Tupla

Elisa tallennukset VAIN ko. ajankohdalle ajastettuna, ei uusintojen uusintoja, kiitos!

  • 15 syyskuu 2016
  • 16 kommenttia
  • 980 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Tuli Elisa Viihteeltä taas markkinointisähköpostia:
Näin saat tallennettua lempiohjelmasi kaikki jaksot kerralla
Syksy tuo televisioon taas pinon vaikka mitä ohjelmia. Lemppariohjelmat kannattaa asettaa kerralla jatkuvaan tallennukseen sen sijaan, että yrittäisit muistaa tallentaa jokaisen jakson erikseen. Jatkuvan tallennuksen voi asettaa joko osoitteessa elisaviihde.fi tai Elisa Viihteen mobiilisovelluksella.
Näin helppoa se on: jne


Olen kysynyt aiemminkin, mutta eihän täältä löydä vanhaa kysymystään, joten toistetaan:
Minkä takia en saa tallennettua tv-sarjan jaksoja vain alkuperäisen ajankohdan mukaan? En halua tallentuvaksi niitä muita lähetyksiä samasta jaksosta!

Pahimmillaan kyse on siitä, että sarjassa, jossa on 10 jaksoa ja uusinnat pitkin viikkoa jopa 2-3 kertaa, niin lopputulemana minulla on täysin turhaan 20-30 jaksoa, joita sitten pitää siivoilla.

Minun mielestäni ei todellakaan pitäisi olla vaikeata yhdistää tallennukseen ohjelman nimen lisäksi myös kellonaika tms, jolla homma hoidetaan. Eihän?

16 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Esimerkiksi tuolla:
https://palsta.elisa.fi/ideapaja-57/duplikaattien-ja-x-pvakrt-vanhempien-jaksojen-poisto-500210/index1.html#post507930
Keskustellaan tästä samasta aiheesta ja vaihtoehdoista tallenteiden poistolle.

Tuoltahan se profiilistasi löytyi myös vanha kysymyksesi:
https://palsta.elisa.fi/elisan-tiedotteet-2/elisa-viihteen-aloitusnakyma-televisiossa-uudistuu-kevaalla-netgem-n7700-digiboksilla-495045/index2.html#post501914
Ei siihen toki varsinaista vastausta ole tullut.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Ideapajan kannatetuimmassa ideassa toivotaan mahdollisuutta määrittää, minä päivinä ja mihin aikaan tallennussääntö on voimassa:
https://palsta.elisa.fi/ideapaja-57/jatkuvan-tallennuksen-saato-268104
Käyttäjätaso 4
Tätähän on tosiaan ehdotettu useammassakin eri muodossa Elisalle, mutta tuntuu olevan totaalisen mahdoton toteuttaa. Toi uusintojen uusintojen uusintojen tallennus on yksi raivostuttavimmista ominaisuuksista palvelussa.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Kuten mikalin mainitsi aikaisemmin, aiheesta on luotu Palstalle kourallinen keskusteluja joihin ei kuitenkaan ole tullut vielä sitä virallista vastausta. Välitin keskustelujen tiedot boksin nikkareille ja palaamme asiaan heti vastauksen saatuamme 🙂
Käyttäjätaso 1
Kerkeiskös nikkareille vielä mukaan ehdotus uudeksi ominaisuudeksi - en tosin tiedä onko tämä ollut aiemmin esillä?
Mikäli jokin ohjelma on jäänyt nauhoittamatta tai poistettu vahingossa.
Käyttäjälle mahdollisuus hakea kyseistä ohjelmaa muiden käyttäjien tallenteista (vaikkapa vain niiden, jotka ovat antaneet luvan) ja ottaa kopio tuosta tallenteesta.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Tuollaista ideaa ei itsellä ole tullut vastaan. Voisitko tehdä tästä ihan oman aloituksen, jos haluat ideaa edistää? Katsotaan sillä mitä mieltä muut ovat, saako idea kannatusta jne. Yleisesti ymmärrän itse pointin, mutta toteutus hankalaa kun tallenteet ovat kuitenkin yksityisiä ja kunkin omien tunnusten alaisena. Voi siis olla että sellainen ei olisi edes teknisesti mahdollista. 🙂
Käyttäjätaso 4
Tallenteethan eivät liene muita kuin symlinkkejä käyttäjien ID:ltä tiettyyn tallenteeseen. Tarkoitan että ettehän te levyllä säilö kuin yhtä kopiota tallenteesta, jota jaatte käyttäjille.

Ongelmaton tuo ei tosiaan täysin ole, mutta tuolla periaatteessa pystyisi jopa kamppaamaan samalla toivottua "kaksi digiboxia samoille tallenteille"-toivetta - eli sinänsä monikäyttöinen idea.
Käyttäjätaso 1
Joopeli, voihan sitä yrittää.
Tuosta yksityisyydestä ajattelen, että tallennetta vois ajatella vain ilmaistuna halukkuutena katsoa ohjelma sopivampana ajankohtana, tai uudelleen joskus myöhemmin. Jos sitten käyttäjä haluaisi hakea jotain elokuvaa vaikkapa ohjaajan tai pääosan esittäjän perusteella, ei muiden ilmaistuja halukkuuksia tarvitsisi kenellekään toiselle välittää.
Käyttäjätaso 7
https://palsta.elisa.fi/ideapaja-57/tallenus-duplikaattien-kasittely-502535/index1.html#post526335
Käyttäjätaso 3
Tästä aiheesta on yleinen tiedote tullut Elisalta, mutta jatkan keskustelua tässä osioissa, ettei kommentointi mene sekaisin, tai huku muiden "uudistusten" arvost... korjaan arvioinnin kanssa siellä toisaalla.

