Toteutettu

Hinnastot selkeiksi (esim. pdf-tiedostoiksi)

 • 1 heinäkuu 2015
 • 21 kommenttia
 • 1928 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Elisalta ja Saunalahdelta on vaikea löytää hinnastoja koottuna millekkään sivulle.

Pitäisi löytyä oma hinnasto (esim. pdf-tiedostona)

 • Myynnissäolevat puhelinliittymät
 • Myynnistä poistuneet puhelinliittymät
 • Myynnissä olevat laajakaistaliittymät
 • Myynnistä poistuneet laajakaistaliittymät
 • jne.
Samoin myös yrityspuolen liittymistä.

Kootut hinnastot helpottaa liittymän valintaa huomattavasti, varsinkin asiasta tietämättömille on paljon helpompi näyttää hinnastoa kuin Saunalahden verkkokaupasta hintoja.

Monet kaipaavat selkeää hinnastoa, niin suosiolla vaihtavat operaattoria kun hinnat joutuu etsimään tai kysymään asiakaspalvelusta, esimerkiksi yrityspuolella saa ilmeisesti laajakaistaliittymien hinnat vain soittamalla ja lisäpalvelujenkin hinnat vain soittamalla, niin yksityisyrittäjät helposti vaihtavat operaattoria muualle.

Nykyään on hankala myös selvittää, että minkälaisella hinnalla saa esimerkiksi kaveri kaapeli-netin kerrostalossaan, tietämättä kaverin osoitetta. Tai jos on muuttamassa jonnekkin...

//Edit: Lisätty kategorioihin puheliittymät ja laajakaista. -Norris

21 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Ei käy. Tuo olisi ihan liian selkeä, looginen ja fiksu toteutus.

Tyhmille asiakkaille pitää tarjota tieto palasina, sinne sun tänne ripoteltuna ja mielellään vielä niin että ei osu silmiin vaikka moneen kertaan sivua selaisi (=himmeällä isolla fontilla jossain kuvan vieressä sivun laidalla)
Viihtestäkin on kunnon hinnasto puuttunut koko sen olemassaoloajan, vaikka ehdoissakin viitataan hinnastoon.:(
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
ihmettelijä2 kirjoitti:
 • Myynnissäolevat puhelinliittymät
 • Myynnistä poistuneet puhelinliittymät
 • Myynnissä olevat laajakaistaliittymät
 • Myynnistä poistuneet laajakaistaliittymät
 • jne.
 
Poistuneista liittymistä on jo tiedosto olemassa http://saunalahti.fi/attachment/content/SL_myynnista_poistuneet_liittymat_hinnasto.pdf" target="_blank.

https://kauppa.saunalahti.fi/#!/puheliittymat/lisatietoja

Kieltämättä uusmyynnissä olevista voisi olla kootusti hinnastot  näkyvissä. Toisaalta nythän halutaan tarjota tahvoille oikea hinnasto heti näkyviin osoitetietojen pakkoantamisen vuoksi. Tämä taas johtuu siitä että kaikkiin osoitteisiin ei voida enää toimittaa kaikkea. Kuidutus ja kuparin kerääminen muuttaa tilannetta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Nyt on Viihteen uusissakin sopimusehdoissa nämä kohdat, mutta hinnastoa ei ole:

 Näiden ehtojen lisäksi sovelletaan Elisan yleisiä sopimusehtoja kuluttaja-asiakkaille. Jos sopimusasiakirjojen sisältö on keskenään ristiriitainen, etusijajärjestys on seuraava:
- sopimus ja mahdolliset kampanjaehdot
- palvelukohtaiset erityisehdot
- hinnasto
- Elisan yleiset sopimusehdot kuluttajille

Mikäli Palveluun kuuluva laite tuhoutuu, katoaa tai se varastetaan, Asiakas on velvollinen korvaamaan Elisalle laitteen
korvaamisen uudella laitteella Elisan kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaisen hinnan perusteella
Käyttäjätaso 3
Tässä tuli kerrattain ihmeteltyä yrityspuolen touhua, hinnastoa ei saanut edes yrittäjä, mutta hinnat hyvällä tuurilla soittamalla sai (toisinaan niitäkään ei annettu). Toisilta operaattoreilta saa hinnastot aika helposti.

Useammalle tuntemalleni yrittäjälle olisi yritysliittymä parempi kuin kuluttajapuolen, mutta koska hinnastoa ei löydy yritysliittymistäkään mistään, vain alkaen hinta esimerkiksi: https://oma.elisa.fi/yrityksille/info/tuotteet-ja-palvelut/tuotteet/elisa-netti jää yritysliittymä ottamatta, koska hinta ei ole selkeä ja liittymän hintojen kysely puhelimitse menee jo hankalaksi.

Eli toivottavasti tulee ne kunnon julkiset hinnastot Elisan internet-sivuille kaikista Elisan tarjoamista palveluista.

