Toteutettu

Android TV tuki elisaviihteelle

  • 22 helmikuu 2016
  • 39 kommenttia
  • 6797 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Kun kerta Elisalla on Android-sovellus, luulisi ettei Android-TV tuki olisi huomattavasti helpompaa kuin muiden smart-tv sovellusten teko. Käytänössä siis käyttöliittymän hiomisen kaukosäätimellä käytettäväksi ja isolla näytollä testauksen.

Tällä pääsisi yhdestä virtaa syövästä laatikosta eroon, jos on Sonyn tai Philipsin uusi TV. Vaihtoehtoisesti pääsee korvaamaan Elisan kankean boksin esim nvidia shield tv:llä. 

39 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Mielenkiintoinen idea ! 🙂 Mitäs mieltä muut ovat? Onko tällaiselle tarvetta? Mikäli kiinnostusta ilmenee paljon, voidaan tätä kenties harkita joskus tulevaisuudessa. 
Käyttäjätaso 1
 Tänään tuli opstettua uusi Sony Android 4K tv ja rupesin heti hakemaan siihen elisa viihde appia ja päädyin tähän keskusteluun, joten sitä appia ei ole viellä tehty näköjään. Siis ehdottomasti tämä pitää saada ja tehdä.

Muuten katsoin myös ohjeet miten saisi normi tabletti android sovellus asennettua Android tv:hen... ehkä kokeilen joskus.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Appi olisi hyvä mutta ensi alkuun pitäisi html5 soitin sallia kaikkiin yhteensopiviin tai ainakin useimpiin selaimiin. Tällöin ei tarvita kalliiden sovellusten tekoa eikä niiden ylläpitoa.
Käyttäjätaso 1
Tuo selaintuki on kyllä totta. Itse Macin käyttäjänä olisin Elisa viihteen tilaamisen jos macciin ei olisiollut kolmannen osapuolen eviihde ohjelmaa. Meinaan muuten koko Elisa viihde ei olisi toiminut Macin tietokoneessa kunnolla.
Toisaalta taitaa olla kopionesto ongelmat html5 ympäristössä sen verran haastavat, ettemme näe sitä tukea.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Ei Viihteen ohjelmissa ole mitään kopioestoa.
Käyttäjätaso 1
Piti sanomani tekijäinoikeus ongelmat, ei niinkään kopionestoa. Tiedä sitten kuinka helppoa olisi kiertää / jakaa / ohittaa maakoodit / käyttää ilman tunnuksia html5 toteutuksella tehty videostreami.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Tuskin sitä (html5) on sen takia otettu vain osalle selaimista käyttöön, että pystyttäisiin rajoittamaan jotenkin palvelun käyttöä. Käyttäjätunnistus tehdään kuitenkin ihan muualla kuin tuossa html5:en video tagissa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Kannatan, kun TV:ssä alkaa olla yhä enemmän "älyä" tuntuu hankalalta ja vanhanaikaiselta, että pitää pelata jonkin erillisen Digiboxin ja kaukosäätimen kanssa. ÄlyTV:n sisällä kun pöyrii jo nyt lukuisia sisältöpalveluita (Yle, Netflix, Ruutu jne..) T: Tuokki
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Elisa Viihteessä tavoitteena on mahdollistaa mahdollisimman hyvä kokemus sekä Viihteen digiboksilla, että puhelimilla ja tableteilla Elisa Viihteen sovelluksella, josta pystyy siirtämään tallenteen Chromecastin kautta isolle ruudulle.

