Vastattu

TV vaihtaa kuvalähteen itsestään

  • 16 March 2020
  • 4 kommenttia
  • 669 katselukerrat

Tervehdys!

Hankin hiljattain Viihde Premium poksin ja nyt on ilmennyt ikävä ongelma, jota en osaa näillä teknillisillä taidoillani korjata. Löytyisikö täältä joku asioista enemmän ymmärtävä? Asetukset on laitettu niin, että Viihteen kaukosäädin avaa television, sekä soundbarin (Yamaha). Viihde → Soundbar → TV siis HDMI:llä kytkettyinä.

Kaukosäätimestä virtapainiketta painamalla nämä kaikki kyllä käynnistyvätkin, mutta noin 10-20 sekuntin kuluttua käynnistyksestä televisio palaa itsestään HDMI-kuvasta takaisin television puolelle ja koska antennijohto on Viihde boxissa, häviää siten kuva kokonaan. Tämän voi korjata vain käynnistämällä televisio erikseen sen omasta kaukosäätimestään, ei kovin kätevää siis. Television asetuksia olen käynyt läpi mutta mitään hyödyllistä en ole löytänyt. Onko tämä ominaisuus/vika, vai mistä tällainen erikoisuus voi oikein johtua?

Terveisin, Rogr

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi BK_viihde 16 March 2020, 10:50

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +12

Jos olet linkittänyt television boksin kanssa, niin pitkä virtakatkaisimen painallus avaa/sulkee pelkän television, joten tuolla voit ratkaisua odotellessa kiertää ongelmaa.

Tuo linkitys on kyllä tehty. Hieman väärin kirjoitin - siis televisiota ei tarvitse uudelleen käynnistää, vaan sen omalla kaukosäätimellä täytyy “source” painikkeen kautta valita HDMI2 (jossa Viihde poksi siis kiinni). Tuo pitkään painallus on myös hyvä vinkki, TV kun jää päälle vaikka poksin sammuttaisi. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +12

Viihteen source-painike ei siis ohjaa televisiotasi?

Nyt kerkesin vihdoin testaamaan tätä, eli ei tapahdu mitään Viihteen source painikkeesta. Pitkällä painalluksella ei myöskään TV sammu, eli olisikohan tuo linkitys nyt jollakin tapaa väärin tehty. Tutkinpa vielä asiaa!