Telkkarille on vaikeata saada siihen yhteys jopa ethernet-kaapelilla

Hölmöyttäni kyselin lopulta apua jopa Elisan maksulliselta palvelulta, mutta tulos oli vain 50 euron lasku.

Rahaa siis kului, mutta vermeet eivät pelitä, kuten pitäisi. Ajattelin kokeilla TeleWelliä, mutta laitemalli on vielä aiki.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9
Itekkin aikoinani tappelin zyxelin purkin kanssa. Laitteet tippui WLAN verkosta monta kertaa päivässä ja ongelmaan oli ratkasuna yleensä purkin buuttaus. Tosiaankin paras vaihtoeho on ostaa parempi boxi.

Itse ostin ASUS:n boxin enkä voi, kun kehua. Kaikki on toiminut niinkun pitää ja säädöistä löytyy. Nyt jopa pystyy samaisen boxin liittämään ASUS:n tekemään AiMesh järjestelmään jos haluaa laajentaa WLAN verkkoa helposti. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/49194/dxtxm/ASUS-DSL-AC68U-Dual-band-ADSL2-VDSL-modeemi .

Tässä jotain tietoa AiMesh:tä https://www.asus.com/fi/Networking/Mesh-WiFi-System-Home/
Itekkin aikoinani tappelin zyxelin purkin kanssa. Laitteet tippui WLAN verkosta monta kertaa päivässä ja ongelmaan oli ratkasuna yleensä purkin buuttaus. Tosiaankin paras vaihtoeho on ostaa parempi boxi.

Itse ostin ASUS:n boxin enkä voi, kun kehua. Kaikki on toiminut niinkun pitää ja säädöistä löytyy. Nyt jopa pystyy samaisen boxin liittämään ASUS:n tekemään AiMesh järjestelmään jos haluaa laajentaa WLAN verkkoa helposti. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/49194/dxtxm/ASUS-DSL-AC68U-Dual-band-ADSL2-VDSL-modeemi .

Tuo ASUS:n boxi vaikuttaa selkeästi laadukkaammalta kuin nuo Elisan kauppaamat Huawei HG635 ja Zyxel VMG3925. Ei-näistä-laitteista-ymmärtävänä täytyy kuitenkin kysyä, miten helposti tuollainen muu kuin Elisan kautta hommattu boxi saadaan toimimaan yhteen Elisa Viihteen kanssa? Eli mitä pitää käytännössä tehdä sen jälkeen, kun posti tuo boxin?
Joudun vaihtamaan joka tapauksessa uuden boxin aiemman Zyxel-purkkini tilalle, kun talooni asennettiin vastikään Elisa / Saunalahden 100/10M valokuituliittymä.
Käyttäjätaso 7
Ei-näistä-laitteista-ymmärtävänä täytyy kuitenkin kysyä, miten helposti tuollainen muu kuin Elisan kautta hommattu boxi saadaan toimimaan yhteen Elisa Viihteen kanssa? Eli mitä pitää käytännössä tehdä sen jälkeen, kun posti tuo boxin?
Joudun vaihtamaan joka tapauksessa uuden boxin aiemman Zyxel-purkkini tilalle, kun talooni asennettiin vastikään Elisa / Saunalahden 100/10M valokuituliittymä.

Riippuu modeemista , mutta esim. TeleWellin laitteilla Viihde toimii jo käytännössä tehdasasetuksilla. Ei muuta kuin piuhat kiinni ja menoksi.

https://www.telewell.fi/fi/tuote/internet-kotona/adsl-vdsl-wifi/TW-EAV510AC-USB3/tw-eav510ac-usb-3-0-5g-4g-adsl2-vdsl2-wan-5-x-1gb-kytkin-palomuuri-wifi-ac

Ei-näistä-laitteista-ymmärtävänä täytyy kuitenkin kysyä, miten helposti tuollainen muu kuin Elisan kautta hommattu boxi saadaan toimimaan yhteen Elisa Viihteen kanssa? Eli mitä pitää käytännössä tehdä sen jälkeen, kun posti tuo boxin?
Joudun vaihtamaan joka tapauksessa uuden boxin aiemman Zyxel-purkkini tilalle, kun talooni asennettiin vastikään Elisa / Saunalahden 100/10M valokuituliittymä.
Riippuu modeemista , mutta esim. TeleWellin laitteilla Viihde toimii jo käytännössä tehdasasetuksilla. Ei muuta kuin piuhat kiinni ja menoksi.

https://www.telewell.fi/fi/tuote/internet-kotona/adsl-vdsl-wifi/TW-EAV510AC-USB3/tw-eav510ac-usb-3-0-5g-4g-adsl2-vdsl2-wan-5-x-1gb-kytkin-palomuuri-wifi-ac


Kiitos avusta, tuohan vaikuttaa erinomaiselta vaihtoehdolta! Eikä maksa paljon; Verkkokauppa.comissa 99,90 €.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9
Aika pitkälti taitaa modeemit nykyään toimia johdot kiinni ja menoksi periaatteella. Aikas hyvin automatisoitu ne asetukset. ASUS toimii samalla tavalla. Mutta onhan tuo kieltämättä aika kallis.

Itse vaan kun on 7 hengen taloudessa ja härpäkettä ties kuinka ja paljon niin haluan säätää vähän tarkemmin kaistat ja mitkä laitteet tärkeämpiä kuin toiset jne... Lisäksi kun tätä laitteitten internetiä tässä tyrkytetään jo väkisin on ASUS laittanut tohon lootaansa AiProtection minkä tarjoaa TrendMicro.
Käyttäjätaso 2

Ei-näistä-laitteista-ymmärtävänä täytyy kuitenkin kysyä, miten helposti tuollainen muu kuin Elisan kautta hommattu boxi saadaan toimimaan yhteen Elisa Viihteen kanssa? Eli mitä pitää käytännössä tehdä sen jälkeen, kun posti tuo boxin?
Joudun vaihtamaan joka tapauksessa uuden boxin aiemman Zyxel-purkkini tilalle, kun talooni asennettiin vastikään Elisa / Saunalahden 100/10M valokuituliittymä.
Riippuu modeemista , mutta esim. TeleWellin laitteilla Viihde toimii jo käytännössä tehdasasetuksilla. Ei muuta kuin piuhat kiinni ja menoksi.

https://www.telewell.fi/fi/tuote/internet-kotona/adsl-vdsl-wifi/TW-EAV510AC-USB3/tw-eav510ac-usb-3-0-5g-4g-adsl2-vdsl2-wan-5-x-1gb-kytkin-palomuuri-wifi-ac

Muutaman päivän kokemuksella tuo laite toimii erinomaisesti. Suosittelen sitä. Hankkimassani Zyxellissä ei ole enää palautusoikeutta, ja hölmö turvautuminen Elisan maksulliseen palveluun yhdessä virheostoksen kanssa aiheutti liki 200 eeron vahingon. Zyxellin vahvistimen sentään voinen palauttaa.

Miksi Elisa suosittelee ja itsekin ylihinnalla myy tuollaisia? Tori.fi :ssä niitä on tarjolla muutamalla kympillä