Kysymys

TV vaihtaa kuvalähteen itsestään

  • 16 maaliskuu 2020
  • 3 kommenttia
  • 343 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 1 kommentti

Tervehdys!

Hankin hiljattain Viihde Premium poksin ja nyt on ilmennyt ikävä ongelma, jota en osaa näillä teknillisillä taidoillani korjata. Löytyisikö täältä joku asioista enemmän ymmärtävä? Asetukset on laitettu niin, että Viihteen kaukosäädin avaa television, sekä soundbarin (Yamaha). Viihde → Soundbar → TV siis HDMI:llä kytkettyinä.

Kaukosäätimestä virtapainiketta painamalla nämä kaikki kyllä käynnistyvätkin, mutta noin 10-20 sekuntin kuluttua käynnistyksestä televisio palaa itsestään HDMI-kuvasta takaisin television puolelle ja koska antennijohto on Viihde boxissa, häviää siten kuva kokonaan. Tämän voi korjata vain käynnistämällä televisio erikseen sen omasta kaukosäätimestään, ei kovin kätevää siis. Television asetuksia olen käynyt läpi mutta mitään hyödyllistä en ole löytänyt. Onko tämä ominaisuus/vika, vai mistä tällainen erikoisuus voi oikein johtua?

Terveisin, Rogr


3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Jos olet linkittänyt television boksin kanssa, niin pitkä virtakatkaisimen painallus avaa/sulkee pelkän television, joten tuolla voit ratkaisua odotellessa kiertää ongelmaa.

Tuo linkitys on kyllä tehty. Hieman väärin kirjoitin - siis televisiota ei tarvitse uudelleen käynnistää, vaan sen omalla kaukosäätimellä täytyy “source” painikkeen kautta valita HDMI2 (jossa Viihde poksi siis kiinni). Tuo pitkään painallus on myös hyvä vinkki, TV kun jää päälle vaikka poksin sammuttaisi. 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Viihteen source-painike ei siis ohjaa televisiotasi?

Osallistu keskusteluun