"Poistuneista liittymistä on jo tiedosto olemassa http://saunalahti.fi/attachment/content/SL_myynnista_poistuneet_liittymat_hinnasto.pdf?_ga=1.116458831.87849611.1432922128" target="_blank" rel="nofollow."

Hyvä, että sentään postuneista liittymistä on tiedosto olemassa, joskus aikoinaan itsekkin sen löysin.
Käyttäjätaso 4
Laajakaistojen kohdalla PDF-muotoisesta hinnastosta tulisi melko pitkä ja sekava, koska hinnat ovat osoitekohtaisia ja hintaan vaikuttaa mm. taloyhtiöiden ja Elisan väliset sopimukset. 

Minulle jäi vielä epäselväksi, minkälaista hinnastoa kaipaisitte esim. matkapuhelinliittymien osalta? Mitä tietoja kyseisessä hinnastossa olisi hyvä olla koottuna samaan paikkaan? Olemassa olevan matkapuhelinliittymäsi hinnoittelunhan voit tarkastaa jo tällä hetkellä Oma Elisa -palvelun kautta ja liittymän tilauksen yhteydessä toimitetulta tilausvahvistukselta. Myynnistä poistuneet liittymät tosiaan löytyy täältä: http://elisa.to/1D8hEbR
Käyttäjätaso 3
Sellainen pdf-hinnasto olisi hyvä, jossa näkyisi kaikki myynnissä olevat matkapuhelinliittymät normaalihinnoilla + kaikki mahdolliset lisäpalvelut ja niiden hinnat ja tietenkin mms, videopuhelu jne. hinnat joka liittymälle (toki Huoleton liittymissä taisi kaikki sisältyä samaan kuukausi maksuun). (kotipuhelin liittymäkin joutaisi samaan hinnastoon)

Sitten vaikka erikseen ns. "mainos-pdf" jossa näkyy myös tarjoushinnat.

Samaan pdf:ään voisi myös koota mobiililaajakaistojen hinnat + lisäpalvelut (julkinen IPv4). Sama käytäntö taas, että tarjoushinnat omassa tiedostossa.

Onnistuisiko laajakaistoista tehdä sellaista normaalihinnastoa vaikka haja-asutusalueille, jossa näkyy ADSL, VDSL-yhteyksien hinnat, tekniset tiedot ja liittymään kuuluvat palvelut (sähköpostilaatikot, IP-osoitteet jne.)? Hinnaston lopussa ilmoitettaisiin tietenkin, että saatavuus vaihtelee osoitekohtaisesti. Tuplalaajakaistat myös samaan hinnastoon ja jos tuplalaajakaistaan on saatavilla lisä-SIM kortti niin sen hinta. Laitteet mahdollisesti myös hinnaston loppuun. Samalla voisi myös kertoa vaatimukset, että esimerkiksi vaikka VDSL 10/10 yhteyden saa korkeintaan 500-900 metrin päähän DSLAM-keskukselta ja keskuksessa on oltava VDSL valmius.

Täällä PPO-alueella tuntuu olevan sama hinta asui missä vaan, toki isoista taloyhtiöistä en tiedä.

(Tämmönen hinnasto on näköjään olemassa https://elisa.fi/attachment/content/Elisa_ADSL_hinnasto.pdf hinnasto on selkeä mutta todella vanhanaikainen, mutta siinä on eroteltu ihan hyvin paikkakunnittain hinnat (tälläkin alueella eräällä on vielä käsittääkseni voimassa kyseinen hinta ja kyseinen liittymä.)

Valokuituliittymistä normaalihinnat myös, kun nyt mistään ei löydy, että mitä nopeusvaihtoehtoja on saatavilla ja niiden hintoja ja liittymäänkuuluvista palveluistakaan ei ole tietoa.

Taloyhtiöiden kohdalla hinnastoasian voisi ratkaista niin, että taloyhtiön nimen syöttämällä saa hinnaston.

Miten on yritysliittymien osalta? Elisalla on ilmeisesti hinnasto varsinkin pk-yrityksille, mutta se on vain yritysmyyjän tiedossa... Voisiko näille sivuille laittaa näkymään hiukan tarkempia alkaen hintoja niin että ilmotetaan liittymätyyppi ja nopeus https://oma.elisa.fi/yrityksille/info/tuotteet-ja-palvelut/tuotteet/elisa-netti ?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Ajan tasalla olevat hinnastot myynnistä poistuneiden matkapuhelinliittymien ja mobiililaajakaistojen hinnastot löytyvät kotisivuilta täältä. Kiinteiden laajakaistojen osalta ei ole ainakaan tällä haavaa tulossa könttälistausta, että hinnat on luettavissa selkeästi osoitekohtaisesti voimassaolevan hinnan mukaisesti.
Käyttäjätaso 3
OmaElisasta löytyy myös nykyisten liittymiesi sopimuksen hinta ja liittymätyypin ominaisuudet (sopimus-välilehdeltä kohtasta Liittymätyyppi).
Käyttäjätaso 3
Enpä ole samaa mieltä, että idea olisi toteutettu.