Osana "viimeisimpiä uudistuksia" kerrottiin, että tuplatallenteiden esitys on tehty selkeämmäksi

Tätä on paljon toivottu asiakkaiden suunnalta myös täällä Palstalla ja nyt näiden näkyvyyteen on saatu uusi ominaisuus! Jatkossa mikäli uusissa kansioissa tallenteelle löytyy useita versioita, nämä tullaan niputtamaan uusimman version alle. Kun samaa tallennetta löytyy useampi kuin yksi kappale, näytetään tallenteen kohdalla ”Versio” –laatikko. Valitsemalla tämän, aukeaa listaus eri versioista. Voit katsoa haluamasi version tallenteesta tai poistaa tarvittaessa turhat. Mikäli tallenteen kohdalla ei näy ”Versio”-laatikkoa, ei kyseisestä tallenteesta löydy useita eri versioita.

Vai että ihan "toivottu"... Sanoisin, että ihan yhtä paljon on toivottu, itse asiassa vuosikausia jo, että kaikista moninkertaistallennuksista päästäisiin tykkänään eroon. MIksei sitä toivetta voitu huomioida, viimein?

Todistettavasti järjestelmä siis tunnistaa useita saman ohjelman (jakson tms) tallennuksia. Se pystyy esittämään ne "versioina" jopa! Miten vaikeaa onkaan enää sitten jättää ne ylimääräiset kierrokset tallentamatta kokonaan? Edelleenkin järjestelmä tallettaa turhaan ja edelleen ylimääräiset pitää manuaalisti poistaa. Ja kuten tunnettua, samaa jaksoa voi tulla nykyaikana jopa x kpl.

En vaan kerta kaikkiaan ymmärrä koodaajien logiikkaa tässä asiassa! Mitäköhän selityksiä on odotettavissa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Tuossa on vaan se ongelma, että se ei tunnista isoa osaa oikein. Esim. Simpsonit ja Family Guy sarjoissa on monia duplikaatteja joita järjestelmä ei poimi (ts. versiot -kohtaa ei tule) ja jakson numeroinnit vinossa.

Jos tuo olisi nyt tehty niin, että se jättäisi tallentamatta niin sitten saattaisi jäädä nippu näkemätöntäkin tallentamatta.

Hyvä yritys kumminkin elisalta, joskin toteutus on taas tuttua laatua 😃
Käyttäjätaso 3
Eli mielestäsi ei tarvitse sitten yrittää pistää myöskään noita "häiritseviä" tekijöitäkään kuntoon?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
En ihan ymmärrä mitä tarkoitat. Kuntoonhan tuo olisi hyvä saada, mutta ennenkuin voidaan jättää jaksoja tallentamatta niin systeemin pitää tunnistaa kaikki varmasti oikein. Eli jos aluksi saataisiin tuo duplikaattien tunnistus kuntoon niin sitten vasta voisi laajentaa siihen, että jättää uusinnat tallentamatta.
Käyttäjätaso 3
Oikeastaan ymmärsit ihan oikein, sorry jos hämäsin.

En ole vain selvillä, mikä estäisi oikein tunnistamiset, kenestä tai mistä riippuu.
Käyttäjätaso 3
No niin, olemme tulleet pisteeseen, jossa Elisan mainossähköposti opastaa näin:
Mikäli uusissa Sarjat tai Elokuvat -kansioissa löytyy tallenteelle useita versioita, niputetaan nämä ns. tuplatallenteet uusimman version alle. Jos samaa tallennetta löytyy useampi kuin yksi kappale, näytetään tallenteen kohdalla Versio -laatikko, jonka avaamalla näet listauksen kyseisen ohjelman eri versioista. Voit katsoa haluamasi version tallenteesta tai poistaa tarvittaessa ylimääräiset. Mikäli tallenteen kohdalla ei näy Versio -laatikkoa, ei kyseisestä tallenteesta löydy useita eri versioita.

Ongelma ei ole siis se, etteikö järjestelmä tunnistaisi useita samoja jaksoja sarjoista. Ongelma on se, ettei suunnittelijat jaksa / osaa / viitsi tehdä sitä niin fiksuksi, että samaa jaksoa nyt vaan tallentuisi se yksi ja ainoa kerta, esim. se ajakohta, jonka minä olen valinnut tallennettavaksi (omasta mielestäni yksiselitteinen ratkaisu).

Edelleen kaikki siivoaminen on käyttäjän vastuulla ja oman aktiivisuuden varassa! Minusta tuollainen ohjeistaminen Elisalta lähentelee kuluttajan rankkaa aliarviointia ja kiusaamista.

Onko tiedossa korjaavia liikkeitä, Elisa Viihde?
Käyttäjätaso 2
Ärsyttävä palvelu. koska EI löyty täältä koneelta ja toimii VAIN Uutuuksien jälkeen kansioissa, EI itseluoduissa kansioissa.
Plussaa se, että kun uusintoja tulee koko ajan, niin ne wanhemmat voi heittää roskiin ja valita uudemman. Samoin, jos joku tupla onkin jäänyt tallentumatta kokonaa, niin mahd. uusinnoista löytyy kokonainen tallenne.,

Osallistu keskusteluun