Vastattu

Hedman Partners vaatii rahaa

  • 12 September 2016
  • 31 kommenttia
  • 20212 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Hedman vaatii rahaa väittäen, että liittymästäni on jaettu yksi elokuva, mitä sitäkään ei varmuudella ole tapahtunut ilman verkon salasanan murtamista. Heidän mukaansa Elisa on pakotettu antamaan meidän liittymän tiedot Markkinaoikeuden päätöksellä nro 2016/28. Tätä päätöstä ei löydy mistään. Ja Elisa ei anna tietoja edes omista liittymistäni minulle! Näin en tiedä, ketä uskoa. Chatissa annettiin vain linkki https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/tekijanoikeuksien-valvontakirjeet/
Siellä sanotaan, että tiedot annetaan liittymästä, josta merkittävässä määrin saatetaan yleisön saataviin tekijänoikeudella suojattua aineistoa ilman tekijän suostumusta. Yksi elokuva ei kuulosta siltä, eli haluaisin tietää, onko Elisa edes antanut noita tietoja, vai väitetäänkö vain tuon iP:n olleen minun liittymässä. MItä minä teen?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi matiaas 15 February 2017, 14:01

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

31 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15
http://murobbs.muropaketti.com/threads/hedman-partnersilta-kiristyskirje.1213329/
Tuolla on käsitelty kaikki mahdolliset ja mahdottomat variaatiot, jos vain jaksaa lukea ja/tai kysyä neuvoa kohtalotovereilta.
Käyttäjätaso 1
Joo, kiitos, näitä jo lueskelinkin ja ajattelin olla vastaamatta. Kummallista vaan, että Elisa kehotti vastaamaan ja kertomaan oman kantani Hedmanille, mutta siitä saattaa tulla vaan lisävaikeuksia. 100 euroa vaativat yhdestä elokuvasta ja 450 e 'valvonnan kustannuksia'!
Käyttäjätaso 4
Oikeastaan jokainen joka on saanut aiheettoman kirjeen tämän kuun tietämillä voisi vastata tähän ketjuun. Saataisiin kaikki vähän suuntaa siitä onko kenties tapahtunut inhimillinen virhe prosessin jossain vaiheessa, siinä kuitenkin sen verran monessa kohdin kirjoitetaan käsin tietoja erinäisiin paikkoihin.

100 euroa vaativat yhdestä elokuvasta ja 450 e 'valvonnan kustannuksia'!

Tiedän yhden vastaavan tapauksen tältä kuulta, eli siis aiheeton eikä hajuakaan koko elokuvasta eikä myöskään löydy syyllistä. Pyydetyt summat pienenee, aiempien tietojen mukaan on pyydetty 600-2500 euroa, nyt ollaan näköjään jo alle 600 euron.

Vastaamattomuus voidaan tulkita välinpitämättömyydeksi. Kannattaa vastata ja kiistää teko asiallisesti loukkaamatta, koska lakitoimistot tekevät vain työtään saamiensa tietojen pohjalta. Päämiehen (eli heidän asiakkaan) asia on sitten viedä asia oikeuteen. Samalla varmistut onko kirje aito, jotkut on lähettänyt huijauskirjeitäkin väärillä lähettäjän tiedoilla. Siinähän on joku lakitoimiston tapausnumero. Puhelinnumeron siihen toimistoon voit tarkistaa jostain, että täsmääkö. Markkinaoikeuden päätökset saanee pyytämällä, ehkä soittamalla pääsee alkuun.

Jos Elisalla on tapahtunut järjestelmällinen virhe jonkun tietopyynnön kohdalla, niin sen luulisi huomattavan, kun kiistäviä vastauksia tulee yllättävän paljon. Tietoja nimittäin vaaditaan oikeusteitse ryppäinä eikä jokaista yksittäin.

