Vastattu

Lisäkaiuttimet


Käyttäjätaso 1

Ostin LG SL4Y Soundbar / LG SL4Y.DSWELLK Soundbar paketin ja nyt sen asentaminen Samsung Smart 4K telkkuun Elisan boxin kautta on vaikeaa. 

Olen ollut kahden kaukosäätimen loukussa ja nyt vissiin kolmen, jos saan asennettua jotenkin. Vinkkejä kaivataan, koska Gigantin aspa ei oikein osaa, kun Elisa viihde kyseessä.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi eijalahtinen51_ 13 May 2020, 12:58

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

17 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +3

Oliko sinulla siis ongelmaa äänentoistojärjestelmän kanssa, että äänet ei toimi? Vai oliko ongelmana järjestelmän käyttöönotto? 

Käyttäjätaso 1

Järjestelmän käyttöön otto.

Käyttäjätaso 1

Laitoin äänipalkin päälle, mutta volyymit sitä luokkaa, että korvat halkeaa. Panin pois päältä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Itselläni on Viihteen kanssa soundbar (joskin erimerkkinen) käytössä ja kytkennät menee niin, että digiboksi on kytketty HDMI:llä soundbariin, joka edelleen telkkariin. Näin kaikki toimii lopulta yhdellä (Viihteen) kaukosäätimellä. Tuo saattaa toki mennä hiukan eritavalla ja asetuksia täytyy säätää hieman erilailla laitteiden malleista riippuen, joten yhtä oikeaa vastausta kysymykseesi ei ole. Tietysti juuri tällaisiin pulmiin OmaGuru on myös hyvä apu!

Käyttäjätaso 1

Kiitos, mutta kun tämän pitäisi toimia langattomasti. Onko nyt siirryttävä takaisin piuha-aikaan ? Kaiuttimien mukana ei myöskään tullut piuhoja ja tilasin nimom langattoman. Lisätutkimuksissani oletan, että mun on löydettävä telkkaristani joku lisäasetus.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Aivan! TV ja soundbar todennäköisesti yhdistetään sitten bluetoothilla toisiinsa, mutta videokuva ei tuon kautta varmastikaan välity. Eli Viihde kiinni telkkariin HDMI:llä ja telkkarin asetuksista bluetoothilla yhteys soundbariin. Toki tuo nyt vaatii sitten sen, että televisiostasi löytyy bluetooth ominaisuus. :slight_smile:

Käyttäjätaso 1

Kyllä on Bluetooth ja ollut päällä ja käytössä, koska muitakin laitteita käytössä sitä kautta. Mutta Sound Bar ei löydy.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

No onpa erikoista. :thinking: Soundbarissa lienee joku painike tai painikkeiden yhdistelmä, joka täytyy käydä klikkailemassa että se tulee muille laitteille näkyväksi ja yhdistäminen onnistuu. Tähän löytyy ohje melko varmasti laitteen mukana tulleesta ohjekirjasta!

Käyttäjätaso 1

Siis ongelma on ettei se vaan mene viihde boxiin, televisioon kyllä. On paineltu kaikkea mahdollista ja ohjekirjan langatonta ohjetta noudatettu. Viihdeboxia ei vaan löydy. Meillä kun kaikki kulkee boxin kautta paitsi SB.

Käyttäjätaso 1

Viimeisin digibox asennettiin ruutuun tulleiden ohjeiden perusteella joten manuaalia ei ole.

Käyttäjätaso 1

Elisa viihde Bo:6b:41/yhd tyyppi Ethernet

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Hmm, ymmärsinköhän nyt ihan oikein. :thinking: Viihteen digiboksia ei saa bluetoothilla soundbariin yhdistettyä, vaan Viihteestä syötetään kuva sekä ääni HDMI-johdolla televisioon, joka jakaa sen edelleen soundbarille bluetoothilla. Viihteen osalta kannattaa tarkastaa asetukset → ääniasetukset ja kokeilla eri vaihtoehdot läpi.

Käyttäjätaso 1

Taidat olla oikeassa, epäilimme sitä itsekin. Laitoin viestin LG:lle. Gigantti han ei koronaan vedoten vastaa eikä osaa. Oma gurusta on niin hirveän huonoja kokemuksia, että se on poissa laskuista. Katsotaan vastaako LG koskaan ja mennään kaapelikauppaan. Nykyisessä " vuoressa" ei oikeaa päätä löytynyt.

Käyttäjätaso 1

Vihdoin Gigantti soitti ja lg vastasi aamulla. Todellakin ja tietenkin se vaatii hdmi- tai optisen kaapelin riippuen siitä millainen kytkentämahdollisuus digiboxin puolella. Siis kaapelikauppaan. Kiitos avusta.  Gigantti oli ihan kuutamolla. Ei ollut ikinä kuullutkaan, että näin tulee tehdä. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Hei aivan mahtavaa, että homma selvisi! Kaapeleiden myötä eteenpäin siis. :relaxed:

Käyttäjätaso 1

Kun oikein rupesin säätämään niin vaihdoin vielä optiseen kaapeliin. Selkeä ero äänen laadussa HDMI:n verrattuna. Kyllä koko Case kannatti.

Käyttäjätaso 1

Kun oikein rupesin säätämään niin vaihdoin vielä optiseen kaapeliin. Selkeä ero äänen laadussa HDMI:n verrattuna. Kyllä koko Case kannatti.

Roopeg lle