PÄIVITETTY TARKISTUSLISTA JA OHJE: Mitä jos kaukosäädin ei toimi tai hajoaa?

  • 19 September 2016
  • 10 kommenttia
  • 10730 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
  • Entinen elisalainen
  • 1819 kommenttia

Jos kaukosäädin hajoaa oman toiminnan seurauksena eli esimerkiksi tippuu lattialle ja sisältä alkaa kuulua irronneiden osien ääntä, niin voit tilata uuden kaukosäätimen verkkokaupastamme kertamaksulla. Löytyy hakusanalla kaukosäädin. Valitse se oikeaan malliin ja kun valitset "Näytä hinta" kohdasta "Kertamaksu", niin saat tilattua kaukosäätimen 10 euron kertamaksulla (Premium 25 euroa). Lisäksi kylkeen tulee toimituskulut 2,90 euroa, jos valitsee Postin pienlähetyksen postilaatikkoon toimitustavaksi.

Mikäli kaukosäätimesi lakkasi yllättäen toimimasta niin alla on pieni tarkistuslista ennen kuin asiasta kannattaa ottaa yhteyttä. Voi tulla kuntoon ilman jumppaamista. 🙂

1) Vaihda patterit ja tarkista, että patterit ottaa fyysisesti kontaktia kaukosäätimen "vastakappaleisiin" eikä ne ole esimerkiksi vääntyneet ajan kuluessa pattereita vaihdellessa. Näitä voi taivuttaa takaisin varovasti esimerkiksi kynällä. Vaikka uuden kaukosäätimen mukana tulee paristot niin kannattaa myös varmuudeksi testata ihan uusilla pattereilla, jos vaikka varastossa on paristot menneet heikkoon kuntoon.

2) Onhan sekä kaukosäätimestä että digiboksista poistettu suojamuovit?

3) Onko televisiosi taustavalo liian kirkkaana? Sulje televisio ja kokeile vaihtaa kanavaa kaukosäätimellä. Vaihtuiko kanava? Jos vaihtui niin kokeile säätää taustavaloa pienemmälle ongelman poistamiseksi tai kokeile vaihtaa digiboksin paikkaa.

4) Kokeile sammuttaa valot. Uudet energiansäästölamput ja loisteputket voivat aiheuttaa häiriötä.

5) Resetoi laitteet - sekä digiboksi, että modeemi. Ratkesiko ongelma?

Mikäli yllä olevista tarkistuksista ja toimenpiteistä huolimatta kaukosäädin ei toimi tai toimii jotenkin heikosti niin kannattaa asiasta lähettää yksityisviesti suoraan Palstatiimille.

HUOM! Kerro viestissä mitä tarkistuksia olet tehnyt ja kuinka se kaukosäädin oireilee sekä digiboksin malli. Tallennathan myös Elisa Viihteen asiakasnumerosi Palstan profiilitietoihisi tai ilmoitat sen viestissäsi (vaihtoehtoisesti Viihteen asennusosoite), jotta pääsemme tarkastelemaan asiakastietojasi. Kaukosäädintä koskee takuu siinä missä muitakin laitteita, joten OmaYhteisötiimi voi tarvittaessa vaihtaa kaukosäätimen veloituksetta. Esimerkiksi jos kaukosäädin hukkuu, koira syö taikka vauva kuolaa sen rikki, ei tämä tokikaan takuun piiriin enää kuulu.

PS. Lisää käyttövinkkejä ja ohjeita ongelmatilanteisiin löydät asiakastukisivuiltamme: http://asiakastuki.elisa.fi/aihe/viihde/


