Vastattu

Tallenteiden ja vuokraamon kuvanlaatu N7950-digiboksilla

  • 29 syyskuu 2020
  • 13 kommenttia
  • 686 katselukerrat

Päivitin 4k digiboksiin (eli N7950:een) ja jotenkin on tummat ja harmaan sävyt liian rakeisia - eikä todellakaan hyvin ‘liukuvia’ värit (huonosti pakattua videokuvaa?) vuokraamon leffoissa ja ‘hd’ tallenteissa. En tiedä vaikuttaako se kun katson tietokonenäytöltä (yksi tukee 8 bit värejä ja ei hdr, sitten toinen päänäyttönä 4k 10 bit väreillä hdr:llä). Testasin siis myös tuolla ekalla näytöllä ja sama vika. Eikö deep color -tietoa tulee hdmi 2.0:n kautta digiboksista? Hdr ei ole ollut päällä näytöissä. Eipä hdr-laatua ole testattu, kun en ole elisan netflix -sovellusta käyttänyt (Ei ole tähän mennessä ollut kertaakaan elisan kautta - on ollut tilaus suoraan netflix:ltä - tosin lopetin sen juuri). 4k telkku minulla on tällä hetkellä tuossa paketissa, kun olen myymässä pois. Mietin että jos en myisikään, jos kuva toimisi sillä paremmin digiboksissa. En tosin 55 tuumaista telkkua kovin innolla uudestaan asenna, kun siitä koituu hieman ruljanssia. 

Niin johtuuko näytöistä tai digiboksista vai videon laatutasosta, kun on kuva edellä kuvatun kaltainen? 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi samryde 11 lokakuu 2020, 14:25

No tässä oli oled-telkun muunlaista testailua, mutta palasin tsekkaan Blade runner:in - eipä juuri parantunut nuo kuvanlaadun virheet. Eli AVA:lla vaan oli sitten hiukan kuraa leffan laatu.

Katso alkuperäinen viesti

13 kommenttia

Sama ongelma myös vanhemmalla 7800 boksilla. Lisänä aloittajan ongelmiin on kuvan nykiminen. Sitä on kaikilla lähteillä ko. boksilla.

Ja ennen kuin tuki kysyy niin yhteys Espoossa kuitu 250/50

Käyttäjätaso 4

Hmm, oliko tuossa kokeiltu välissä toista HDMI-kaapelia? Kaapelin laadulla ja iällä on myös väliä kuvan laadussa :thinking:

Siis boksin mukana tullut hdmi johto on kyseessä. Boksin ohjeessa suositeltiin, että käyttää juuri sitä, että saa parhaan laadun. No, kun ei niissä näytöissäni ole mitään ‘maagista’ kuvanparannus piiriä, niin luultavasti (äly)telsulla korjaa noita videon pakkaamisen virheitä paremmin.

Lisäys: Monet hd kanavat näkyvät boksilla ihan hyvälaatuisena. Ellei niistä tule välillä jotain wanhempaa ei hd-laatua tai sitten tosiaan on jotenkin vaan huonosti/liikaa pakattu video.

Sori, jos näkyy muille moneen kertaan sama viesti, kun innostuin editoimaan...

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Siis boksin mukana tullut hdmi johto on kyseessä. Boksin ohjeessa suositeltiin, että käyttää juuri sitä, että saa parhaan laadun. No, kun ei niissä näytöissäni ole mitään ‘maagista’ kuvanparannus piiriä, niin luultavasti (äly)telsulla korjaa noita videon pakkaamisen virheitä paremmin.

Hmm… Empä oo itse pistänyt moista merkille kyllä, tosin itellä 55” telkan jälkeen seuraavaksi paras näyttö kännykässä jossa homma taas hukkuun ruudun pienuuteen, muut näytöt korkeintaan 1080p tasosia. Saatko tosta ongelmasta vaikka kännykällä otettua esimerkkikuvaa tänne?

Minulla telkun päivitys ‘talkoot’ huomenna ja isompi näyttö on jo paketissa myyntiä varten. Tämä 27” näyttö, jota juuri käytän ei ole nyt digiboksissa kiinni, kun on pitemmän matkan päässä. Kun ajattelin sen uuteen teeveeseen suoraan tai a/v vahvistimen kautta laittaa. Kun tuota aikaa on niin  nykäisen pitemmän hdmi:n (joka on muuten 2.1 piuha - ei tosin auta, kun on hdmi 2.0 boksissa ja näytössä) kiinni näyttöön uudestaan (hankala liitin paikka näytössä) ja tsekkaan Blade runner 2049 tallenteen, kun siinä selkeimmin oli värisävyt vinksallaan. Otan siitä sitten kuvan kännykällä.

No, eka viesti meni pilalle, kun yritin saada koko ruudulle kuvan viestissä esitarkasteluun. Siis tässä Blade runner 2049 leffasta (elisa viihde tallenne) otettu kuva. Näyttö oli 1080p/60Hz -näyttötilassa (natiivina 1440p ja tosiaan 27 tuumainen). Huomaa että on bittilaatu kovin vähäinen. 4k -näytössä oli vielä helpompi huomata rosot ja huonot sävyt (siis 43 tuumaisella). En kelpuuta hd-kuvaksi.

 

Lisäys: En muistaakseni kiinnittänyt huomiota (muuten olisin kertonut hänelle että tummissa taustoissa huono kuva) kuvanlaatuun, kun oli työkaverilta lainassa aikaisemmin kyseinen leffa blu-ray:na. Silloin tosin katsoin 55” Samsungin älytelkusta ja muistaakseni xbox one:n kautta (+Dolby atmos). No, huomenna selviää, tekeekö LG:n telsu jotain parannusta kuvanlaatuun. Jos lähdemateriaali on vaan huono, niin temppuja saa jonkin verran telkku tehdä.

Lisäys2: Niin se oli AVA:lta tallennettu, jos joku halusi kanavan tietää. Tallenteen tiedoissa maininta että on HD.

Käyttäjätaso 5

Laitathan @samryde huomenissa sitten viestiä miten tilanne etenee :grinning:

No tässä oli oled-telkun muunlaista testailua, mutta palasin tsekkaan Blade runner:in - eipä juuri parantunut nuo kuvanlaadun virheet. Eli AVA:lla vaan oli sitten hiukan kuraa leffan laatu.

Osallistu keskusteluun