Pidetään mielessä

Kiinteän nettiyhteyden saatavuushaku paremmaksi.

  • 2 elokuu 2013
  • 17 kommenttia
  • 18641 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tällä hetkellä Saunalahden kiinteän nettiyhteyden saatavuushaku näyttää vain ja ainoastaan kiinteistöön saatavilla olevista yhteystyypeistä nopeimman (ja kalleimman). Halvempia vaihtoehtoja hintatietoineen ei listata hakutuloksissa ollenkaan.

Esim. jos kiinteistöön on saatavilla VDSL-yhteys Huoneistokaista 50M (siis suoraan DLSAM:ltä eikä kiinteistöön tule kuitua) , niin ADSL-yhteyksien hintatietoja ei näe hakutuloksista. ADSL-yhteys on kuitenkin aina saatavilla , jos VDSL:kin on. Halvemman vaihtoehdon tilaaminen on tehty turhan vaikeaksi.

Siis muuttakaa hakua niin , että se listaa kaikki osoitteeseen saatavilla olevat yhteysvaihtoehdot hintatietoineen , että asiakas voi itse niistä valita sen sopivimman.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

17 kommenttia

Tämä on todella outoa kehitystä taaksepäin, tosin tyypillistä Elisalle.

Näkyyhän siellä Saunalahdella vielä eri nopeusvaihtoehdot silloin, kun on tarjolla vain ADSL-yhteydet.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ainakin jossain vaiheessa oli niin, että ADSL-vaihtoehtoa ei toimitettu lainkaan, jos kaapelimodeemiyhteys oli käytettävissä. Meidän kiinteistössä Soneralta on myynnissä vain VDSL, vaikka ei olisi varaa ostaa uusia laitteita ja haluaisi sen vuoksi ottaa käyttöön vanhemman tekniikan eli ADSL-laajakaistan.
"

Tuo nettisivujemme saatavuushaku tarjoaa aina nopeinta mahdollista yhteystyyppiä joka kyseiseen katuosoitteeseen on saatavilla. Useinhan saatavilla on sekä VDSL- että ADSL-tekniikka, ja silloin tilanne on tuollainen kuin sinulla.

"

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Laajakaistaliittym%C3%A4t-ja/Kiinte%C3%A4-nettiliittym%C3%A4-osoitteeseeni/m-p/298576#M9505
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kiinteän nettiyhteyden saatavuushaku paremmaksi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Eihän tässä ole mitään järkeä , että asiakkaalle tarjotaan vain sitä kalleinta vaihtoehtoa ja halvemmat jätetään listalta pois kokonaan. Saisiko perustelun tällaiseen typeryyteen?
Saatavuushaku tarjoaa aina parhaan mahdollisen yhteystyypin (toiminnaltaan ja ominaisuuksiltaan) haettuun osoitteeseen. Sinun osoitteeseen on ilmeisesti saatavilla Saunalahti huoneistokaista (VDSL2 CO), jolloin ainoa saatavilla oleva yhteysnopeus on 50M. 50M yhteys ei välttämättä aina ole jokaisen käyttöön tarpeellinen nopeus, joten ajatus myös muiden nopeuksien tarjoamisesta on hyvä!

Selvitämme mahdollisuuden tarjota myös muita yhteysnopeuksia kyseisellä tekniikalla.
Kiinteän nettiyhteyden saatavuushaku paremmaksi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
käyttäjä Juketin päiväyksellä ?20-09-2013 14:12Saatavuushaku tarjoaa aina parhaan mahdollisen yhteystyypin (toiminnaltaan ja ominaisuuksiltaan) haettuun osoitteeseen. Sinun osoitteeseen on ilmeisesti saatavilla Saunalahti huoneistokaista (VDSL2 CO), jolloin ainoa saatavilla oleva yhteysnopeus on 50M. 50M yhteys ei välttämättä aina ole jokaisen käyttöön tarpeellinen nopeus, joten ajatus myös muiden nopeuksien tarjoamisesta on hyvä! 

Selvitämme mahdollisuuden tarjota myös muita yhteysnopeuksia kyseisellä tekniikalla.

