Parempaa ääntä Skype-palavereihin

  • 11 February 2020
  • 6 kommenttia
  • 2759 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Täällä on varmasti etätyöntekijöitä jonkin verran ja kokemusta Skype-palavereista. 

Itselläni on sellainen tilanne, että käytännössä teen etätyötä koska työpaikan sisäilmaongelmien vuoksi joudun istumaan kokonaan toisessa rakennuksessa. Kaikki palaverit joudun hoitamaan Skypen kautta. Ongelmana on Skype-palaverien surkea äänenlaatu. Jos vastapuolella on vähänkin enemmän osallistujia, palaverit ovat tuskaa. Ääni katoilee, kaikuu, taustalla ihan hirveä kohina. Äänen laatu muutenkin muistuttaa enemmänkin lankapuhelinta. Jotkut käyttävät Jabran "jääkiekkoa", mutta sekin on tarkoitettu vain muutamalle lähellä istuvalle. Jotkut ilmeisesti yrittävät pelkästään läppärin omalla mikrofonilla puhua, mutta niissä on ilmeisesti niin kapea keila että vähänkin sivuun puhuttaessa ääni katoaa. Tällaiseen palaveriin osallistuminen on suorastaan raskasta, kun sieltä suhinoiden ja rutinoiden välistä voi muutamasta sanasta jopa saada selvää. Millaisia laitteita muualla päin on käytössä? Ja minkälaisia kokemuksia etäpalavereista löytyy muilta. Ja se on poissuljettu vaihtoehto, että sisäilmaongelmille jotain tehtäisiin ja voisin palata entiseen työyhteisöön. 


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2

Itse käytin opintojen ohessa Google Meet -palvelua. Vaatii, että yrityksellä on Googlelta soppari, että saa käyttöön. Toimi paljon paremmin kuin Skype koskaan, ikinä.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Jonkin verran on minullakin etäpalaveroinnista kokemusta. Hyvinkin tärkeässä roolissa tuntuisi olevan etenkin sen tilan laitteet, jossa kokoustajia on useampia. Monta ihmistä kun puhuu samaan aikaan, niin puheen puuroutuminen ja kaikenlainen rätinä lisääntyy valitettavan runsaasti. :confused:  Mahdollisuuksien mukaan on pyritty pitämään puheenvuorot vuorotellen. Totuttelua saattaa vaatia, mutta auttaa kovasti. Tietysti on myös huomioitava, että käytössä on laadukas mikrofoni, joka ei jokaista pienintä räsähdystä nappaa.

Teams käyttöön, siinä on hyvä äänen ja videon laatu.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Teams on ilmeisesti tulossa, joillekkin asennettu. Isossa firmassa nämä asiat sujuvat vain hitaaaasti. Parhaiten etäpalaverit onnistuu ihan perinteisellä puhelimella jos vain toisessa päässä konferenssipuhelin vain sattuu toimimaan. Hyvässä konferenssipuhelimessa kuuluu kaikkien osallistujien äänet eikä ääni puuroudu. 

Oletan, että käytössäsi on Skype for Business. Teamsin ja sen olennaisin ero on siinä, että Teamsin Voice codecit on samat, joita käytetään “kuluttaja-Skypessä” ja ne ovat ihan eri luokkaa kuin Lync-peruja olevassa Business-versiossa ja pesee kyllä mielestäni mennen tullen puhelinverkonkin kautta otetun audion.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Skype for Business on käytössä ja surkeathan ne äänet on. Pitääpä odotella Teams päivitystä, josko vaikka jo jouluksi saisi sen 😂