Turre Legalilla on paljon ohjeistusta aiheesta. Kannattaa lukea myös tämä, siellä on mm. lukuisia skenaarioita, joissa voi tulla virheitä IP-osoitetietojen liittämisessä oikeaan asiakkaaseen:
http://www.turre.com/wp-content/uploads/2016/06/Tekija%CC%88noikeuskirjeet.pdf

Toisin kuin USAssa, Suomessa operaattoreiden ei tarvitse lähettää tietoa, että ovat luovuttaneet liittymäsi tiedot oikeuden päätöksellä. Tokihan tämä olisi hyvin huomaavaista omia asiakkaita kohtaan vapaaehtoisesti tehtynä.

Elisalle kysymys: Onko jokin syy miksi asiakkaille ei ilmoiteta väittömästi, kun tämmöisiä tietojen luovutuksia tehdään?
Toinen kysymys: Tehdäänkö ristiintarkistusta ja samojen tietojen hakua vähintään kahden toisistaan riippumattoman henkilön toimesta, jotta voidaan poissulkea inhimilliset virheet?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Nuo asiat tosiaan kannattaa selvittää kirjeen lähettäjän kanssa. Muuta kantaa en tuohon itse voi ottaa. Markkinaoikeus voi päätöksellään velvoittaa teleyrityksen luovuttamaan teleliittymän haltijan yhteystiedot IP-osoitteen perusteella tekijänoikeuden haltijalle tai tämän edustajalle tekijänoikeuden loukkauksen selvittämiseksi ja mahdollisen vaatimuksen kohdentamiseksi. Muuta osuutta Elisalla ei asiassa ole.
Käyttäjätaso 1
Tuo Elisan osuus on tietysti aivan ratkaiseva, miten he muuten kirjeitä laittaisi. Luulisi sen verran olevan asiakastyytyväisyydellä merkitystä, että IP-osoite edes tuplatarkistettaisiin, kun asiakas joutuu tällaisen hyökkäyksen kohteeksi. Nimenomaan kerroin Elisalle, että en ole pyytämässä mitään tietoja vaan vain tarkistamaan, että ko. osoite on heillä liitettynä minuun, mutta aina vaan sama vastaus: luovuttavat tietoja vain oikeuden päätöksellä. Kuitenkin Hedman Partners nimenomaan kehottaa tarkistamaan palveluntarjoajalta, että IP-osoite on kohdistettu oikein! Niissähän on ollut virheitä.

Markkinaoikeuden päätöksen sain tosiaan sähköpostilla pyytämällä. Miksihän sitä ei ollut netissä, kuten muut heidän päätökset?
Käyttäjätaso 4
Nuo asiat tosiaan kannattaa selvittää kirjeen lähettäjän kanssa. Muuta kantaa en tuohon itse voi ottaa. Markkinaoikeus voi päätöksellään velvoittaa teleyrityksen luovuttamaan teleliittymän haltijan yhteystiedot IP-osoitteen perusteella tekijänoikeuden haltijalle tai tämän edustajalle tekijänoikeuden loukkauksen selvittämiseksi ja mahdollisen vaatimuksen kohdentamiseksi. Muuta osuutta Elisalla ei asiassa ole.
Jos sinulla ei riitä valtuudet kysymyksiin vastaamiseen, niin vie asiaa organisaatiossa niin kauan ylöspäin kunnes löytyy sellainen henkilö, joka saa kertoa noista asioista.

Ei tässä Elisan toimia epäillä etteikö olisi ollut oikeuden päätös olemassa jne. Operaattoreilla on ikävä velvollisuus olla tietojen luovuttajana. Virheiden poissulkeminen ennen tiedon luovutusta ulkopuolisille on ensiarvoisen tärkeää. Paitsi että syytön voi joutua maksamaan kalliita korvauksia, niin se varsinainen syyllinen ei saa mitään syytettä aiheesta sillä kertaa. Tietojen säilytys on lain mukaan pakollista vain 9kk. Jos kirjeen saa vasta yli vuosi "loukkauksen" jälkeen, niin miten siinä voi enää mitään tarkastaa?

