Vastattu

Kännykän asetusten haku

  • 1 August 2016
  • 7 kommenttia
  • 1219 katselukerrat

Miten saan ladattua tekstiviestillä asetukset kännykkään.
DNA:lla toimii lähettämällä tekstiviesti ASETUKSET annettuun numeroon ja paluutekstiviestinä tulee MMS ja nettiasetukset
Miten Saunalahdella eli mikä on numero ja mikä teksti pitää lähettää ?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Piampi 1 August 2016, 21:27

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Miten saan ladattua tekstiviestillä asetukset kännykkään?

"Asetukset" on melko laaja käsite, mutta ihan Elisan sivuilta löydät varmasti kyllä ohjeet haluamillesi asetuksillekin.

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/matkapuhelinliittymat/asetukset/
En minä tuota kysynyt, mistä saa ohjeita. Kysyin miten saa ladattua kännykkään mms ja internetasetukset. Se ei ole mikään laaja käsite vaan hyvin yksinkertainen ja hyvin rajattu käsite.
Silloin ei tarvitse naputella käsin vaan operaattori tarjoaa apuaan.
Käyttäjätaso 7
En minä tuota kysynyt, mistä saa ohjeita. Kysyin miten saa ladattua kännykkään mms ja internetasetukset. Se ei ole mikään laaja käsite vaan hyvin yksinkertainen ja hyvin rajattu käsite.
Silloin ei tarvitse naputella käsin vaan operaattori tarjoaa apuaan.


Et kertonut mikä puhelin on kyseessä , mutta Oma Saunalahdessa on liittymän tiedoissa linkki , jolla voi ladata joihinkin puhelimiin asetukset. Tekstiviestistä ei ole tietoa.

https://verkkoasiointi.elisa.fi/

PS. Minulla kyllä tuli automaattisesti puhelimeen asetusviesti , kun laitoin Saunalahden SIM-kortin sisään. Nykyään noiden älypuhelimien kanssa se ei taida enää toimia vai tunnistaako puhelin asetukset SIM:n mukaan???
Kiitos Sokrates avusta.

Puhelin on Doro Liberto 650 eli ei ole Saunalahden myymiä laitteita.
Se on vanha laite eli tuskin enää myynnissä uutena laitteena. Siin miellytti se, että se on simpukkamalli kuten edellinenkin , mikä oli Samsungin simpukka ja se oli todellinen "karvahattu"-malli sillä voi soittaa ja ottaa puheluja vastaan ja jopa siinä toimi tekstiviestit. SIM-kortti on Saunalahden vanha kortti.
Tässä "uudessa" toimii kyllä tekstiviestit ja puhelin. Kiinnostaisi mms-viestit ja myöskin internet ja sähköposti. Doron tuki ilmoitti, että olivat kokeilleet testilaitteessa Saunalahden korttia ja todenneet sen toimivan. Ohjeena oli, että kokeilisin jonkun toisen operaattorin korttia ja hankin DNA-prepaidin ja kokeilin sillä ja netti lähti päälle, joten vika ei ole puhelimessa. Siellä oli myös palvelu, että tekstiviesti ASETUKSET annettuun numeroon palautti tarvittavat asetuksen nettiin ja mms-viesteihin eli niitä ei siis tarvinnut itse takoa. (Se on palvelua)
Kävin tuolla sivulla ja siellä oli kuvalliset ohjeet, mitä pitää itse kirjoittaa mihinkin kohtaan niissä puhelimissa, mitkä kuuluivat valikoimaan.
Täytyy kokeilla vielä uudestaan DNA:n kortilla mms-viestien toiminta.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Palveluasetusten lähettäminen puhelimeen toimii lähinnä erittäin vanhoissa laitteissa, kuten vanhat näppäinmalliset Nokialaiset. Silti operaattoritkin puhuvat (usein virheellisesti) asetusviestistä . Asiakaspalvelu voi yrittää lähettää palveluasetukset, mutta useimmilla puhelimilla se ei tuota mitään tulosta.

Nykyään puhelimet hakevat asetukset SIM-kortilta, tosin joskus ne eivät siinä onnistu. Tällöin auttaa tehdasasetusten palauttaminen puhelimelle, jolloin se hakee ne uudestaan kortilta.
Tällaista tavallista käyttäjää ei paljon kiinnosta mistä asetukset tulevat kunhan ne toimivat. DNA ainakin lähetti tekstiviestejä ja niiden avulla internet-asetukset olivat kerralla oikein samoin mms-viestit toimivat.
Toisaalta asetusten tökkiminen jonkun vaikka kuvallisen ohjeen perusteella on melko turhauttavaa kun saman voisi tehdä asiakkaanpäässä komennolla asenna vastauksena tekstiviestiin. No mainostaahan Elisakin kilauta GURUlle ja homma toimii helposti. Siinä eurot kilisevät Elisan kassaan noin 135 euroa / tunti.
Tällä hetkellä mms-vietit liikkuvat kumpaankin suuntaan ja internet ei toimi eikä sähköpostit kulje. No se siitä. Mitä tästä opin = en juuri mitään.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Onhan tässä nyt jo pariinkin otteeseen sinulle neuvottu, kuinka laitat oikeat palveluasetukset puhelimeesi. Ja kuten myös kerrottu, niin normaalisti oikeat palveluasetukset tulevat puhelimeen automaattisesti, kun ensimmäisen kerran käynnistät laitteen Saunalahden SIM-kortti sen sisällä. Olisiko sinun tapauksessa tämä sitten mennyt epähuomiossa ohitse, ja olet hylännyt noiden asetusten tallentamisen. Vaihtoehtoina siinä on Hylkää ja Tallenna/Aseta. Tämän hylättyä joutuu tosiaan itse ne asetukset sinne näpyttelemään, jos ne sitten kuitenkin haluaakin puhelimeensa.

Se, että DNA:lla sait palveluasetukset tekstiviestitse ei taida sinua tässä nyt auttaa, kun puhelimessasi on sisällä Elisan SIM-kortti. Ei siis kannata nyt liian jääräpäisesti takertua siihen ja sen takia olla ilman kaikkia puhelimensa tarjoamia toimintoja.