Perusliittymien naurettava 0,05-0,25 Mbit/s/5euroa nopeus ei ilmeisesti harmita ketään?

  • 15 January 2017
  • 13 kommenttia
  • 1882 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Elisa hinasi perusliittymien, vai mitä markkinointinimiltään ovatkaan, kk-maksun 5 euron pintaan, parantamatta silti palveluaan millään tavalla. Olisi v.tuttanut huomattavasti vähemmän tuo 10–20 euron nousu talouden kuukausittaisissa puhelinkuluissa jos datan nopeus olisi nostettu vaikkapa puoleen megaan, tai jos oikein hövelinä olisivat olleet, megaan. Mutta ei. Mitään Netflixiä noillakaan nopeuksilla ei katsella, mutta ainakin karttapalvelut, www-sivut, Skypet jne. toimisivat hieman paremmin. Ja ei, en aio maksaa perheelleni ~30e/kk/hlö mobiilidataa vaikka Elisa pudottaisi perusnopeuden vielä lähemmäksi nollaa. Kotona oma wlan, töissä ja koulussa kaupungin tarjoama ilmainen verkko, joten varsinaisesti tarvetta ei edes ole, tyhjästä maksaminen tässä lähinnä on valituksen aiheena. Ja kyllä, kulut ovat nousseet ynnynnynnyn, mutta voittoa firma on tehnyt reippaasti ennen tätä prosentuaalisesti kohtalaisen reipasta hinnannostoa, ja sen jälkeen vielä enemmän.

Ja varsinainen keskustelunavaukseni aihe: yllä kuvattu tilanne ei ilmeisesti "harmita" ketään muuta kuin minua, keskustelun vähyydestä päätellen. Vai?

Ja vielä lopuksi: olisi kiintoisaa nähdä Elisalta tilastoa siitä, kuinka moni mökinmummo maksaa perusliittymässään pakkodatasta vaikka käyttö on nolla. Tämäkin tieto Elisalla on, mutta ymmärrettävästi siitä ei kovin positiivista markkinointiviestintää saa aikaiseksi...

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

13 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
Kyllä tämä harmittaa useitakin, mutta aihe on keskusteltu puhki asti jo lähes neljä vuotta sitten.

Saunalahden puheliittymien uudistus 1.4.2013
Käyttäjätaso 7
Ja varsinainen keskustelunavaukseni aihe: yllä kuvattu tilanne ei ilmeisesti "harmita" ketään muuta kuin minua, keskustelun vähyydestä päätellen. Vai?
Aiheesta on keskusteltu vaikka millä mitalla viimeisten vuosien aikana. Mutta ihan totta, tällä viikolla kukaan ei ole tainnut vielä siitä mutista...

olisi kiintoisaa nähdä Elisalta tilastoa siitä, kuinka moni mökinmummo maksaa perusliittymässään pakkodatasta vaikka käyttö on nolla
Kaikki ne, jotka käyttävät peruspuhelinta? Ja onhan noita vielä ihan kaupunkilaisilla työikäisilläkin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Syy miksei valiteta on se, että valitukset menevät korville kuuroille. Nykymenettelyllä operaattorit haluaa kaupitella jokaiselle liittymän noin 20-30 e kk hintaluokassa.

5 euron liittymästä on tarkoituksella tehty niin huono, että dataa tarvitsevien on pakko maksaa esim., 15-20 euroa rajattomasta kunnon nopeudesta. Kun ennen sai esim. 2 megaa rajattomana kympillä ja tällaisia liittymiä ei myydä enää - koska monelle ne ovat riittäneet ja potentiaaliset lisätulot jäivät asiakkaiden taskuun. Senkin takia, että nopeudet aina teoreettisia, joten kaksi megaa sai verkosta aina. Nyt ostat 21 megaa ja saat 3.25 megaa.
joo, Elisan nykyisille asiakkaille 4,90€/kk