On käynyt niinkin, että ADSL-yhteys on ollut kytkettynä ristiin jonkun toisen asiakkaan kanssa. Se on paljastanut vasta, kun toinen asiakas on irtisanonut liittymänsä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Asiakkaamme saavat rauhallisin mielin olla asian suhteen ja nuo asiat kyllä varmistetaan riittävällä tasolla, jotta inhimillisen erehdyksen mahdollisuus olisi mahdollisimman pieni. Ainahan se inhimillisen erehdyksen mahdollisuus toki on olemassa kuten kaikessa muussakin - vaikka asiaa katsoisi jopa kolme tai neljä toisistaan riippumatonta henkilöä aiemmin mainitsemiesi kahden henkilön sijaan. :)

Elisalla ei ole oikeutta asiakkaan pyynnöstä tarkistaa luovutettuja omistajatietoja eikä niistä näin ollen myöskään ilmoiteta asiakkaalle. Jos luovutettujen omistajatietojen oikeellisuus mietityttää niin tulee olla yhteydessä kirjeen lähettäjään, joka selvittää asiaa kanssasi.
Käyttäjätaso 1
:)
Eivät selvitä mitään sen enempää, vaan vaativat rahaa. Kuten sanoin aiemmin, he kehottavat pyytämään apua teiltä tarkastukseen. Lainaus saamastani kirjeestä: "Mikäli epäilette, että luvattomaan toimintaan käytetty liittymä ei olisikaan ollut käytössänne, voitte pyytää internet-operaattorianne tarkistamaan tiedon."
Asiakashan se on aina väärässä ...

Jos tiedot hävitetään 9 kk:n kuluttua, on tuo Turre Legalin tekstissä esittämä skenaario tahallisesta viivyttelystä hyvin uskottava. Itsekin sain kirjeen vuoden ja 3 kk:n kuluttua tapahtuneesta.
Juu, meille tuli himaan tollane viesti. Ei ikinä vastattu siihen, eikä kuulunut sen yhden kirjeen jälkeen mitään heiltä.

Yrittää vain pelotella!
Käyttäjätaso 4
Elisalla ei ole oikeutta asiakkaan pyynnöstä tarkistaa luovutettuja omistajatietoja eikä niistä näin ollen myöskään ilmoiteta asiakkaalle. Jos luovutettujen omistajatietojen oikeellisuus mietityttää niin tulee olla yhteydessä kirjeen lähettäjään, joka selvittää asiaa kanssasi.

Mutta kun esittää vaihtoehtoa, että tiedoissa on virhe, niin kommentti on "ei niissä voi olla virhettä".

Entä olisiko mahdollista lähettää pelkkä sähköposti-ilmoitus, että tiedot on luovutettu ja (mikäli on oikeus) oikeuden päätöksen numero siihen mukaan? Ei siis kerrottaisi IP-osoitetta eikä sitä kenelle on luovutettu. Siinä kuitenkin luovutetaan asiakastietoja, vaikka IP-osoitetieto ei välttämättä sellainen olekaan (vaikka pitäisi), niin osoitetiedot ja nimi on.

