Toisesta Viihde boksista kanavat kateissa

  • 27 April 2024
  • 11 kommenttia
  • 217 katselukerrat

Minulla on Elisan modemi sekä Elisaviihteen digiboksi siiihen. Sitten on toinen tv, josa on samanlainen digiboksi rinnakkaisena.

Ongelma on nyt, että tästä ekasta tv:stä on kaikki kanavat hävinneet. Olen yrittänyt vaikka mitä, mutta ongelma eli vika ei ratkea. 

Olisiko joku “syväguru# joka voisi neuvoa minua?

 

EDIT: 29.4.2024 // Muokattu otsikkoa kuvaavammaksi. -Burnett

Burnett 10 päivää sitten

Nyt kuulostaa siltä, että telkkari on väärällä tulolähteellä eli omalla virittimellään. Telkkarin kaukosäätimestä löytyy input tai source -painike, jonka kautta saat esille lähdelistan ja sieltä valitset oikean HDMI-vaihtoehdon ja kuva tulee näkyviin. Vaikka mitään ei ol muutettu, riittää usein, että telkkarin avaa vaikka painamalla telkkarin kaukosäätimestä numeroa ja tällöin tv menee omalle virittimelleen kyseiselle kanavalle. 🤔

Katso alkuperäinen viesti

11 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Tarkoitatko hävinneillä kanavilla digiboksin näyttämiä tv-kanavia vai television oman virittimen kanavia ? 

Antennijohdon ei ole pakko olla digiboksissa kiinni, se voi olla televisiossakin kiinni, jos "peruskanavia" tykkää katsoa suoraan televisiosta ilman digiboksia, käyttötottumuksia tuntuu olevsn monia.

Jos menet jollekin tv-kanavalle digiboksilla, minkälaisen virheilmoituksen saat ?

Moro! Ekaksi kiitos, että viitsit paneutua mun ongelmaan!

Elisan digiboksin kautta tulee ilmoitus “Yhtään kanavaa ei ole vielä lisätty. Mene Asennus-valikkoon lisätäksesi kanavia.”

Sama ilmoitus tulee, vaikka digiboksi ei olisikaan päällä.   Telkun merkki on Finlux. Noin 10 vuotta vanha kuitenkin jo.

Tää on mun kakkostelevisiona. Voi olla ett kannattaa vaihtaakkin jo,

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

Jos tuo on siis TV:n ilmoitus ja antennijohto on kiinni vain Elisa Viihteen boxissa (mikä boxi tarkemmin?), ei TV löydä kanavia. Kanavat viritetään sitten TV:n valikosta, kun antennijohto siinä kiinni. Tämä ei myöskään silloin vaikuta Viihdeboxin toimivuuteen.

Onhan siitä TV:stä valittu oikea HDMI tulo Viihdeboxille? Ja jos et saa mitään viihdeboxin valikkoa näkyviin, voit kokeilla toista HDMI tuloa telkasta ja/tai toista kaapelia.

Siis tämä  TV toimi aivan hyvin aikaisemmin. Yhtä äkkiä vaan kanavia ei ilmestynyt. Kaikki johdot ovat myös samoilla paikoilla kuin aikaisemmin. Niihin ei ole koskettu. Olen ajanut kaikki mahdolliset kanavahaut, mitä on vaihtoehtoina, mutta lopputulos on aina sama: “Yhtään kanavaa ei ole vielä lisätty”.

Vaihdoin toiseen HMDI porttiin. Lopputulos oli sama.

Kyllähän tämäntyyppisiä juttuja on meikäläiselläkin vuosien varrella ollut.  Ja ainahan ne on lopulta selvinneet. Mutta tämä on nyt täysi umpikuja.

Ilmeisesti on entinen laite nyt tämä. Kiitos kuitenkin Sinulle.   Yst terv   Matti.S.

Käyttäjätaso 7

Voiko siinä palauttaa tehdasasetukset?

Tuollaista toisaalla:

“Jotkin televisiot saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä ja useissa tapauksissa se on jopa suotavaa.”

Onhan se ollut mielesssä, mutta sellaista “kohtaa” en mistään löydä. Ainoastaan  kanavaluettelon tyhjennys.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

Saatko sieltä Elisanboxilta mitään kuvaa näyttöön? Viihdeboxi voi olla mennyt rikki, jos sieltä ei tule mitään kuvaa jos kerta kokeiltu eri HDMI portista ja kaapelillakin.

Kerroit, että “Yhtään kanavaa ei ole vielä lisätty” ilmoitus tulee vaikka Elisan boxi on sammutettuna. Silloin sen täytyy olla TV:n ilmoitus. Onko sillä TV:llä katsottu kanavia koskaan vai vain Viihde boxin kautta?

Ja onko siinä TV:ssä antennikaapeli kiinni?

Tätä televisiota on katsottu elisaboxin kautta vasta pari viikkoa . Aimennin Telian kaapelin kautta.

Samaan aikaan nyt kuitenkin toinen tv toimii toisen Elisaboxin kautta samasta samasta modemista, joka tietenkin myös on Elisan..

Oliskohan niin, että tämä toinen, vanhempi boxi olisi hajonnut jotenkin?

Tietenkin vaihtamalla elisaboxit keskenään saattaisi osoittaa toisen boxin vialliseksi, tai sitten molemmat toimiviksi. Kokeilen sitä huomenna,

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +13

Nyt kuulostaa siltä, että telkkari on väärällä tulolähteellä eli omalla virittimellään. Telkkarin kaukosäätimestä löytyy input tai source -painike, jonka kautta saat esille lähdelistan ja sieltä valitset oikean HDMI-vaihtoehdon ja kuva tulee näkyviin. Vaikka mitään ei ol muutettu, riittää usein, että telkkarin avaa vaikka painamalla telkkarin kaukosäätimestä numeroa ja tällöin tv menee omalle virittimelleen kyseiselle kanavalle. 🤔

Nyt tapahtui mystillistä. Katsoin, kuten aikaisemminkin että tv on HMD1:sellä, muta mitään ei tapahdu. Vaihdoin sen HMD2:selle, eikä taas tietenkään mitään tapahtunut. 

Palautin sen kuitenkin vielä HMD1:selle.   Ja! Ihme! Kuva tuli!  Todella mystillistä….  

Nyt kaikki on ennallaan. Eli kaikki on kuten alussakin, silloin kun vika ilmestyikin………

Tuhannet kiitokset kuitenkin kaikille Teille, jotka osallistuivat ongelmani ihmettelyyn ja neuvomiseen. Hauskaa Vappua myös!

Osallistu keskusteluun