Törmäsin kauppakeskuksessa ELISAn kiertäviin myyjiin, olivat Helsingistä. Jos olisin siirtänyt toiselta operaattorilta numeroni Elisalle niin olisin saanut liittymän, jonka kuukausimaksu on 1,90€/kk, siinä juuri tämä perusnopeus (rajaton tiedonsiirto). Riistakamerassa tuollainen, vähän aikaa sitten otin toiselta operaattorilta uuden liittymän juurikin tämän hinnankorotuksen takia, entinen oli Oiva.
En talviaikaan lähde noihin kesämökkien riistakameroihin liittymiä vaihtamaan kun edes ei saanut siten, että olisi ottanut uudella numerolla, nimenomaan numeronsiirtona olisi pitänyt ottaa.

Eli vanhat ja uskolliset Elisan asiakkaat maksavat enemmän - joten kannattaa vaihtaa Elisalta toiselle niin sitten saa taas halvemmalla kun tulee takaisin - onko järkee...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Saunalahden verkkokauppassa on nyt myynnissä netittömiä liittymiä ja myös liittymä peruskäyttöön 1 Mbps -netillä. Valitettavasti rajaton 3G on 1M nopeuudella myöss-
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Ei siis muutos oli:

Tarkka 2G => Tarkka Puhe (ei nettiä, hinta ennallaan 4,90)
Huoleton 2G => Huoleton Puhe (ei nettiä, hinta ennallaan 19,90)
Tarkka 3G => Tarkka 1M (netti n.10 => 1, hinta 17,90 => 9,90)
Huoleton 3G => Huoleton 1M (netti n.10 => 1, hinta ennallaan 24,90)

Eli muutoksessa ainoastaan tuossa tarkka 3G:ssä asiakas on saanut jotain hyötyä. Muut muutokset ovat olleet selvästi huonontavia. Nyt tosin voi mainostaa, että on liittymä ilman nettiä.

Ennen kevään 2013 uudistuksia sai perusliittymän ilman dataa 66 sentillä, 512 datalla 5,56 eurolla ja 1 M datalla 10,56 eurolla. Siis nyt ollaan suunnilleen siinä, missä neljä vuotta sitten tuon Tarkka 1M:n kohdalla ja muissa huonommin.
,
Käyttäjätaso 7
Tarkka 3G => Tarkka 1M (netti n.10 => 1, hinta 17,90 => 9,90)

Ennen kevään 2013 uudistuksia sai perusliittymän ilman dataa 66 sentillä, 512 datalla 5,56 eurolla ja 1 M datalla 10,56 eurolla. Siis nyt ollaan suunnilleen siinä, missä neljä vuotta sitten tuon Tarkka 1M:n kohdalla ja muissa huonommin.


Ja Reilukerhossa sai 2M netin plus kohtuullisesti puhetta ja viestejä samalla hintaa kuin nyt saa pelkän 1M netin.
Jos vielä olisi vanhan ajan kelpo liittymät, niin siihen voisi vaikka vaihtaa takasin, puh/viestit käytön mukaa ja hidasta nettiä pystyi käyttämään rajattomasti, ja kk hintakin oli 2,90e
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12
Saunalahden verkkokauppassa on nyt myynnissä... liittymä peruskäyttöön 1 Mbps -netillä. Valitettavasti rajaton 3G on 1M nopeuudella myöss-Onko nykyinen Saunalahti Tarkka 1M sama tuote kuin aiempi "tiskinalusliittymä" Saunalahti Tarkka 3G 1M?
Käyttäjätaso 1
Mielestäni tuo hitain yheys on ollut tarpeeksi sille peruskäytölle. Google:lla hakujen lyömiseen, jossain määrin selaamiseen sekä esim watsapin käyttöön (viestit). Eli täysin riittävä ja joka itseltäni myös löytyy.

Tuo nykyin tarjottava 1MB/9,90€ taas on aivan käsittämätöntä. Siitä ei oikein apua saa, hieman jouhevammin toimii mutta ei tuo uusia palveluita käsille. Teleltä saa taas esim 16€ - rajattoman 20MB/s 4G yhteyden joka avaakin sitten ihan eri tavalla uusia ovia.