Ratkaisu, joka korjaisi tilanteen osalla asiakkaista: Saisiko Elisan myymiin modeemeihin toiminnon, joka tallentaa IP-osoitehistorian USB-levylle tai vaikka koko logitiedoston, jossa kuitenkin näkyy myös DHCP-kyselyt?
Käyttäjätaso 1
Ei se tahdo oikein kaupunkilaisjärkeenkään mennä, että kuinka minä voin saada tietää nykyisen IP-osoitteeni koneelta katsomalla, mutta aikaisempiin minulla ei ole oikeutta saada tietoa palveluntarjoajalta, vaikka olen heidän asiakkaansa. Tarkoitan nyt vain *yksittäisen liittymän* tietoja ja vain liittymän haltijalle. Mikähän laki sen kieltää? Ja onko se taas toisaalta perustuslain mukaista, että ei ole oikeutta saada omia tietojaan? Onkohan lainsäätäjä tätäkään loppuun asti miettinyt. Saahan ne omat tiedot muistakin instansseista, jos haluaa. Kuitenkin sitten joku rahastustarkoituksessa liikkeellä oleva saa vaikka kuinka paljon tietoja oikeuden päätöksellä noin vaan.
Käyttäjätaso 4
Mikähän laki sen kieltää? Ja onko se taas toisaalta perustuslain mukaista, että ei ole oikeutta saada omia tietojaan? Onkohan lainsäätäjä tätäkään loppuun asti miettinyt. Vaalit on taas tulossa, tiedät mitä kysyä ehdokkailta. Unohdin itse kysellä, kun näin puolueiden telttoja. Sitten onkin aika kaivaa esille näistä asioista lakien puolesta äänestäneet ja puheenvuorot, niin voi tehdä valinnat vaaleissa.
Käyttäjätaso 4
Kuitenkin sitten joku rahastustarkoituksessa liikkeellä oleva saa vaikka kuinka paljon tietoja oikeuden päätöksellä noin vaan. Joku ehdotti, että tekijänoikeusjärjestöjen pitäisi saada ilman oikeuden päätöstä, mutta ei mennyt lakiin asti. Nyt on sentään jonkunlainen puskuri välissä seuraamassa tilannetta, mutta miten paljon siellä vaaditaan todistelua että saa liittymän haltijan tiedot.
Hmm. Siis asiakkaisiin linkatut IP-tiedothan täyttää henkilörekisterin kriteerit ja henkilötietolain (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990523) mukaan asianomaisella on oikeus saada tietää KAIKKI hänestä tallennettu tieto sekä oikaista väärä. Melkein pitäisi ottaa tietosuojavaltuutettuun yhteyttä ihan mielenkiinnosta, että mitä mieltä ovat tällaisesta menosta.
Käyttäjätaso 5
Saisiko elisan kannan tuohon asiaan, eli mikä laki muka estää Elisaa lähettämästä noita samoja tietoja asiakkaalle kuin mitä Elisa ilomielin jakelee täysin ulkopuolisille puliveivareille.
Ja kuten yllä sanotaan, kuuluisi Elisan luovuttaa nuo tiedot henkilötietolain mukaan asiakkaalle hänen niitä pyytäessä.

Sanotaan nyt vielä kuitenkin se yleispätevä ohje, että älkää olko missään tekemisissä noiden kiristäjien kanssa.
Kyseessä ovat kuitenkin ammattihuijarit (lakimiehet) jotka vääntävät totuutta mieleisekseen työkseen,joten kaikkea sanomaasi/kirjoittamaasi tullaan käyttämään sinuq vastaan.

Kuitenkin tuo ip osoite kertoo kiristäjille vain sen, että kuka maksaa laskun mutta ei esimerkiksi sitä että keitä siellä osoitteessa asuu.
Joten jos kävidi headmanin kannalta huonosti ja haastaisivat oikeuteen jonkun joka asuu esimerkiksi puolison ja kolmen teini-ikäisen lapsen kanssa, niin silloin "syyllisen" etsiminen olisi kutakuinkin mahdotonta.
Jo ihan siitä syystä että "syyllinen" voisi olla jompikumpi perheen päästä, kuka tahansa teineistä tai kuka tahansa teinien kavereista.

Tuo kiristyskirjeissä mainittu 50k€ tuomiokin vaati sen että tuo tuomittu oli ollut yhteydessä kiristäjiin ja sen jälkeen vielä julkaissut saamansa kirjeen murobbs palstalla sensuroimattomana.
Sieltä sitten joku nettitrolli oli kerennyt kopioimaan sen kuvan ylilauta keskustelufoorumille ja kirjoittanut markkinaoikeuden mukaan raskauttavasti että "eipä auttanut laittaa seedejä 0kt", tuon jälkeen oli tuo syytetty tajunnut virheensä ja vaihtanut muroon sensuroidun kirjeen.

