Ei toteuteta

HBBTV Elisan kaapeliverkkoon


Käyttäjätaso 5
  • Satunnainen osallistuja
  • 15 kommenttia
Joko olisi vihdoin mahdollista saada HBBTV toiminallisuus Elisan kaapeliin. Nyt se näyttäisi olevan estetty tarkoituksella koska Digita sitä välittää. Miksi tämä on estetty Elisan kaapelissa.

10 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Toistaiseksi ei olla toteuttamassa tätä. Muutoksista ilmoittelemme kyllä, jos tilanne muuttuu.

Elisa Viihteellä saa laajemmin lisäsisältöä ja -toimintoja tällä hetkellä. 🙂
Käyttäjätaso 5
Ei kknnostusta viihteeseen niin kaian kun vaatii erillisen boksin. Eikö ulkoinen digiboksi aika ole jo ohi
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
matiaas kirjoitti:

Toistaiseksi ei olla toteuttamassa tätä. Muutoksista ilmoittelemme kyllä, jos tilanne muuttuu.

Elisa Viihteellä saa laajemmin lisäsisältöä ja -toimintoja tällä hetkellä. :)Eli pitäisikö näiden perustelujen (tai niiden puutteen) nyt vihjata, että HbbTV:tä ei tuoda tarjolle sen takia, että Viihde myisi paremmin?

Vai oliko tähän EI-leimaan joku asiakkaankin kannalta järkevä syy?
Käyttäjätaso 5
Siltähän tuo kuulostaa. Tälläinen touhu vituttaa kun blokataan palveluita että oma möisi. Olisiko parempi lähtökohta että tehdään omista palveluista niin hyviä että ne myy jo sillä. Muutenkin elisa viihteen boksi toteutus on alaarvoinen. Siirtykää jos smart tv puolelle appina ja jöttäkää ne boksit niille joilla ei ole älytelvisioita secondary ratkaisuksi.
Meidän taloyhtiö vasta liittyi Elisan verkkoon. Pitääpä ottaa seuraavassa taloyhtiön kokouksessa esille tämäkin (HbbTV) ja puntaroida Elisan palveluiden käytön kannattavuutta asukkaiden tarpeita silmälläpitäen.

Itse käytin tätä HbbTV-ominaisuutta TV:llä lähes päivittäin tähän asti Telian kaapeliverkossa. Se on edelleen hieman keskeneräinen, mutta ominaisuuksiltaan jo loistava ja toimii.
Internetistä streamatun kuvan laatu on välillä jopa parempi kuin Elisa Viihteessä ja se on huvittava yksityiskohta.
Telia tarjoaa omaa Telia TV -palveluaan sekä tuen Euroopassa laajasti käytössä olevaan HbbTV -palvelulle. Yleensä Elisa on ollut edelläkävijä uusissa asioissa, mutta rajoittaessaan tarjontaa se ei voi millään olla enää edelläkävijä!

Elisan verkkoon siirryttyä huomasin kummia puitteita:

- Osa TV-kanavien ohjelmatiedoista näkyy ruotsiksi (TV:n valikkokieli on englanti)

- Kanavat pysähtelevät/pätkivät (mm Fox HD)

- Ei HbbTV:tä
Digitan sivuilta: "HbbTV on standardi, jonka lyhenne tulee sanoista Hybrid Broadcast Broadband TV, ja se yhdistää TV-lähetyksen ja laajakaistan tuomalla netti-TV:n ominaisuudet helppokäyttöisesti katsojien saataville. HbbTV-palvelut näkyvät Digitan antenni-TV:n ja Telian Kaapeli-TV:n katsojille. Televisiovastaanottimessa on oltava nettiliittymä ja HbbTV-ominaisuus aktivoituna.

HbbTV on jo käytössä laajasti Euroopassa. Lisätietoja sovellustandardista: www.hbbtv.com"
Käyttäjätaso 5
Tästähän pitää tehdä valitus Kuluttajaasiamiehelle kun Must Carry periaatteella signaali pitäisi välittää muuttumattomana ja Digita jo tätä HBBtv palvelua välittää. Taloyjtiö maksaa Elisa kaapeli palvelusta ja itse vielä kaapelikortista hirbeitä summia.. Nyt Elisa estää sen tarkoituksella jotta saisi myytyä Elisa Viihdettä joka on jo vanhentunut ratkaisu. Katsotaan kuluttajaasiamies sanoo tästä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Elisan vähäistäkin pienempi mielenkiinto HbbTV:ä kohtaan syntyy siitä, että HbbTV tuo Yle Areenan ja Katsomon ja Ruudun palvelut suoraan sitä tukevaan päätelaitteeseen, jolloin asiakkaan kiinnostus Elisa Viihde -palveluun saattaa laskea kohti ääretöntä.

Jonkinlaista ristiriitaa must carry -velvoitteen kanssa pakostakin on, jos elisa väittää viranomaiselle välittävänsä signaalin muuttamattomana asiakkaalle saakka, mutta suodattaa siitä silti 'Application Information Table'n (AI-taulu), jonka välittyminen vaaditaan, jotta asiakkaan päätelaite osaa näyttää HbbTV-palveluita.

En tiedä, onko tietoviikon jutussa apuja tilanteen selkeyttämiseksi siitä, millaista on muuttamaton signaali ja sen edelleenlähetys. Oman vajavaisen ymmärrykseni mukaan, kun jotain otetaan pois, signaali ei ole enää muuttamatonta. Onkohan kopiosto lähtenyt riitauttamaan asioita elisan kanssa, vai ajaako se juttua ensin yhden toimijan kanssa ja hakee sitten toimenpanoa muiden toimijoiden kanssa. Elisan lakimiehet varmaan osaavat selittää meille kuolevaisille asian nykytilasta tänne palstalle?

Viitteet:
https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/kopiosto-vei-telian-oikeuteen-kl-ilmaiset-tv-kanavat-voivat-kadota-1-5-miljoonalta-kodilta-6700439

"HbbTV alkoi viimein (11/2017) toimia myös Telian kaapeliverkossa. Kuluttajatkin ehtivät vuosien saatossa syyttää operaattoria Must carry -signaalin muokkamisesta, koska tarvittava 'application information table' selvästi poistettiin siirtovirrasta. Kummasteltiin myös operaattorin tulkintaa viestintäviraston kannanotosta. Nyt Telia voi leikkiä, ettei se muuta lähettävää signaalia, vaan toimiikin vain putkena tarjoten teknisen ratkaisun antennittomiin talouksiin." 😉

https://www.viestintavirasto.fi/tvradio/jakelujavastaanotto/Kaapeli-tv/mustcarryelisiirtovelvoite.html

https://yhteiso.telia.fi/t5/Telia-TV/HbbTV/m-p/102029#M1783
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Tulipa tässä muutettua taloon jossa on Telian kaapeliverkko, hyvin toimii HbbTV. Miksi elisa ei voi sitä välittää? Tai oikeastaan ei enää kinosta.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Palautteet on välitetty eteenpäin. Tilannetta tarkastellaan HbbTV välittämisen suhteen palveluiden ja teknologian kehittyessä ja vakiintuessa.
Mahdollisten yksittäisten taloyhtiön ongelmista kannattaa olla yhteydessä vikapuolelle häiriöilmoitusta varten.
Käyttäjätaso 4
Jaakop kirjoitti:

Palautteet on välitetty eteenpäin. Tilannetta tarkastellaan HbbTV välittämisen suhteen palveluiden ja teknologian kehittyessä ja vakiintuessa.
Mahdollisten yksittäisten taloyhtiön ongelmista kannattaa olla yhteydessä vikapuolelle häiriöilmoitusta varten.


Eihän tämä muualla maailmassa ole ollut kuin kymmenen vuotta kohta. Mikä on Elisan käsitys "vakiintumisesta"? Suomessa ilmeisesti ollut vuodesta 2015 eli kolme vuotta jo pyörinyt.

Olen huomannut että Elisa kyllä kokeilee ja pyrkii kehittymään. Aina tehdään vaikka mitä testejä ja pilotteja, muttei niitä koskaan saada oikeasti asiakaskunnalle asti tuotua. Onpahan sekin tapa käyttää rahaa markkinointiin.

Osallistu keskusteluun