Vaihtoon menisi mutta kun työpuhelin on jo soneran verkossa niin ei viitsi, siellä missä toinen pettää niin toinen vielä toimii (olen todennut usein).

Kotinettinä sauniksen 50Mbit yhteys jolla tulee netflixin ym pyöritettyä.

(kauhee avautuminen)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Saunalahden verkkokauppassa on nyt myynnissä... liittymä peruskäyttöön 1 Mbps -netillä. Valitettavasti rajaton 3G on 1M nopeuudella myöss-Onko nykyinen Saunalahti Tarkka 1M sama tuote kuin aiempi "tiskinalusliittymä" Saunalahti Tarkka 3G 1M?

On varmaankin sama liittymä, eri tuotenimi.

Itselläni ei ole enää Saunalahden 1M-liittymää vaan vaihdoin noin vuosi sitten DNA:lle 2M-liittymään jolla sai 1/0.5 sijasta 2/2 ja ilman mainoksia samaan 10 euron hintaan ja minuuttitaksa oli halvempi. Nykyään toki on 4G käytössä, mutta hakusessa olisi vielä paremmin käyttöä vastaava liittymä kuin 50/59 - esim. 21/21 4G. Saa nähdä mitä uudistuksia EU-liittymäuudistus tuo operaattoreille.

Sinne luvattiin muutoksia ainakin Elisan toimesta ja DNA varmaan liittyy mukaan.
Kyllähän tässä auttamatta melko paskanen maku jää kuluttajana suuhun. Nykyään puhelimessa rajaton 50 meganen 4g ja vähän puhetta/tekstaria + tabissa rajaton 50 meganen 4g yhteensä noin 34e/kk. Puheluita ja tekstareita ei paljoakaan mene kuussa ja nettiäkin melko vähän kun kotona 100 meganen kuitu, kuitenkin silloin kun tabilla ja puhelimella nettiä käytän niin haluan et että toimii nopeasti.

Eräs M:llä alkava uusi operaattori tarjoasi 12e kuussa 8 gigaa rajatonta 4g kaistaa yhteensä puhelimeen ja tabiin. Puheluiden kanssa varmaan 13e kuussa jäisi hintaa. Siinä tulis 2 vuoden aikana 500 euroa säästöä eli yhden huippuluurin verran. Milläpä Elisan liittymällä lähtis noita vastaan kilpailemaan?

Ihan kuin ei kaikki tämä riittäis niin huomasin just et Elisa alkanu tarjoamaan jotain helvetin EU liittymiä 600mt/kk kaistalla? EU määrää ettei operaattori saa rajoittaa nettiä kotimaan ulkopuolella EU alueella vaan esim rajaton 4G liittymän netti pitäisi toimia sillä rajattomalla 4G nopeudella myös ulkomailla. Kuulin, että jossain päin Englantia oli operaattorit keksiny porsaanreijän jolla oikeuden määräystä voidaan kiertää ja Elisako lähtee oikeesti tähän paskaan mukaan? Mitä veikkaat et asiakkaat ajattelee siitä kun näytät miten tämä nyt ei sitten ole kusetusta kun tämmöinen porsaanreikä löytyy jonka avulla voidaan toimia vastoin EU oikeuden päätöstä?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Se EU:n roamingmaksujen poisto ei vielä ole voimassa, siksi tuollaisia saa myydä. Minulla on tabletissa TF prepaid, jota käytän pikkusurffailuihin. Videot ym katson jakamalla netin. Ko. Liittymää tosin ei enää saa. Ainoa laskutusliittymänikin siirtyi TF:lle juuri. Jos vertaa vaikka Saunalahden latausliittymää Soneran Prepaidiin, niin huomaa miten pudotut kelkasta. Saunalahdella data maksaa 69 senttiä päivä ja summa menee heti. Nopeus on myös vain 1 Mbit/s. Soneralla data on 1 sentin megatavu max 99 senttiä päivä ja nopeutta ei ole rajoitettu.