Hifiin pyrkiminen


Hifistely on nyt siirtynyt paljon valon toiston puolelle eli kookkaisiin led televisioihin HD tai paremmalla laadulla.



Pienissä Elisan digibokseissa kannattaisi kuitenkin panostaa myös hifiin äänentoiston puolella, ja ennen muuta tiedottaa niissä jo olevista mahdollisuuksiista. Mikä esimerkikisi on digital audio pistokkeen tekninen ominaislaatu Netgem 7800 boksissa?



Perustelu:

1) Monien televisoiden äänen laatu niiden omista vahvistimista ja kaiuttimista on erityisesti säröstä puhtaan toiston osalta vajavainen. Jos hifitoisto menee television liittimien läpi, niin se yleensä huononee.

2) Moni ihminen omistaa digitaalisella tulolla varustetun kotistereolaitteiston jo valmiiksi.Digitaalinen tulo on niissä useasti suunniteltu ensisijainen hifi toisto, joka on suoraan yhteydessä High-end ratkaisuja silmällä pitäen. Mikään muu lähtökohta ei aiheita viiveetötä pursketoistoa ja tasaista taajuusvastetta.

3) Joidenkin elokuvien ääni on täysin hyvien hifikaiuttimien kapasiteetin mukainen. Sitä ääntä kyllä kannattaa jäljittää parhaansa mukaan.

4) Analoginen liitäntä aiheuttaa säröä voimakkaampien äänilähteiden (dynaamisesti voimakkaiden) toistoissa



Hifiä kuvaa ja hifiä ääntä!
Eli idea tässä oli, että toivot Viihteeseen parempaa äänentoisoa, sekä parempaa kuvaa?



Aina kun uusia bokseja kehitetään niin toki pyritään parempaan ja parempaan, mutta välitän toki toivettasi eteenpäin. 🙂
Niinpäs, vaan eipäs! Tuo eteenpäin pyrkiminen on usein myös takaisinpäin menoa. Eli kun plasmatelevision ostaja hankki itselleen uuden huonon Led -telkkarin niin kuva huononi. Äänentoiston puolella on 30 vuoden ajalta erilaisia standardeja, joten pelkällä halulla parempaan ei siihen "parempaan" ei voi suinkaan päästä. On aina tehtävä päätös - ja palveluntarjoajan on selvitettävä mikä päätös oikeastaan oli, kun digiboksi tai televisio valmistettiin. Ellei hän ota asiasta selvää, ei hän kykene viestimään asiasta palvelun käyttäjälle. Ideani on siis pikemmin sosiaalinen kuin tekninen innovaatio.



Myös teknisten standardien osalta on vastassa loputon suo. Vain viestintä avoimesti - se auttaa.
Kuten Mits tuossa aiemmin kertoi, toiveitasi on viety eteenpäin. 🙂 Vielä kysymykseesi digital audio -pistokkeesta vastaus on seuraavanlainen: N7800 käytetään SPDIF digitaalista ulostuloa, joka otetaan suoraan broadcomin piiristä. Digitaalinen signaali adaptoidaan 75 ohm impedanssi ulostuloksi.