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

10 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Saisiko tämän aiheen kiinnitettyä?
Elisa Viihteen mustan pienen digiboksin kaukosäädin tyhjentää patterit 1-2 viikossa, eikä meillä edes ole telkkari päällä joka päivä. Eikä ole edes Pirkka-paristoja vaan ihan laadukkaita Vartan tai Airamin. Vika alkoi ehkä muutama kuukausi sitten ja nyt on mennyt melkoinen kasa paristoja.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
Elisa Viihteen mustan pienen digiboksin kaukosäädin tyhjentää patterit 1-2 viikossa, eikä meillä edes ole telkkari päällä joka päivä. Eikä ole edes Pirkka-paristoja vaan ihan laadukkaita Vartan tai Airamin. Vika alkoi ehkä muutama kuukausi sitten ja nyt on mennyt melkoinen kasa paristoja.
Kuulostaa vialliselle joten tilasin sinulle uuden takuuseen 🙂 Parin arkipäivän sisällä pitäisi olla postitse perillä 🙂
Meillä on nyt alkanut parin kuukauden sisällä ilmetä aivan samanlaista ongelmaa kuin edellä eli mustan pienen digiboksin kaukosäädin tyhjentää laadukkaat patterit todella nopeasti, parissa viikossa. Aiemmin toiminut kuitenkin hyvin. Kertaalleen oli patterista valunut sisältöäkin hieman ulos.
Kaukosäätimeni lopetti tänään yllättäen toimintansa. Vaihdoin uudet patterit, ei vaikutusta. Resetoin boxin painamalla viisi kertaa peräkkäin virtanappia. Seuraavassa vaiheessa, jotta pääsisin eteenpäin, pitäisi painaa kaukosäätimen OK nappia, mutta kun kaukosäädin ei edelleenkään osoita elonmerkkejä. Mikä neuvoksi?
Kaukosäädintä on nyt tekohengitetty useampi viikko, kanavan vaihtamiseksi täytyy patterikotelo avata, asettaa patterit takaisin, sulkea. Digiboksi se pieni musta. Miten saan uuden kaukosäätimen?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Uusia kaukosäätimiä saa asiakaspalvelusta, ota yhteyttä: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/yhteystiedot/ esimerkiksi varaamalla soittoaika tai kirjoittamalla viesti arkisin Chatista OmaElisassa.

Nyt soi Envine - The World Could Be Yours (Radio Edit).

Mukavaa syksyä!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Kaukosäätimen toimivuutta voi testata myös esim. digikameran avulla. Tässä toki kelpaa myös puhelin, tabletti tms. härpäke, josta kamera ja näyttö löytyy. Homma toimii seuraavasti:
  • Ota kamera (tai puhelin tms.) toiseen käteen ja kaukosäädin toiseen käteen. Puhelinta tms. käytettäessä pitää toki avata kamerasovellus.
  • Osoita kaukosäätimellä kameran linssiä.
  • Pidä mitä tahansa painiketta pohjassa. Kun painat painiketta tai pidät sitä pohjassa, pitäisi kameran näytöllä vilkkua (kaukosäätimestä lähtevä) valo.
  • Jos valo ei vilku minkään painikkeen kohdalla vaihda paristot ja testaa uudelleen.
  • Jos valo ei vilku edelleenkään, on kaukosäädin rikki. Jos ongelma korjaantuu, testaa kaukosäätimen toimivuutta digiboksiin.
Tämä on näppärä tapa testata minkä tahansa laitteen kaukosäätimen toimivuutta. Mikäli tuntuu siltä, että kakessa on vain yksi painike, joka ei toimi oikein, paina testin aikana myös tätä painiketta. Jos valo vilkkuu kaikissa muissa painikkeessa, paitsi tässä yhdessä, on kaukosäädin rikki tämän painikkeen osalta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Aloituspostaus kaipaisi vähän päivitystä, ainkin 7950 boksin osalta ja sinivalkoisen (PACE) osion voisi poistaa kokonaan.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Aloituspostaus kaipaisi vähän päivitystä, ainkin 7950 boksin osalta ja sinivalkoisen (PACE) osion voisi poistaa kokonaan.

Hyvä huomio. Röyhkeästi muokkailin Matiaaksen puolesta. Voidaan myöhemmin päivittää tarkempia vianrajausohjeita myös Premiumin osalta, vaikka suuri osa pätee nykyisistä siihenkin. Kiitos :blush: