Kysymys

scart ja nykyajan teevee


Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Voineekohan tätä täällä kysyäkään? Entinen telkka posahti vaikka ei ollut vanhakaan. Korjaus olisi tullut kalliiksi. Ei kannattanut. Piti ostaa uusi. Vaan siinä ei ole scartliitintä videovehkeille. Oli siinä jotain eri väreillä merkattuja reikeleitä. Eipä satu olemaan sopivia johtoja. En tiijä onko niitä olemassakaan. On tämä mallillaan kun on videovehkeitten käyttäjät vainottu vähemmistö. Enää ei saa telkastakaan mitään talteen oli sopiva johto tai ei.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

23 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Varmaan voi kysyä, mutta et sitten kuitenkaan mitään kysynyt vaan juttelit ajankuluksi itseksesi?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
No onko sulla tietoo miten asia ratkeaa??  Unohdin esittää asian kysymyksen muodossa kysymysmerkki perässä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +4
wesson kirjoitti:

No onko sulla tietoo miten asia ratkeaa??  Unohdin esittää asian kysymyksen muodossa kysymysmerkki perässä.Mikä on sinun uusi telkkari?
Käyttäjätaso 4
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/54871/gnhjh/Hama-Scart-3-x-RCA-videoadapteriTolla se homma taas rokkaa 🙂 Tilaahan tuosta, tai käy paikallisessa myymälässä kuvan kanssa kysymässä!
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Mulla on jo vähän samanlainen vehje.Kokeilen sitä. Aikaisemmin ei onnistunut. Mut onko jotain tekemistä input-output napilla-en tiijä. Kokeilen.
Käyttäjätaso 4
on sillä vähän merkitystä 😉
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Ei onnaa. Teevee sanoo ei signaalia. Ei huvita maksaa 20 e jos ei toimi.
Jos kerta ostit uuden television, niin mikset kytkenyt digiboksia HDMI-kaapelilla televisioon? Oisit saanut HD-kuvan ja parhaimman kuvan. Eli ei olisi ollut välissä digitaali - analogimuutosta vaan tieto olisi mennyt telkkariin saakka digitaalisena.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Mitä oikein meinaat? Tarkoitatko Elisan boxia vai mitä? Kyllä mulla HDMI pitäs olla. Videossa ei HDMI ole. Se johto jonka muka piti auttaa on tämmöinen ja se on naurettavan lyhyt johtokin. Ei onnaa.20160317_155246.jpg
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Siis tallennatko vielä vuonna 2016 videolle televisiosta ohjelmia,eikö sinulla ole Elisaviihteen digiboxia sillä voit tallentaa ja katsoa paljon kätevämmin kuin jollain ikivanhalla videonauhurilla.
Käyttäjätaso 7
pappa kirjoitti:

 Elisaviihteen digiboxia sillä voit tallentaa ja katsoa paljon kätevämmin kuin jollain ikivanhalla videonauhurilla.Itse kannatan ihan tavallita tallentavaa digiboksia. Ei ole riippuvainen Elisasta, eikä sääntömuutoksista. Suurin ongelma tuolla saralla tosin taitaa olla, että tuotekehitystä ei ole tapahtunut juuri lainkaan sitten Topfield tf5100-mallien. Mutta eiköhän aloittajalla ole kyse enemmän vanhojen videoiden katselusta kuin tallentamisesta.Aloittajan ongelmaan, toimisiko tuossa joku scart-hdmi-adapteri? Tai mitä muita liitäntöjä niistä laitteista löytyy?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Tuskin olisin täällä jos ei olisi Elisa digiboxia. ja mitä mun pitikään tallentaa videolle. Nimenomaan Elisan talletuksista ne jotka haluaa säilyttää. Esim. pitkät elokuvat. Tuolla lailla sainkin itselleni mainion videokirjaston. Vaan sitten vaihtoivat noita boxeja sun muita  , että ko. talletus kävi mahdottomaksi. Nyt kattelisin noita videoita joissa on paljon tavaraa ennenku digiboxeja oli keksittykään. Ei onnaa. Ei oo scartia ja ei oo muutkaan johdot sopivia. En ole innokas ostamaan kaupasta lisää johtoja jos ei niilläkään tee mitään. Mulla on Elisan boxin talleltustila aina 98-99% täynnä. 
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
"Itse kannatan ihan tavallita tallentavaa digiboksia. Ei ole riippuvainen Elisasta, eikä sääntömuutoksista. Suurin ongelma tuolla saralla tosin taitaa olla, että tuotekehitystä ei ole tapahtunut juuri lainkaan sitten Topfield tf5100-mallien. Mutta eiköhän aloittajalla ole kyse enemmän vanhojen videoiden katselusta kuin tallentamisesta.Aloittajan ongelmaan, toimisiko tuossa joku scart-hdmi-adapteri? Tai mitä muita liitäntöjä niistä laitteista löytyy?On seillä kaikenlaisia erivärisiä reikiä. En jaksa nyt tutkia tarkemmin. Pitäisi ottaa valokuva. Toisaalta kysyn vaan millä edes tarkistaa onko teeveessä scart vai ei?? Ainakin jos verkossa tutkii. Kaupassa ehken voi kattoo telkan takaosaa. Tilasin verkosta, hain kaupasta pakkauksessaan. Onkohan nykyajan telkoissa ollenkaan scartia. Kyllä tän mukana joku johto oli mutta se on onnettoman lyhyt. En edes tiedä enkä muista tarkkaan mikä pahus noista johdoista oli Samsung smartin mukana. Pitäne ekattoo käsikirjaa-verkosta.Nimenomaan olisi tarkoitus katella. talletus ei onnistu. Mut eipä katselukaan nyt.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
wesson kirjoitti:On seillä kaikenlaisia erivärisiä reikiä. En jaksa nyt tutkia tarkemmin. Pitäisi ottaa valokuva. Toisaalta kysyn vaan millä edes tarkistaa onko teeveessä scart vai ei?? Ainakin jos verkossa tutkii. Kaupassa ehken voi kattoo telkan takaosaa. Tilasin verkosta, hain kaupasta pakkauksessaan.Toki television tiedoissa verkkokaupassakin lukee, mitä liitäntöjä siinä laitteessa on. Nehän ne on niitä yksiä tärkeimpiä tietoja tarkastettavaksi aina uutta televisiota hankkiessa.wesson kirjoitti:

Onkohan nykyajan telkoissa ollenkaan scartia.On kyllä. Ja kuten tässäkin ketjussa sinulle jo kerrottu pariin otteeseen, on myös olemassa jos jonkinlaista adapteria sitten ainakin, joilla itselleen tehdä ne sopivat liitännät, jos ei ostohetkellä ole tajunnut tuotteen sopivuutta omiin käyttötarkoituksiin tarkastaa.wesson kirjoitti:

