Ratkaistu muuten

EPG 2010-luvulle

  • 25 maaliskuu 2013
  • 5 kommenttia
  • 9608 katselukerrat

Käyttäjätaso 4
Vai ei löytynyt Ideaa EPG:stä.. no tässä se taas kerran.

Nykyinen EPG ainakin mustassa Netgemissä ja Pacessa on kuin jostain vuosituhannen alusta. Jo niinkin kauan sitten kuin 2007 oli erääseen digipurkkiin mahdollisuus saada tälläinen näkymä. Tuossa oli automaattitoiminnot niin katselumuistutuksille, että tallennuksille. 

Jotain tuon kaltaista kaipaisin Viihdepurnukkoihinkin, että saataisiin sekin hiukan lähemmäksi nykypäivää.

Eli nykyaikaiselta EPG:ltä vaadittavia ominaisuuksia:

  • Ohjelmatiedot päivittyvät vähintään parin tunnin välein (ainakin klo. 05-15)
  • Tallennukset/muistutukset muuttuvat päivitettyjen tietojen mukaan ja vanhat tiedot poistuvat näkyvistä
  • Kanavanäkymä vaikkapa tuon edellä mainitussa linkissä olevan Plasman tapainen.
  • Purkista saatava lista tulevista tallenteista/muistutuksista (tallenteista listan saa nyt Netgemistä, mutta ei Pacesta)
  • Toistuvien tallenteiden määrittäminen myös digipurkin EPG:stä
  • Hakutoiminnot suoraan purkin EPG:stä ja hakutuloksista mahdollisuus tehdä tallennuksia/muistutuksia
Kaikista näistä on erilaisia "kehitysehdotuksia" laitettu Elisalla jo vuosien ajan. Siksi hieman hämmästyin "biz"in tämän päiväisiä kommentteja ja ne eivät olleet oikein luottamusta herättäviä. Jääkin seuraamaan meneekö tämä Ideapaja samaa tietä kuin aiemmatkin.

 

Tässä vielä suora linkki tuohon kuvaan, jos jäi tekstistä huomaamatta: http://s226.photobucket.com/user/vire_photo/media/Plasma1.jpg.html

 

***

//Muokattu kategoriat uusia vastaaviksi. -Norris

5 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Kannatetaan. Itsekin tätä 1,5 vuotta sitten jo ehdottelin ja joku jo aiemminkin. Ja 2009 vuodesta asti toivottu parempaa epg-käyttöliittymää ja toimintoja. Että jospa tämä Ideapaja-sampo hoitaisi homman 🙂 http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Viihde-Ominaisuudet-ja/Aina-tallentuvat-ominaisuuteen-lis%C3%A4%C3%A4-%C3%A4ly%C3%A4/m-p/855#M14205
Jep, näitä kehitysehdotuksia on toki kuunneltu aiemminkin, mutta jotta ne ovat samalla viivalla muiden esittämienne ehdotusten kanssa, on vanhatkin hyvä koota tänne Ideapajaan. :)

Tähän heittäisin lisäkysymyksen: kun maksukanavia on tarjolla todella iso määrä ja aina ei ole käyttöliittymän puolesta ihan selvää, mitkä kaikki kanavat on tilattuna ja miltä kanavapaikalta niitä näkee, niin voisiko EPG tuoda siihen selvyyttä? Vai onko syytä pitää kanavalistat ja EPG:t ihan erillään toisistaan?
Käyttäjätaso 4
En nyt oikein ymmärtänyt Bizin kysymystä. Mitä tarkoitat Kanavalistoilla,  niitä "Suosikkeja" vai?

Jos tälle linjalle lähdetään, niin ehdottomasti nämä 2 tulee erottaa toisistaan. Nykyisellään Suosikkeihin on pakko laittaa jokainen kanava, jota ylipäätään haluaa joskus katsella, tällöin se myös tulee EPG:hen. Monessa tapauksessa on varsin turhaa - ja sekoittavaa - pitää joidenkin kanavien tietoja EPG:ssä. Monilla kanavilla, kun ei ole mitään tietoja ohjelmistaan.

EPG:ssä näkyvät kanavat tulisi pystyä valitsemaan oman mielensä mukaan ja haluamassaan järjestyksessä.
Käyttäjätaso 7
käyttäjä biz päiväyksellä ?26-03-2013 14:54

Jep, näitä kehitysehdotuksia on toki kuunneltu aiemminkin, mutta jotta ne ovat samalla viivalla muiden esittämienne ehdotusten kanssa, on vanhatkin hyvä koota tänne Ideapajaan. :)

Tähän heittäisin lisäkysymyksen: kun maksukanavia on tarjolla todella iso määrä ja aina ei ole käyttöliittymän puolesta ihan selvää, mitkä kaikki kanavat on tilattuna ja miltä kanavapaikalta niitä näkee, niin voisiko EPG tuoda siihen selvyyttä? Vai onko syytä pitää kanavalistat ja EPG:t ihan erillään toisistaan? Olishan se aivan vallankumouksellista, jos EPG näyttäis vain niiden kanavien sisällön, jotka kyseisestä boksista oikeasti näkyvät.

Kaikkien viihteen käyttäjien kannalta olis varmaan kuitenkin tärkeintä, että kehitystä oikeasti alettaisiin tekemään eli ideoita toteuttamaan. Ei sen parannuksen tarvii olla täydellinen tai maata järisyttävä, kunhan vähän paranis onnettomimmat ongelmat.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
EPG:hen on tulossa muutoksia, mutta ei välttämättä aivan tällaisessa muodossaan. 🙂

Osallistu keskusteluun