Vastattu

Ulkomainen sim-kortti älypuhelimeen... Nollaus ?

  • 19 September 2019
  • 2 kommenttia
  • 1098 katselukerrat

Ostin uuden älypuhelimen ja muistelen, että joskus vanhan mallin kännykät eivät vaatineet nollausta, mutta älypuhelimet kyllä... Onko vielä näin eli kun käytän eri maiden sim- kortteja niin pitääkö puhelin jotenkin nollata 😕?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 19 September 2019, 13:15

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Tervetuloa OmaYhteisöön @Saara40!

Älypuhelimet on lokalisoitu markkina-alueiden mukaan. Suomessa myytävät puhelimet saattavat toimia ihan hyvin esim. Eurooppalaisilla SIM-korteilla ja Eurooppalaisissa verkoissa. Muissa maanosissa saattaa ilmetä ongelmia ja yleensä ne liittyvät käytössä oleviin taajuuksiin verkossa, ei niinkään itse SIM-korttiin.

Jossain vaiheessa taisi olla niin, että esim. Samsungin puhelimessa piti käyttää paikallista SIM-korttia tovin aikaa ja soitella puheluita, jotta puhelimen alueellinen SIM-lukitus poistui.

EDIT: Lisätään vielä se, että asiaa kannattaa kysäistä suoraan ko. puhelinvalmistajan omasta tuotetuesta. Tosin aina hekään eivät pysty antamaan 100% varmaa vastausta siihen, toimiiko Suomesta ostettu puhelin esim. Venäjällä paikallisella SIM-kortilla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
Puhelimen nollauksella ja käytöllä ulkomailla ei ole mitään tekemistä keskenään.

Puhelimesta kannattaa poistaa käyttäjätilitiedot ja nollata se, mikäli olet antamassa puhelimen pois.

Mikäli pidät luurin ja ainoastaan vaihdat sim-kortin, puhelinta ei kannata nollata.

Lisäksi, jos olet ostanut operaattorilukitun puhelimen, nollaus ei poista operaattorilukitusta. Se on erillinen toimenpide, johon saa ohjeet puhelimen myyjältä – mikäli luuri oli alunperinkään operaattorilukittu.

Suomessa operaraattorit innostuivat kytkykauppapuhelinten operaattorilukituksesta kymmenen vuotta sitten. Myöhemmin he huomasivat, että lukituksesta syntyy heille ainoastaan ylimääräistä vaivaa, kun laki edellyttää heitä purkamaan lukituksen sopimuskauden päättyessä. Nykyisin Suomessa ei juuri enää myydä uutena operaattorilukittuja kännyköitä.

Ulkomailla asia voi olla edelleen toisin. Ulkomailta ostettu puhelin saattaa toimia vain myyjän omilla sim-korteilla. Siellä lukituksen purusta voidaan vaatia myös rahaa, jopa sopimuskauden päättymisen jälkeenkin.