Viihteen sovelluksen toteutusta natiivisti AndroidTV:lle ei ole tällä hetkellä tiedossa.
Sinänsä luulisi ettei kovin iso homma olisi tehdä tuosta virallisesti Android TV yhteensopivaa, koska nykyinenkin versio toimii oikein hyvin Android TV:ssä kunhan näkee vaivan asentaa tuo käsin ja käyttää ulkoista näppäimistöä/hiirtä.
Nyt kun Android TV:lle näyttää tulleen oma sovellus olisin tiedustellut, että on tuohon tulossa lisää ominaisuuksia lähitulevaisuudessa? Ainakin tallenteiden poisto olisi ihan kiva. Onkohan jotain syytä sille, miksi uusimmat versiot tuosta perus Android sovelluksesta eivät enää toimi Android TV:ssä? Versio 3.13.1 taitaa olla viimeisin joka toimii. Tuota uudemmat kaatuvat heti käynnistyksessä.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
jool77: Tarkistan tilanteen ja palaan asiaan heti vastauksen saatuani 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tällä hetkellä ei ole tuosta varmaa tietoa suuntaan tai toiseen. Odotellaan siis ja katsotaan kuinka mummon käy lumessa. 🙂
Käyttäjätaso 5
Tuo android tv sovellus toimii muuten hyvin, paitsi että pitää käyttää niitä Elisa Viihde tunnuksia (etunisukunim).
Jos yrittää kirjautua oma elisa tunnuksilla, niin se kaataa koko sovelluksen.

Ei iso ongelma kun noilla elisa viihteen omilla tunnuksilla kirjautuminen kuitenkin toimii.

Vielä kun saatte mukaan vuokraamo, aitio ja miksei vielä suorat kanavat ja tallenteiden asettaminen, niin tuo sovellus voisi korvata viihteen digiboxin kokonaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tällä hetkellä tosiaan virallista tukea tuolle koko androidTV:lle ei ole, joten tuskin ihan äkkiä on tulossa "mukaan" noita. 🙂
Käyttäjätaso 5
Ööh anteeksi mutta mikä tuo play kaupan sovellus sitten on?
Se sisältää siis pelkän tallenteiden katsomisen, mutta mikäli virallista tukea ei sovellukselle ole niin onko nyt viihteen tunnukset valuneet hämärän Sovelluksen mukana Kiinaan?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Juu, sieltä saa sellaisen sovelluksen, joka ei kyllä siis ominaisuuksiltaan vastaa esim. puhelimiin ja tabeihin olevaa Elisa Viihde- sovellusta. Mitään siis korjaustoimenpiteitä en voi tälle luvata, sillä Elisalla ei ole ylipäätään tiedossa tällä hetkellä, että lähdetäänkö tuota palveluna edes toteuttamaan - ja jos lähdetään niin millä aikataululla.
Ymmärrän kyllä hyvin, että Elisa on varovainen lupauksissaan, mutta siinä varovaisessa viestinnässä on sellainen kääntöpuoli, että meille asiakkaille saattaa tulee tunne, että Elisa ei halua olla mukana teknologian kehityksessä vaan ennemminkin vastustaa sitä. Olen itse nyt pari vuotta toivonut Elisalta Viihde-sovellusta Android-TV:hen ja yhdessä vaiheessa soitin irtisanoakseni palvelun kun Viihteessä oli vielä hankala erillinen boksi ja kuvanlaatu oli heikko. Suostuin tuolloin kuitenkin pitkin hampain siihen, että jatkan Viihde-palvelun käyttöä tabletilla/puhelimella siten, että katselulaitteena toimii kuitenkin isompi Android-TV. Minulle isompi TV paremmalla äänentoistolla on ehdoton valinta tabletin/puhelimen sijaan. Käyttökokemuksena mobiililaite+TV ei kuitenkaan ole kovin hyvä, Android-TV:n sovellus on huomattavasti parempi.

Veikkaan Elisan erehtyvän, jos luulevat Android-TV:eiden olevan vain lyhyt ohimenevä vaihe. En usko, että maailman oikeasti isot viihdepalvelujen tuottajat ovat väärässä tässä asiassa kun ovat sen mahdollistaneet.