Kyllä tän mukana joku johto oli mutta se on onnettoman lyhyt. En edes tiedä enkä muista tarkkaan mikä pahus noista johdoista oli Samsung smartin mukana. Pitäne ekattoo käsikirjaa-verkosta.Nimenomaan olisi tarkoitus katella. talletus ei onnistu. Mut eipä katselukaan nyt.Mikä se sinun ongelma nyt tarkalleen ottaen on? Onko vielä jokin selkeä kysymys, johon toivot saavasi vastauksen tästä ketjusta? Miksi ei tallennus videolle onnistu? Olitko siihen neuvoja vailla? Vai neuvoja vailla pelkkään videoiden katselemiseen? Vai olitko nyt enää edes siihenkään? Jos täältä toivot vielä ideoita ja ohjeita saavasi, niin kannattaa kyllä sitten vaan ihan reippaasti jaksaa katsoa minkä värisiä ja kokoisia reikiä missäkin laitteessasi on, koska muuten tämä käy jo toivottoman hankalaksi näille muille, ketkä ihailtavalla kärsivällisyydellä sinua ovat jälleen neuvoneet..Sieltä Elisan "boksistahan" voi myös poistaa tallennettuja ohjelmia sitä mukaan, kun ne on katsonut. Jos tarkoitus on ainoastaan tallentaa ja nauhoittaa mahdollisimman paljon ohjelmia ilman, että niitä todellisuudessa tulee koskaan edes katsottua, niin olisiko sitten fiksumpaa keräillä ohjelmat koneelle tai ulkoiselle kovalevylle? Eipä se tilanne laitteidenkaan suhteen tästä enää ainakaan helpota teitä jääräpäisesti vielä videoita käyttävien osalta. Eikä ne itse VHS-nauhatkaan loputtomiin kestä..
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Otan huomenna selvää minkä värisiä jne telkan takana on vaikka kuvan kanssa. Videotalletus lakkas toimimasta siten,e ttä kaukosäätimellä videota ei saanut "talletustilaan" .  Nyt  talletti pelkkää mustaa tai lumisadetta. Ennen klikkas kaukosäätimestä videon taleltustilaan ja se talletti. Muistaakseni myös telkka meni "taleltustilaan". Siitä on jo pari vuotta aikaa. Tää tuli kun boxi vaihtui ja myös talon jokin mikä lie laajakasita alkoi.On kai otettava toinen talletusssyteemi. Mut kun pääsis edes videoita kattomaan. Vaan ei.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
wesson kirjoitti:On kai otettava toinen talletusssyteemi. Mut kun pääsis edes videoita kattomaan. Vaan ei...tai sitten vaan otat selvää mitkä laitteet sinulla on, ja opettelet käyttämään niitä. Turha tehdä vaikeimman kautta.Uskallan väittää, ilman edes tietoa laitteistostasi, että tämän hetken välineilläsi saat paljon yksinkertaisemmin, paljon nopeammin ja ennen kaikkea paljon enemmän tallennettua yhtään mitään, verrattuna vanhaan VHS-nauhuriisi. Kaupanpäällisinä saat tietenkin vielä huomattavasti laadukkaamman kuvankin niihin tallenteisiisi, ja huomattavan paljon enemmän vaihtoehtoja niiden tallenteiden katsomiseen ja käyttämiseen.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
On alettava harkita digistä tietokoneeseen systeemiä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Itse ostin tuossa kanssa tässä kovanen sitten uuden telkun 46" --> 55".Valitsin sellaisen tarkotuksella, jossa oli vielä scart mukana. Yleensä uusissa sellaista ei enää ole.Eli pitää itse selvittää etukäteen mitä liitäntöjä omat laittet tarvitsevat ja siihen sopivan telkun sitten hankkii.Toki pitää miettiä, että kannattako käyttää vielä esim. scart-kaapelin omaavaa vanhaakin vanhempaa laitetta, vai olisiko mahdollista ja järkevää päivittää sekin.Itsellä vanha Nintendo Wii tuttujen lasten pelivälineenä, niin scart-tökkeli piti telkussa olla edelleen. Yhdessäkään 4K -telkussa sellaista en löytänyt enää, eli ne oli unohdettava heti.Jos/kun tuo minun toinen telkku laukeaa, niin sitten ollaankin ongelmissa, sillä S-video -liitäntää ei ole enää yhdessäkään uudessa telkussa. Sen kuvalaatu paljon parempi kuin scartilla. No menisi vaihtoon tuo tallentava vanha Topfield ja ehkä vanha Yamahan av-vahvistinkin. No toivotaan 40":sen töllöttimen vielä kestävän muutaman vuoden.