Vastattu

elisviihde.fi käyttöliittymän muutos???

  • 22 tammikuu 2020
  • 9 kommenttia
  • 574 katselukerrat

  • Osallistuja
  • 18 kommenttia

Hei!

Onko elisaviihde.fi selainliittymää muutettu siten eilisen (21.1.2020)? Tämä liittymä on ollut erinomainen puhelin- ja varsinkin viihde box-käyttöliittymään verrattuna. Tänään ohjelma toistonäkymä oli vaihtunut ollen paljon suppeampi valikoiltaan. Tärkein ominaisuus eli toistonopeuden valinta oli kadonnut kokonaan. Onko tämä vain hetkellinen vika jossain järjestelmässä vai mentiinkö käyttöliittymän muutoksessa taas askel taaksepäin?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Patomiäs 23 tammikuu 2020, 10:19

Tuolla on päivitystä tullut tuohon videosoittimeen mitä elisaviihde.fi sivulla käytetään, uudella soittimella pyritään saamaan entistä paremmin ja vakaammin videoita toistumaan ja samalla toki myös jatkokehitykselle ja uusille palveluille toki aina haetaan parempaa pohjaa 🙂 Toki samalla myös videosoittimen käyttöliittymää pyritään aina vähän päivittämään asiakkaita enemmän palvelevaan suuntaan, valitettavasti välillä tämä myös tarkoitaa että jotain ominaisuuksia karsiutuu pois :/ 

Katso alkuperäinen viesti

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Hei. Hyvää iltaa.

Elisa testailee uusia käyttöliittymiä aika ajoin. Näetkö saman vai eri liittymän esimerkiksi selaimen Inkognito-tilassa? Onko näkymä eri vieraana verrattuna kun olet kirjautunut? Näetkö saman näkymän eri selaimella? Oletko kokeillut tyhjentää selaimen välimuisti ja evästeet?

Nyt soi Calmani & Grey - Time Of Our Lives (Radio Edit).

Heips

Olen testannut kahdella laiteella ja kahdella selaimella. Näkymä on aina samanlainen. Tässä kuva toistonäkymästä.

Kuvan asetusten takaa löytyy köyhä valikko:

Vanhass versiossa oikean napin takaa löytyi paljon ero asetuksia toistoineen ja nopeuksineen

Saattaisi liittyä tuo muutos tähän asiakaspalautteeseen/toiveeseen toisessa ketjussa:

https://yhteiso.elisa.fi/elisa-viihde-sovellus-ja-nettipalvelu-16/tallenteiden-katselu-tietokoneella-missae-on-kelausnappi-515731

 

Voi olla mutta tuo toisen ketjun väittämä ei pidä paikkaansa. Nuolinäppäimillä toisto on hypännyt 15s eteen ja taakse tähänkin asti. Tätä ei ilmeisesti ole missään opastettu. Sehän on tosiaankin välttämätön ominaisuus.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Tuolla on päivitystä tullut tuohon videosoittimeen mitä elisaviihde.fi sivulla käytetään, uudella soittimella pyritään saamaan entistä paremmin ja vakaammin videoita toistumaan ja samalla toki myös jatkokehitykselle ja uusille palveluille toki aina haetaan parempaa pohjaa :) Toki samalla myös videosoittimen käyttöliittymää pyritään aina vähän päivittämään asiakkaita enemmän palvelevaan suuntaan, valitettavasti välillä tämä myös tarkoitaa että jotain ominaisuuksia karsiutuu pois :/ 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Jep, ainakin on loistava lisäys tuo laadun manuaalinen valinta, nyt pysyy hd:nä vaikka hyppisi miten, vaikka sen hetken ehkä pidempään hakeekin…. hyvä näin.

Voisi olla kuvakkeilla hyppiminen tuon 30s ja nuolinäppäimillä vaikka 10s. Tämä minun toive.

Mutta siis pikaisesti testattuna näyttää ainakin tietokoneella paremmalta tuo uusi soitin.

 

Muistaakseni edellisessäkin versiossa oli kuvanlaadun valitsemismahdollisuus. En kylläkään koskaan ole käyttänyt sitä, sillä minulla ei ole ollut ongelmia kuvavirran tasaisuuden kanssa.

Olen käyttänyt Elisa Viihdettä lähes koko sen historian ajan. Päivitykset eivät käyttöliittymän kannalta ole aina olleet kovinkaan onnistuneita. Tiedottaminen on ollut suorastaan surkeaa. En muista, että yhdestäkään olisi tullut etukäteisinfoa. Varsinkin mobiilipuolen päivityksissä sovellus on useammin kuin kerran lakannut kokonaan toimimasta.

Olisi mukavaa, jos Elisa kertoisi, miksi puheena oleva muutos on tehty. Onko syynä jokin pakottava järjestelmämuutos vai pelkästään käyttöliittymämuutos. Onko tutkittu asiakkaiden tyytyväisyyttä käyttöliittymään ja toiveita muutoksiin?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Olisi mukavaa, jos Elisa kertoisi, miksi puheena oleva muutos on tehty. Onko syynä jokin pakottava järjestelmämuutos vai pelkästään käyttöliittymämuutos. Onko tutkittu asiakkaiden tyytyväisyyttä käyttöliittymään ja toiveita muutoksiin?

Palautetta saadaan niin täällä kuin muissakin asiakaspalvelukanavissa. Tämän lisäksi on standardeja ja hyviä käytäntöjä mitä on hyvä seurata aina tietynlaisten käyttöliittymien osalta, tarpeeksi iso ja suosittu uusi palvelu voi nopsaankin vaikuttaa esimerkiksi vaikka juuri videosoittimen käyttöliittymään. Tämän lisäksi toki myös toteutuksessa käytetty tekniikka määrittelee osaltaan sitä, miten noita saa säädettyä ja järjesteltyä käyttöliittymässä :) 

Tämä asia ei taida enää tällä palstalla jalostua. Olisi kuitenkin mukava tietää montako prosenttia Elisan asiakkaista on Omayhteisön tai muun keskustelupaikan jäsen ja moniko näistä osallistuu aktiivisesti keskusteluihin.

Palautteisiin perustuva tuotekehittely tietysti korjaa puuttteita mutta toimii huonommin toimiviksi ja hyviksi katsottujen asioiden esilletuomiseksi. Nythän olisi oiva mahdollisuus tehdä kysely koko Elisa Viihde laajuudella ja selvittää, miten koko asiakaskunta näkee tämän uuden selainmuutoksen onnistuneen. Samalla voisi kysellä mielipidettä myös Elisa Viihteen boksi käyttömukavuudesta.

Osallistu keskusteluun