Omalta osaltani pidän todennäköisenä sitä, että vaihdan Viihde-palvelun tuottajaa jos jostain sattumalta kuulen, että kilpailija on toteuttanut sovelluksen Android-TV:lle. Kun en laiskana halua ryhtyä siihen vaihtorumbaan, niin toivoisin Elisalta tässä kohtaa aktiivisuutta ja jatkaisitte tuon tuotteen kehittämistä. Olin nimittäin varsin ilahtunut kun eilen illalla löysin tuon sovelluksen Android-TV:lleni (Sony). Käyttökokemuksesta huomasi, ettei se ole vielä ihan kypsä sovellus, mutta kannustan teitä jatkamaan sen kehittämistä sekä tekemään sen oikean ratkaisun toteuttaa tuo palvelu (mitä ikinä sillä tarkoititkaan). On se vaan perhanan hyvä konsepti, Android-TV ja sovellukset. Yksi laite, yksi kaukosäädin. Tuo on kilpailuetu sille joka sen toteuttaa. Haluatteko sen edun?
Onko muuten tuo viestiketjun ylälaidan otsikon vieressä oleva leima 'EI TOTEUTETA' siis jo päätös, eli Android-TV:lle ei tule Viihde-sovellusta? Onko tälle päätökselle jotain muita perusteita kuin 'EI'? Onko tämä tuorekin päätös?
Ja nyt kun sain sanaisen arkkuni auki, niin kävin huvikseni katsomassa Sony.fi:stä onko siellä vielä Android-televisioita myytävänä. Siellä on TV:n hakutekijöissä sellainen filtteri jolla sain selville, että kaikista 35:stä tällä hetkellä tarjolla olevista Sony-telkkareista 21 on Android-TV:eitä, eli enemmistö, 21/35. Ne 14 mallia joissa ei ole Androidia käyttiksenä ovat kaikki alle 40-tuumaisia, eli lähinnä kakkos-/mökkitelkkareita. Kaikissa normaalikokoisissa ja isommissa telkkareissa Android-käyttis näytti olevan vakiona.
Sony siis näyttäisi laitevalmistajana uskovan tähän konseptiin. Mites Elisa?
Käyttäjätaso 2
Kiitos kannustuksesta tämän toteuttamiseen! 🙂 Asiaa selvitettiin alkuvuodesta ja tiedossa ei ole, tullaanko tällaista toteuttamaan. Eli tällä mennään: Tällä hetkellä ei ole tuosta varmaa tietoa suuntaan tai toiseen. Odotellaan siis ja katsotaan kuinka mummon käy lumessa. :)

"Pidetään mielessä" voisi olla tosiaan parempi status tälle idealle, muuttelin sen keskusteluun. :8
Täällä kanssa vahva toive android tv-sovellukselle. Olohuoneessa android tv-töllö ja yläkerrassa videotykissä kiinni Nexus player (käyttiksenä android tv).

Viaplay, netflix, yle areena, ruutu, katsomo, spotify jne. ahkerassa käytössä molemmissa kerroksissa ja kaikki toimii yhden kaken kautta.

Vuokrasin eilen Viihteen vuokraamosta läppärillä Haikarat-elokuvan ja tarkoituksena oli katsoa elokuva tykillä Nexus playerin kautta. Kikkailemalla Viihteen sovelluksen saa asennettua hiiren ja näppäimistön avulla pää kenossa. Leffaa ei sitten kuitenkaan voinut katsoa tämän keinon avulla. Leffa lähti pyörimään vain läppärissä asiakkaalle typerän laiterajoituksen vuoksi. Sitten piti virittää piuha läppäristä AV-vahvariin ja vihdoin leffa päälle. Lapsilla meinasi hermot mennä ja myös itsellä.

Natiivi sovellus nopsaan kiitos. Asiakaskokemus ottaa monessa taloudessa ison loikan eteenpäin välittömästi..
Kyllästyin odottamaan ja irtisanoin Elisa Viihteen. Ilmoitelkaa jos saatte toimivan Android-tv sovelluksen niin voin olla kiinnostunut palvelusta.
Liityn itse keskusteluun ja näin muutaman kuukauden jälkeen kyselen tilannetta aiheen tiimoilta. Ostin juuri TV:n, jossa käyttiksenä AndroidTV ja mielelläni käyttäisin Viihteen sisältöjä suoraan TV:n applikaation kautta.
Mikäköhän on Elisan kanta AndroidTV-sovellukseen tällä hetkellä?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Idean status ei valitettavasti ole muuttunut tänä aikana.
Toivon mukaan tähän tulisi muutoksia tulevaisuudessa 🙂

Osallistu keskusteluun