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Tiettävästi television takana on aiemmin käytössä olleet komopinenttikaapeli. Uusimissa televisoissa komponentti ja edellisen sivun komposiitti on yhdistetty. Komposiitissa keltaisessa menee kuva ja kahdessa muussa menee ääni, siis vasen ja oikea. Komposiitissa kuva muodostetaan kolmesta eri värikanavasta. Taas scartissa kuva voidaan muodostaa kolmella eri tavalla, komposiitti, s-vhs ja rgb. Samassa kaapelissa kuva kulkee tuossa modossa molempii suuntiin yhtä aikaa stereoäänellä. Tämän lisäksi siellä on vielä muutama nasta ohjaukseen ja maadoitukseen. Taisi yksi olla vielä varalla.Se että uusissa televisioissa ei ole enään scarttia on kustannuskysymys ja se että aika on ajannut maailmalla tuon ohi. Kuva kyllä näkyy komposiittikaapelilla, mutta laatu on huomattavasti huonompi, jos on tottunut katsomaan rgb kuvaa. Scartin on nykyään korvannut hdmi liitin. Mikäli kuvaa lähettävä laite tukee tätä, niin siihen kannattaa siirtyä.Jos television takana merkinnät ovat Y, Pb, Pr, L ja R, niin kyseessä on komponentti liitäntä. Mandhollisesti Y on kahdella merkinnällä, tässä tapauksessa se huolii myös komposiittikaapelin. Tässä tapauksessa ensimmäisen sivun keltainen kaapeli laitetaan tuohon televison y -holkkiin ja äänet sitten L ja R paikkoihin, EIKÄ Pr ja Pb liitäntöihin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Voineekohan tätä täällä kysyäkään? Entinen telkka posahti vaikka ei ollut vanhakaan. Korjaus olisi tullut kalliiksi. Ei kannattanut. Piti ostaa uusi. Vaan siinä ei ole scartliitintä videovehkeille. Oli siinä jotain eri väreillä merkattuja reikeleitä. Eipä satu olemaan sopivia johtoja. En tiijä onko niitä olemassakaan. On tämä mallillaan kun on videovehkeitten käyttäjät vainottu vähemmistö. Enää ei saa telkastakaan mitään talteen oli sopiva johto tai ei.Mikäs tuo uusi televisio on? Merkki ja malli?Joissain televisioissa, joista puuttuu scart -liitäntä, on ollut mukana erillinen adapteri, jolla scart/rca -liitännällä varustetun laitteen on saanut kytkettyä televisioon. Onpa tullut vastaan myös malleja, joissa on paikka tälle adapterille, mutta itse adapteri on hommattava erikseen.Pikkasen lisää dataa televisiosta ja vaikka kuva tai pari liitännöistä auttaisi selvittämään, saako tuohon televisioon kyseistä adapteria lainkaan.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
En ole voinut tänne vastata kun viimeksi yllättäen vastausmahdollisuus katosi jonnekin. Pyydettiin vaan jotain että onko ratkaistu. Ei ole mun mielestä.

Tään telkan merkki - senkin selvittäminen yksityiskohtaisemmin on ylen vaikeaa. Ohjekirja oli parisivuinen läpyskä jolla ei tee mitään. Sentään suvaitsivat laittaa mailissa linkin isompaan ohjekirjaan. Jossa siinäkään ei mainita tarkempaa tietoo minkä sortin teevee. Mitä sitä turhia semmoisia. Tiedän vaan tään ku ei oo muita papereita käsillä=

Ohjekirja / 7498 Samsung UE43J5502 43" Smart Fu (kopio mailin otsikosta)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Television tarkka malli löytyy aina television takana olevasta "arvotarrasta". Lisäksi television mukana ei tule kunnollisia paperisia käyttöohjeita, sillä ohjeet ovat nykyään televisioissa sisäänrakennettuina.Jos tuo aiemmin linkattu scart-rca -adapteri ei toimi, voisit harkita testiin scart-komponentti -adapteria.Kannattaa myös muistaa vaihtaa input -kanava oikeaksi kytkennän jälkeen.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Tutkin asiaa jahka arki alkaa.