Myynnissä olevat matkapuhelinliittymät ja mobiililaajakaistat (+mahdolliset tarjoukset) .pdf- tiedosto tekemättä.

Kiinteiden laajakaistojen asian ymmärrän. Mutta saisiko esim. valokuituliittymän tilaus sivulle mainosta eri liittymätyypeistä tai ainakin alkaen hinnan?  Vai onko nämä tarjoukset voimassa myös valokuituun?: s-tarjous.jpg

Yritysliittymistä koottua hinnastoa ei ilmeisesti ole aikomustakaan tehdä?
Mitä Sopimus 4G super pitää sisällään mitä siihen kuuluu maksu 24.90 euroa/kk kuinka paljon puheaikaa? nettisopimus? /kk?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
SeppoE, tarkoitatko Huoleton 4G Super liittymää? Siihen kuuluu siis rajaton määrä puheaikaa ja tekstiviestejä kotimaan normaalihintaisiin numeroihin. Lisäksi siinä on 4G verkon nettiyhteys, jossa maksiminopeus 100M. Keskimääräinen vaihteluväli on 5-80M. Lisäksi nykyään Huoleton 4G Superin kuukausihintaan sisältyy 500Mt/kk EU-vyöhykkeellä tiedonsiirtoa. Kun tuo 500Mt ylittyy, veloitetaan datankäyttö roaminghinnaston mukaisesti normaalisti.

Normaalihinta liittymällä on 34,90e/kk ja julkinen kampanjamme sille on 29,90e/kk 12kk ajaksi. 🙂 Liittymä ei sisällä määräaikaisuutta.
Kyllä se on Huoleton 4G-super aiemmin tarjous liittymänä tehty sopimus tämän hinta tarjous hinta on 24.90euroa / kk mutta kun lasku tulee se 2 kertaa isompi? t.SeppoE
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Hmm, laitatko meille hei yksityisviestiä tänne: http://elisa.fi/palstatiimi niin vilkaistaan sitä laskuasi. 🙂
Kyllä tämä liittymä on Huoleton 4G-super aiemmin tarjous liittymänä tehty sopimus tämän hinta 24.90 euroa /kk mutta kun lasku tulee se 2 kertaa isompi vaikuttaa siltä että sopimusta ei noudateta muuta kuin maksun osalta vain 24.90 e/kk paketti sisältöä ei noudateta mitenkään laskutetaan kaikki suoraan?
Käyttäjätaso 7
- onko tarjousjakso vielä voimassa?
- huomioi, että edes "huoleton"-paketti ei sisällä kaikkea mahdollista, vaan esim. yritysnumeroihin soittaminen maksaa erikseen
- lue laskusta, mitä siihen sisältyy. Onko se mahdollisesti 2 kuukauden lasku, vai onko siinä paljon em. pakettiin kuulumattomia asioita, vai väittääkö se koostuvan vain ja ainoastaan yhden kuukauden kuukausimaksusta?
Kyllä on 19.01.17
- onko tarjousjakso vielä voimassa?
- huomioi, että edes "huoleton"-paketti ei sisällä kaikkea mahdollista, vaan esim. yritysnumeroihin soittaminen maksaa erikseen
- lue laskusta, mitä siihen sisältyy. Onko se mahdollisesti 2 kuukauden lasku, vai onko siinä paljon em. pakettiin kuulumattomia asioita, vai väittääkö se koostuvan vain ja ainoastaan yhden kuukauden kuukausimaksusta?
kyllä on 19.01.17
Yhden kuukauden lasku yhden kuukauden paketti mutta sitä ei noudateta mitenkään laskutetaan kaikki suoraan ainoastaan on paketti hinta mutta paketin sisältöä ei noudateta mitenkään
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Yhden kuukauden lasku yhden kuukauden paketti mutta sitä ei noudateta mitenkään laskutetaan kaikki suoraan ainoastaan on paketti hinta mutta paketin sisältöä ei noudateta mitenkään

- siisti pötkö sanoja peräkkäin, ei jaksa lukea
- onko tämä joku idea?
Käyttäjätaso 7
Mitä paketin sisältöä ei noudateta mitenkään?

Mitäpä jos vaikka kopioit tänne laskusta sen kohdan, jossa kerrotaan mitä kaikkea siihen laskun loppusummaan kuuluu, niin me voidaan suomentaa sinulle mitä se tarkoittaa.

Laskulta siis löytyy esim.
- kuukausimaksu ajalta 1.6.-30.6.2016
- puhelut yritysnumeroihin ajalta 1.5.-31.5.2016
- maksulliset palveluviestit ajalta 1.5.-31.5.2016
- ulkomaan puhelut ajalta 1.5.-31.5.2016
jne.

Osallistu keskusteluun