Mikrobitti lehti oli jopa tavoittanut tuomion jälkeen tuon ylilauta kirjoittelijan joka oli tunnustanut haastattelussa että hän teki sen ylilauta kirjoituksen.


Eli mitä hiljempaa olet, sen pienempi on mahdollisuutesi joutua haastettujen listalle.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +6
Niissonille: Markkinaoikeus on tehnyt kuvaamasi kaltaisia päätöksiä ja velvoittanut teleoperaattorit antamaan tietoja. Onkohan päätöksen numero oikein ensimmäisessä viestissä?

http://www.markkinaoikeus.fi/fi/index/paatokset/teollisjatekijanoikeudellisetasiat/teollisjatekijanoikeudellisetasiat/1467628378764.html
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Aiemman viranomaisohjeistuksen mukaan, Elisa ei voinut tarkastaa tietoja asiakkaan pyynnöstä. Tähän on kuitenkin tullut muutos ja päivitetyt ohjeet löydät asiakastukisivuiltamme. Ohjesivuilla on vastattu useimmin esitettyihin kysymyksiin.

Tarkastuspyynnöt tehdään vain lomakkeella ohjeen mukaan. Asiakaspalvelu tai Palstatiimi eivät käsittele näitä pyyntöjä eikä näin ollen voi niistä sen tarkemmin kertoa, joten pyyntöjä ei kannata yrittää tehdä asiakaspalvelun tai Palstan yksityisviestien kautta.

Toivottavasti tämä selventää jatkossa näitä tilanteita! 🙂
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +6
http://www.iltalehti.fi/digi/201702222200074866_du.shtml
http://www.iltalehti.fi/digi/201702222200074866_du.shtml
Viime vuonna 2016 eu:ssa julkaistu tele2 laki kieltää palveluntarjoajia säilyttämästä käyttäjien ip tietoja, joten hedman yms.
ei pitäisi enää saada ip tietoja isp:lta.
Niinpä. EU-tuomioistiun antoi 21.12.2016 nk. Tele2-päätöksen (C-203/15), joka kieltää internetpalveluntarjoajan tallentaa käyttäjien tunniste- ja paikkatietoja, aivan kuten puhelinkuuntelussa. EU-tuomioistuimen Tele2-päätöksen perusteella tunnistetietojen tallentaminen on lähtökohtaisesti kiellettyä. Sallittua se on vain teknisen toimivuuden/laskutuksen varmistamiseksi tai vakavan rikollisuuden tai terrorismin estämiseksi. Tällöinkin tallentaminen olisi poikkeus, eli se kytkettäisiin päälle vain, jos käsillä on konkreettinen rikosepäily. Myös tietojen luovuttaminen edellyttää lähtökohtaisesti näiden tarkoitusperien täyttymistä.

EU-tuomioistuimen päätös tulee lopettamaan ennen pitkään lakitoimistojen tekijänoikeuskiristyskirjeet.
http://www.iltalehti.fi/digi/201702222200074866_du.shtml
Viime vuonna 2016 eu:ssa julkaistu tele2 laki kieltää palveluntarjoajia säilyttämästä käyttäjien ip tietoja, joten hedman yms.
ei pitäisi enää saada ip tietoja isp:lta.
Niinpä. EU-tuomioistiun antoi 21.12.2016 nk. Tele2-päätöksen (C-203/15), joka kieltää internetpalveluntarjoajan tallentaa käyttäjien tunniste- ja paikkatietoja, aivan kuten puhelinkuuntelussa. EU-tuomioistuimen Tele2-päätöksen perusteella tunnistetietojen tallentaminen on lähtökohtaisesti kiellettyä. Sallittua se on vain teknisen toimivuuden/laskutuksen varmistamiseksi tai vakavan rikollisuuden tai terrorismin estämiseksi. Tällöinkin tallentaminen olisi poikkeus, eli se kytkettäisiin päälle vain, jos käsillä on konkreettinen rikosepäily. Myös tietojen luovuttaminen edellyttää lähtökohtaisesti näiden tarkoitusperien täyttymistä.

