Vastattu

HSL Mobiililippu android sovellus?

  • 22 May 2016
  • 4 kommenttia
  • 3025 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Olen yrittänyt useaan otteeseen HSL:n mobiililippu android sovelluksella tilata itselleni lippua puhelimeen. Kuitenkin kun lippua yrittää tilata sovellus ilmoittaa että tilaaminen ei onnistu, syynä saattaa olla liittymään asetettu palveluesto. Itselläni ei estoja ole päällä. Tästä on HSL:lle laitettu viestiä että mikä mättää mutta he eivät osaa sanoa mikä mättää. Laitoin myös elisan aspaan viestiä, myöskään siellä ei osattu muuta sanoa kun että liittymässäni ei mitään estoja päällä ole. Kuitenkin puhelut ja tekstarit muuten menevät läpi muihin palvelunumeroihin. Yritetty on mm. sovelluksen uudelleen asentamista? Puhelin on Samsung galaxy A5, 2016 jossa android 5.1.1. Ideoita kellään? Tai onko sitten vaan sovelluksen oma bugi?

https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat/mobiililippu
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 24 May 2016, 10:00

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
HSL:n sovellus ei käytä veloitukseen puheluita eikä tekstiviestejä, vaan ip-laskutusta. Varmista, että käyttämässäsi internet-yhteydessä ei ole palveluestoja.

Mikäli käytät toisen puhelimesi tai tablettisi internet-yhteyttä jaettuna WLAN:lla, palveluestot tulee ottaa pois siitä liittymästä, jonka internet-yhteys on jaettu. Tai ottaa lipun oston ajaksi WLAN pois päältä siitä laitteesta, jossa ajetaan HSL:n sovellusta.

Otithan huomioon, että silloin jos HSL:n sovellus toimii puhelimessasi, myös romanialaiset huijarit voivat heitellä epämääräisiä maksuja puhelinlaskullesi. Viime syksyn kauhutarinat kannattaa palauttaa mieleen kertaamalla ketju Hämärät verkko-ostot laskulla läpi.

Suosittelen ottamaan liittymään palveluestot ja hankkimaan sovelluksen tilalle HSL:n matkakortin.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Eipä ole tullut vastaan ongelmia HSL:n kanssa. Liittymässä ei tosiaan näy mitään mikä voisi estää tuon toimivuuden 😞 Voi olla tietty bugi softassakin, mutta tuossa varmuuden saa vasta jos kokeilee sim-korttia toisessa kännykässä samalla ohjelmalla.
Käyttäjätaso 1
HSL:n matkakortti löytyykin jo taskusta ja useamman vuoden ollut käytössä. Mikäs tämä ip- laskutus on ja kuinka se toimii. Onko liittymälläni jotain joka estää ip- laskutuksen. Ja tuo mobiililipun tilaaminen ainakin HSL:n mukaan onnistuu ainoastaan mobiilidataa käyttäen. Tämä sovellus ei itselleni mitenkään elintärkeä ole, mielenkiinnosta olisin kokeillut kuinka toimii ja varalla aina jos bussikortista arvot loppu. Mutta kiitos näistä tiedoista
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
Ip-laskutus, yhdeltä kutsumanimeltään mobiilimaksu, on tekniikka, jossa tekemistäsi http-pyynnöistä veloitetaan.

Ploki: Koko kansan mobiilimaksu
Ploki: Käyttäjän tunnistaminen Mobiilimaksun avulla
Ploki: Liittymänumeron väärentäminen Mobiilimaksu-tapahtumassa

Mobiilimaksun ongelma on, ettei siihen ole sisällytetty mitään varmistuksia siitä, onko http-pyyntö legitiimi ja onko tilaajalla ollut tarkoitus maksaa mobiilimaksulla. Koijarit väärinkäyttävät järjestelmää piilottamalla www-sivuille asiayhteydestään irrotettuja maksulinkkejä, joihin vahingossa osuessaan puhelinlaskulle tulee kympin–parinkympin veloitus. Mikään ei estä myöskään ostamasta mainostilaa tunnetuilta sivustoilta ja valjastamalla nämä rahastusautomaateiksi.

Kaiken kukkuraksi operaattorit eivät tiedottaneet ominaisuuden olemassaolosta eivätkä siitä, mitä se käytännössä merkitsee. Ennen viime syksyistä mobiilimaksukohua moni saattoi jakaa kännykästään internet-yhteyden tietämättä, että junassa vierustoveri voisi matkustaa pummilla heidän laskuunsa.

Mobiilimaksulle ei ole omaa erillistä estoa, vaan se on kytketty palvelutekstiviestiestoon. Mikäli estät asiointitekstiviestit, myös mobiilimaksu estyy - ja päinvastoin.

Kun sinulla ei ole palveluviestiestoa, mobiilimaksujen pitäisi toimia.

Ethän muuten satu käyttämään VPN:ää tai TOR:ia? Nämä muuttavat pakettien reititystä, jolloin mobiilimaksu ei toimi ainakaan odotetulla tavalla.