Ratkaistu muuten

Ehdotus Elisa Kaapeli-TV:n verkkomäärityksen muuttamiseksi

  • 6 syyskuu 2017
  • 4 kommenttia
  • 585 katselukerrat

Ehdotan, että Elisa muuttaa Elisa Kaapeli-TV:n verkkomäärityksiä siten, että 130 MHz taajuus poistetaan kokonaan käytöstä ja se korvataan sellaisella taajuudella, jolla ei yleisesti esiinny häiriöitä. Muutoksen ansiosta MTV3 HD ja AVA HD alkaisivat näkymään ilman häiriöitä, jotka täydellisesti estävät kanavien katsomisen.

4 kommenttia

Pistetään asia selvityksen alle 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Noihin alimmilla taajuuksilla esiintyviin hd-kanavien häiriöihin voi vaikuttaa myös se, jos antennirasiat ovat vanhoja. Itselläni oli aikoinaan (muistaakseni ylen) hd-kanavien kanssa ongelmia ja mittauksissa kävi ilmi, että antennirasia vaimensi alimpia taajuuksia. Eltelin asentaja vaihtoi rasiat uudempiin malleihin. Alataajuudet eivät enää vaimentuneet ja ongelma poistui.

Tosin olin silloin - ja vieläkin - sitä mieltä, ettei hd-kanavia pitäisi niille alataajuuksille laittaa. Eli kannatusta tälle.
Minäkin kannatan! Omien mittausten mukaan taloyhtiön antenniverkossa ja/tai asunnon antennirasiassa on joku omituinen vaimennus alueella 110MHz - 160MHz eli esim 154MHz taajuudella oleva kanavanippu (MTV3, Nelonen, Sub, TV5, ...) saa huomattavasti huonompia arvoja kuin muut niput. Itselläni näyttäisi tulevan 300-500MHz parhaiten läpi noista telkkarikanavista sekä signaalinvoimakkuudelta että laadultaan. Signaali-kohinasuhteessa näyttäisi olevan noin 10-12dB ero ylempien kanavien eduksi.
Kiitos neuvoista ja ehdotukseni kannattamisesta. Uudet antennirasiat todellakin ratkaisevat ongelman. Kokeilin MTV3 HD-, AVA HD- ja SUB HD- kanavien näkyvyyttä Cable Ready HD -televisiolla uudessa kerrostalossa, jossa on uudet antennirasiat ja totesin, että mitään häiriöitä ei esiintynyt.

Osallistu keskusteluun