EU-tuomioistuimen päätös tulee lopettamaan ennen pitkään lakitoimistojen tekijänoikeuskiristyskirjeet.http://www.iltalehti.fi/digi/201702222200074866_du.shtmlhttp://murobbs.muropaketti.com/threads/hedman-partnersilta-kiristyskirje.1213329/
Tuolla on käsitelty kaikki mahdolliset ja mahdottomat variaatiot, jos vain jaksaa lukea ja/tai kysyä neuvoa kohtalotovereilta.
http://www.iltalehti.fi/digi/201702222200074866_du.shtml
Viime vuonna 2016 eu:ssa julkaistu tele2 laki kieltää palveluntarjoajia säilyttämästä käyttäjien ip tietoja, joten hedman yms.
ei pitäisi enää saada ip tietoja isp:lta.
Niinpä. EU-tuomioistiun antoi 21.12.2016 nk. Tele2-päätöksen (C-203/15), joka kieltää internetpalveluntarjoajan tallentaa käyttäjien tunniste- ja paikkatietoja, aivan kuten puhelinkuuntelussa. EU-tuomioistuimen Tele2-päätöksen perusteella tunnistetietojen tallentaminen on lähtökohtaisesti kiellettyä. Sallittua se on vain teknisen toimivuuden/laskutuksen varmistamiseksi tai vakavan rikollisuuden tai terrorismin estämiseksi. Tällöinkin tallentaminen olisi poikkeus, eli se kytkettäisiin päälle vain, jos käsillä on konkreettinen rikosepäily. Myös tietojen luovuttaminen edellyttää lähtökohtaisesti näiden tarkoitusperien täyttymistä.

EU-tuomioistuimen päätös tulee lopettamaan ennen pitkään lakitoimistojen tekijänoikeuskiristyskirjeet.
Aiemman viranomaisohjeistuksen mukaan, Elisa ei voinut tarkastaa tietoja asiakkaan pyynnöstä. Tähän on kuitenkin tullut muutos ja päivitetyt ohjeet löydät asiakastukisivuiltamme. Ohjesivuilla on vastattu useimmin esitettyihin kysymyksiin.

Tarkastuspyynnöt tehdään vain lomakkeella ohjeen mukaan. Asiakaspalvelu tai Palstatiimi eivät käsittele näitä pyyntöjä eikä näin ollen voi niistä sen tarkemmin kertoa, joten pyyntöjä ei kannata yrittää tehdä asiakaspalvelun tai Palstan yksityisviestien kautta.

Toivottavasti tämä selventää jatkossa näitä tilanteita! :)
Niissonille: Markkinaoikeus on tehnyt kuvaamasi kaltaisia päätöksiä ja velvoittanut teleoperaattorit antamaan tietoja. Onkohan päätöksen numero oikein ensimmäisessä viestissä?

http://www.markkinaoikeus.fi/fi/index/paatokset/teollisjatekijanoikeudellisetasiat/teollisjatekijanoikeudellisetasiat/1467628378764.html
http://murobbs.muropaketti.com/threads/hedman-partnersilta-kiristyskirje.1213329/
Tuolla on käsitelty kaikki mahdolliset ja mahdottomat variaatiot, jos vain jaksaa lukea ja/tai kysyä neuvoa kohtalotovereilta.
Oikeastaan jokainen joka on saanut aiheettoman kirjeen tämän kuun tietämillä voisi vastata tähän ketjuun. Saataisiin kaikki vähän suuntaa siitä onko kenties tapahtunut inhimillinen virhe prosessin jossain vaiheessa, siinä kuitenkin sen verran monessa kohdin kirjoitetaan käsin tietoja erinäisiin paikkoihin.

