Vastattu

Puk koodin jälkeen pin koodi

  • 6 February 2016
  • 5 kommenttia
  • 3796 katselukerrat

Puhelimeni sammui eikä  PIN koodi toiminut vaan puhelin lukittui. Koodi oli varmasti oikein. Syötin sitten PUK koodin jonka jälkeen puhelin kysyi PIN koodia "viimeistelläkseen PUK koodin". No syötin saman vanhan koodini  ja kas puhelin avautui. Kolme vuotta sama PIN koodi on toiminut moitteettomasti, mutta nyt oli jo toinen kerta kun taistelen PUK ja PIN koodin kanssa. :smileyangry:

Miksei puhelin avaudu pelkällä PIN koodilla?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Piampi 6 February 2016, 20:27

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Itse kallistuisin nyt kuitenkin sille kannalle, että olet näppäillyt PIN-koodin väärin niillä ekoilla kerroilla.

PUK-koodin käytön jälkeen pyydetään PIN-koodia ihan siitä syystä, että puhelinta ollaan laittamassa päälle. Aivan kuten sitä pyydetään aina muulloinkin, kun puhelin on välissä sammutettu. Ei siis niinkään liity siihen PUK-koodiin, tai sen "viimeistelyyn".

Kannattaa ehkä kokeilla vaihtaa PIN-koodi uuteen, jos näytössä/näppäimissä on niillä tietyillä kohtiin vaikka jotain herkkyyksiä/alttiuksia kosketushäiriöille ja sitä kautta näppäilyvirheille..
Käyttäjätaso 2
Puhelin pyytää PUK-koodin kyselyn jälkeen syöttämään kaksi kertaa PIN-koodin. Näin määritellään PIN-koodi, jota käytetään vastaisuudessa. Ideana on, että unohtuneen PIN-koodin tilalle voi luoda uuden vapaavalintaisen PIN-koodin. PUK-koodin kyselyn jälkeen ei siis tarvitse syöttää samaa PIN-koodia, jota aiemmin on käyttänyt. 
Minulla ei puk KOODIN jalkeen avaudu millaan pin koodilla. Ei vanhalla eika uudella. Mika avuksi???
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Minulla ei puk KOODIN jalkeen avaudu millaan pin koodilla. Ei vanhalla eika uudella. Mika avuksi???

Kannattaa nyt ihan kertaalleen sammuttaa se puhelin hetkeksi, käynnistä uudelleen, aseta puk-koodi, sen jälkeen sama pin-koodi kaksi kertaa niin puhelin aukeaa.
Kannattaa tässä vaiheessa pistää joku helppo, vaikka 1234 ja vaihtaa se sitten asetusten kautta, niin ei ainakaan mene sekaisin kun se pitää kaksi kertaa syöttää samalla tavalla. 🙂
Minulla ei puk KOODIN jalkeen avaudu millaan pin koodilla. Ei vanhalla eika uudella. Mika avuksi???

Täysin sama ongelma, käyttänyt samaa liittymää vuosia ilman ongelmia. Brikkasin uuden luurin ja otin varaluurin käyttöön, (htc sensation). nyt kun käynnistän niin tulee "SIM kortti on nyt otettu pois käytöstä, jatka antamalla PUK koodi. Saat lisätietoja operaattoriltasi.
Prepaid operaattorit ovat mitä ovat... Toistaiseksi muistan PIN ja PUK koodit.
Kun kerran laitan PUK koodin niin se haluaa tietty varmistaa uuden PIN koodin, sekin onnistuu, mutta heti sen jälkekeen liittymä sulkeutuu jälleen ja kysyy taas PUK koodia. ja olen huomannut että on aivan sama minä Puk koodin siihen rämpyttää, aina pääsee vaihtamaaan PIN koodin.
Latasin prepaidille valuttaa koska ajattelin jos se siitä.. empä ole saanut edes viestiä läpi että olisi saldoa tulut. Sitten huomasin että prepaid numeron voi vaihtaa itse.. noh vaihdoin sen samaan kun aikasemminkin koska tykkään siitä ja ainoa numero jonka olen oppinut muistamaan ulkoa.. jos ei niitä ensimmäisia nokia halkoja lasketa mutkaan. Siitäkään mitään hyötyä. Tässä puhelimisessa on vanha 4.2.2. jellybeanvai oliko se nyt kitkat cyanogenmod.. mutta käytin vuosia ilman mitään vastaavia ongelmia jopa samalla kortilla.
Eli WTF, tilasin jo uuden kortin mutta tarvitsen puhelinta melkein jatkuvasti ja tämä on haitannut elämääni kovasti ja menettänyt rahaakin kivasti.Viikon ollut tämä ongelma... viikon jonka olen ollut vatsataudissa enkä ole vessaa ulkoroskista pidemmälle uskaltautunut. Sekin kummallisuus ettei liittymä laske minua koti wlaniin.. sekin elisan.. mutta ilman mitään probleemia laski jonkun naapurin markun suojaamattomaan wlaniin (siis eri simkorlla)... Siiiiiiiis mitä vittua?