Vastattu

Puhelinliittymään julkinen ip osoite

  • 28 August 2015
  • 6 kommenttia
  • 3301 katselukerrat

Minkä takia mihinkään saunalahden puhelinliittymään ei saa julkista ip osoitetta? Kuitenkin kun maksaa 1.99€/kk niin miksi ei myös puhelinliittymiin valinnaiseksi?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Spaideri 29 August 2015, 14:40

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tuosta on ollut puhetta, mutta valitettavasti toistaiseksi matkapuhelinliittymiin ei ole saatavilla julkista ip-osoitetta. Tästä kyllä käydään keskustelua koko ajan, ja aivan varmasti kerromme jos/kun tuo tulee mahdolliseksi. 🙂
Käyttäjätaso 3
Heti otan, kun sen saa puheliittymään!!
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12
Eikö internet4 APN enää toimi Saunalahden puheliittymissä?
Käyttäjätaso 7
mrl586 kirjoitti:
Eikö internet4 APN enää toimi Saunalahden puheliittymissä?

Ei.  Ainoastaan nettiliittymissä.
Spaideri kirjoitti:
Tuosta on ollut puhetta, mutta valitettavasti toistaiseksi matkapuhelinliittymiin ei ole saatavilla julkista ip-osoitetta. Tästä kyllä käydään keskustelua koko ajan, ja aivan varmasti kerromme jos/kun tuo tulee mahdolliseksi. :)

Hah sanon minä.

Missäs vaiheessa tuo on muuttunut?

Itseasiassa vähän toista vuotta sitten kytkin julkisen IP-osoitteen Saunalahden Megareilu 3G-liittymään (matkapuhelinliittymä) ja hyvin sieltä tulikin se julkinen IP-osoite puhelimelle ja ei ainakaan maksanut penniäkään koko aikana. Oli vielä useamman kuukauden liittymässä ja tuli vaihdettua liittymätyyppi Saunalahden Megareilu 4G 100Mbit/s netillä ja tuohon ei saanut Saunalahdelta julkista ollenkaan IP-osoitetta.

Hyvin se silti julkinen IP-osoite toimi ainakin vuosi sitten Saunalahdella internet4 APN yhteysosoitteella Megareilu 4G 100Mbit/s liittymällä ja puhelin oli 4G-verkossa ja Samsung Galaxy S4 4G+ puhelin. Tiiä miksi tuo julkinen ei poistunut liittymävaihdossa ja täytyhän sitä käyttää hyväksi, kerta kun ilmaiseksi sai.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16
Bittiputkeksi muuttuvan operaattorin viimeisiä oljenkorsia on keksiä erilaisia veloituksia. Maksullinen julkinen IP lienee yksi sellainen. Toki tuotteistaminen ja uusi IPv6 tuovat kuluja sekä rajallinen IPv4 -osoitteisto tarjoavat selityksen moneen. 

Ne kuluttajat, joilla oli ajan hetkellä x käytössään internet4 APN täppä oma.saunalahdessa saivat pitää ominaisuuden veloituksetta. Operaattorin ilmoitettua muutoksesta ko. täppä katosi ainakin itseltäni oma.saunalahden asetuksista.