100 euroa vaativat yhdestä elokuvasta ja 450 e 'valvonnan kustannuksia'!

Tiedän yhden vastaavan tapauksen tältä kuulta, eli siis aiheeton eikä hajuakaan koko elokuvasta eikä myöskään löydy syyllistä. Pyydetyt summat pienenee, aiempien tietojen mukaan on pyydetty 600-2500 euroa, nyt ollaan näköjään jo alle 600 euron.

Vastaamattomuus voidaan tulkita välinpitämättömyydeksi. Kannattaa vastata ja kiistää teko asiallisesti loukkaamatta, koska lakitoimistot tekevät vain työtään saamiensa tietojen pohjalta. Päämiehen (eli heidän asiakkaan) asia on sitten viedä asia oikeuteen. Samalla varmistut onko kirje aito, jotkut on lähettänyt huijauskirjeitäkin väärillä lähettäjän tiedoilla. Siinähän on joku lakitoimiston tapausnumero. Puhelinnumeron siihen toimistoon voit tarkistaa jostain, että täsmääkö. Markkinaoikeuden päätökset saanee pyytämällä, ehkä soittamalla pääsee alkuun.

Jos Elisalla on tapahtunut järjestelmällinen virhe jonkun tietopyynnön kohdalla, niin sen luulisi huomattavan, kun kiistäviä vastauksia tulee yllättävän paljon. Tietoja nimittäin vaaditaan oikeusteitse ryppäinä eikä jokaista yksittäin.

Turre Legalilla on paljon ohjeistusta aiheesta. Kannattaa lukea myös tämä, siellä on mm. lukuisia skenaarioita, joissa voi tulla virheitä IP-osoitetietojen liittämisessä oikeaan asiakkaaseen:
http://www.turre.com/wp-content/uploads/2016/06/Tekija%CC%88noikeuskirjeet.pdf

Toisin kuin USAssa, Suomessa operaattoreiden ei tarvitse lähettää tietoa, että ovat luovuttaneet liittymäsi tiedot oikeuden päätöksellä. Tokihan tämä olisi hyvin huomaavaista omia asiakkaita kohtaan vapaaehtoisesti tehtynä.

Elisalle kysymys: Onko jokin syy miksi asiakkaille ei ilmoiteta väittömästi, kun tämmöisiä tietojen luovutuksia tehdään?
Toinen kysymys: Tehdäänkö ristiintarkistusta ja samojen tietojen hakua vähintään kahden toisistaan riippumattoman henkilön toimesta, jotta voidaan poissulkea inhimilliset virheet?

Viime vuonna 2016 eu:ssa julkaistu tele2 laki kieltää palveluntarjoajia säilyttämästä käyttäjien ip tietoja, joten hedman yms.
ei pitäisi enää saada ip tietoja isp:lta.
Niinpä. EU-tuomioistiun antoi 21.12.2016 nk. Tele2-päätöksen (C-203/15), joka kieltää internetpalveluntarjoajan tallentaa käyttäjien tunniste- ja paikkatietoja, aivan kuten puhelinkuuntelussa. EU-tuomioistuimen Tele2-päätöksen perusteella tunnistetietojen tallentaminen on lähtökohtaisesti kiellettyä. Sallittua se on vain teknisen toimivuuden/laskutuksen varmistamiseksi tai vakavan rikollisuuden tai terrorismin estämiseksi. Tällöinkin tallentaminen olisi poikkeus, eli se kytkettäisiin päälle vain, jos käsillä on konkreettinen rikosepäily. Myös tietojen luovuttaminen edellyttää lähtökohtaisesti näiden tarkoitusperien täyttymistä.

EU-tuomioistuimen päätös tulee lopettamaan ennen pitkään lakitoimistojen tekijänoikeuskiristyskirjeet.