Elisa Viihde kulkee kätevästi mukana myös taskussa!

 • 13 May 2019
 • 1 kommentti
 • 1370 katselukerrat
Elisa Viihde kulkee kätevästi mukana myös taskussa!
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
 • Entinen elisalainen
 • 2069 kommenttia
Nyt olisi tarkoitus vähän kirjoitella Elisa Viihteen sovelluksesta, sekä kirjoitella vähän omia tuntemuksia siitä ja sen käytöstä näin lyhykäisen artikkelin muodossa.


Elisa Viihde sovellus yleisesti

Sovelluksen ominaisuuksissa on pieniä eroja riippuen siitä minkä käyttöjärjestelmän (Android, iOS) laite on käytössäsi, mutta perustoiminnoiltaan se on sama kaikissa.
Sekä puhelimelle, että älytelevisiolle lataat Elisa Viihde sovelluksen helposti laitteen sovelluskaupasta, Android laitteillahan se löytyy Play-kaupasta ja taas omenan ystävät löytävät sovelluksen App-storesta. Lataamisen jälkeen kirjaudut sovellukseen joko Elisa-tunnuksilla tai Elisa Viihteen omilla erillisillä tunnuksilla.

Sovelluksen kautta näet suorana lähetyksenä maksuttomat peruskanavat:
 • Yle TV1
 • Yle TV2
 • Yle Teema & Fem
 • Frii
 • TLC
 • Eurosport 1
 • Elisa Viihde Sport 1
Näitä kanavia voit katsoa suorina lähetyksinä ilman, että laitat ohjelman tallentumaan mutta sitten esimerkiksi MTV3 ja Nelonen vaativat "suoran" lähetyksen katseluun sen, että klikkaat ohjelman tallentumaan ja alat katsoa sitä menossa olevaa tallennetta niin näin ollen voit katsoa suorana lähetyksenä myös esim. salkkarit tai neljän tähden illallisen ilman, että olet kotona.
Jos/Kun käytössäsi on digiboksillinen Elisa Viihde ja kanavapakettina Elisa Viihde Sport, C More Total, Viasat Kulta tai Viasat Sport näet myös osan näiden pakettien kanavista Elisa Viihde -sovelluksen osiosta kanavilla nyt. Ja tottakai jos on tilattuna esimerkiksi HBO:n ohjelmakirjasto niin senkin ohjelmat näkee vaivattomasti tuon Elisa Viihde sovelluksen kautta.


Elisa Viihde -sovellus Android TV:ssä (esimerkiksi allekirjoittaneen Philips) sisältää seuraavat ominaisuudet
 • Tallennusominaisuus.
 • Kanavilla nyt - osio
 • Ohjelmaopas
 • Vuokraamo
 • Elisa Viihde Aitio ohjelmakirjasto
 • Elisa Viihde Play

Otsikkoa mukaillen Elisa Viihdettähän on mahdollista kantaa mukana melkeinpä joka paikkaan. Ei tietysti ihan täysin samoilla ominaisuuksilla mitä digiboksillinen Elisa Viihde tarjoaa mutta tärkeimmät ominaisuudet kuljetat mukana menit sitten minne vain.
Tuon Elisa Viihde sovelluksen saat joko hankkimalla erillisen Elisa Viihde sovellus palvelun tai jos sinulla on jo olemassa oleva sopimus Elisa Viihteestä niin voit käyttää sovelluksen avulla mm. tallennusominaisuutta kätevästi älypuhelimellasi.

Se mikä itseä juurikin Elisa Viihteen sovelluksessa kiehtoo on se, että kun aina ei vain yksinkertaisesti ehdi olla TV:n ääressä juuri silloin kun oma lempi tosi-tv ohjelma alkaa niin voin vaikka kesken ohjelman, oli se sitten vasta alkanut tai vaikka aivan loppusuoralla, laittaa muutamalla nopealla näppäyksellä sen tallentumaan ja sen jälkeen voin katsoa kyseisen ohjelman milloin itsellä aikaa on ja vaikka ohjelma olisikin laitettu tallentumaan puhelimella niin voit sen tallennuksen katsoa TV:seen asennetun Elisa Viihde sovelluksen kautta. Näin ollen ei tarvitse sitä suosikki ohjelmaa alkaa pieneltä näytöltä katsomaan! ☺️Ja jos ei ole esim. Android TV:tä käytössä niin sovelluksen kautta on myös mahdollista jakaa kuva TV:seen Chromecastilla tai joissain tapauksissa Miracastilla mutta tuo Miracastin toimivuus riippuu laitteesta ja televisiosta.

Itsellä nämä käyttökokemukset tulee sekä, Android puhelimesta, että Android tv:stä. Näillä laitteilla käyttö on ollut todella vaivatonta ja TV:n sovelluksen bugit kun saatiin korjattua niin käyttö on ollut entistä miellyttävämpää.
Eihän se TV:n sovellus paljoa tarjoa mutta olen huomannut sen erittäin hyvänä lisänä tuohon pelkkään Elisa Viihde Sovellukseen silloin kun ei ole digiboksillista Elisa Viihdettä hankittuna. Juurikin tuon tallennusominaisuuden vuoksi.

PS. Yksi hyvä etu tuossa sovelluksessa on myös se, että kun lähtee syksyllä sateita ja pimeyttä karkuun Espanjaan tai vaikkapa Italiaan niin tuon EU siirrettävyyden vuoksi pystyy suosikkiohjelmien tallenteita tai vuokraamoa käyttämään vaikka rannalla löhöilllessä. Tämä tälläisenä pienenä nice to know knoppina 😉

Käyttövinkkejä lisää löytyy sivuilta elisa.fi/viihde-sovellus-vinkit jossa myös tietoa tuosta sovelluksen käytöstä EU--maissa.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

1 kommentti

Käyttäjätaso 2
Oma kokemus Elisa Viihteen sovelluksesta meni aikalailla porttiteorian mukaisesti 😃 Työn puolesta otin sovelluksen testiin ja enenevissä määrin aloin käyttämään sitä, kunnes piti siirtyä sitten jo digiboksilliseen sopimukseen että pääsi nauttimaan palvelusta vielä laajemmin 🙂 Toisin sanoen, sovellus on oman kokemuksen mukaisesti varsin oiva siihen että voi testata että kuinka taskussa kulkeva tallennuspalvelu itselle sopii, hetken kokeilulla voi sitten päättää miten jatkaa:
 1. Vaihtaa boksilliseen koska haluaa enemmän
 2. Pitää ennallaan koska sovellus riittää
 3. Irtisanoo kun ei tullut käytettyä