 

Minulla oli noin vuoden se 50M VDSL-liittymä , mutta se ei toiminut päivääkään pätkimättä. Vikapalvelu kertoi syyksi liian pitkän etäisyyden DSLAM:lle. Siispä vaihdoin takaisin ADSL:ään ja se toimii kuin enkeli. VDSL:ään en vaihda enää takaisin en edes alhaisempaan nopeuteen , jollette asenna uutta DSLAM:iä lähemmäksi taloyhtiötämme . Tämän idean tarkoitus on , että nettisivuillanne listattaisiin myös osoitteeseen saatavilla olevat ADSL-vaihtoehdot hintoineen eikä vain mahdolliset VDSL-yhteydet.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Hyvin hiljaista on ollut tämän asian ympärillä.  :(

Mikä ihme siinä maksaa , ettette saa nettisivuillenne kaikkia osoitteeseen saatavilla olevia liittymiä tilattavaksi? Osoitteeseeni on saatavilla sekä VDSL että ADSL , mutta nettisivut tarjoavat vain VDSL:ää. Se ei meillä tutkitusti toimi , joten ADSL on ainoa toimiva vaihtoehto , mutta se pitää tilata asiakaspalvelusta eikä edes hintatietoja ole netissä saatavilla. Tämä on peräti kummallista.
Pahoittelen, että sinulla on ollut ongelmia VDSL2 CO yhteyden kanssa. Tällä hetkellä saatavuustietoihin ei ole tulossa muutoksia eli saatavuuspäättely toimii aiemman Juketinin vastauksen mukaisesti. Tahtotila on aina avata VDSL2 CO –saatavuus sellaisiin osoitteisiin, jossa se toimii. Tässä tilanteessa on kyseessä ilmeisesti yksittäinen ongelmatilanne ja silloin asia on paras hoitaa asiakaspalvelun kautta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
käyttäjä tawan päiväyksellä ?21-11-2013 9:54Pahoittelen, että sinulla on ollut ongelmia VDSL2 CO yhteyden kanssa. Tällä hetkellä saatavuustietoihin ei ole tulossa muutoksia eli saatavuuspäättely toimii aiemman Juketinin vastauksen mukaisesti. Tahtotila on aina avata VDSL2 CO –saatavuus sellaisiin osoitteisiin, jossa se toimii. Tässä tilanteessa on kyseessä ilmeisesti yksittäinen ongelmatilanne ja silloin asia on paras hoitaa asiakaspalvelun kautta. Huomattu on ettei teitä asia kiinnosta. Minulla oli VDSL noin vuoden ja liittymä ei toiminut päivääkään pätkimättä. Kokeiltiin viidellä eri modeemilla , vaihdettiin kaapeliparia pari kertaa ja DSLAM:n porttia pari kertaa. Siis yritetty on vikapalvelun kautta , mutta ei se johtanut yhtään mihinkään. Lopulta vikapalvelusta todettiin , että DSLAM on liian kaukana eikä kyse ole mistään yksittäistapauksesta. Palasin takaisin ADSL:ään ja se toimii kuin enkeli.
 En ymmärrä sitä , kun saatavuushaku tarjoaa itsepintaisesti vain VDSL:ää , vaikkei se osoitteessani toimi , että ADSL:ää ei voi tilata nettipalvelun kautta , vaikka se saatavilla kuitenkin on. Siis pakko tilata asiakaspalvelusta ja hintatiedotkin pitää kysellä sieltä.
 Todella tyhmää toimintaa ja selvää pakkomyyntiä. Jos kerran sekä VDSL ja ADSL ovat osoitteeseen saatavilla , niin miksi ei päätöstä voi jättää asiakkaalle ja vähän helpommin kuin nyt.  :(
 
Eikö tämän mukaisesti tulisi netissä olla aina vain tarjolla nopein yhteys?;)

Hitaammat yhteydet voisi kysellä asikaspalvelusta .
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Niinpä.

Jos niitä hitaampia (ja halvempia) yhteyksiä ei haluta markkinoida , niin voisi edes hinnasto olla saatavilla netissä. Nyt sekin on poistettu. Ennen vanhaan ennen tukisivujen uudistusta sellainen oli kyllä saatavilla.  😞
Tämä asia on otettu uudelleen selvitykseen ja pyrimme löytämään keinoja parantaaksemme saatavuushakua entisestään.
Tässä keskustelussa on paljon hyviä pointteja, joita kannattaa ehdottomasti selvittää. Toistaiseksi saatavuustyökalu toimii edellä mainittujen asioiden mukaisesti. Tämä pidetään kuitenkin mielessä ja selvittely jatkuu taustalla.
Täällä taas esimerkki siitä, mihin tuo vaihtoehtojen karsiminen on johtanut.

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Laajakaistaliittym%C3%A4t/Mik%C3%A4-on-hinnaston-mukainen-hinta-m%C3%A4%C3%A4r%C3%A4ajan-j%C3%A4lkeen/m-p/427288#M13452
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Niinpä niin.

Palveluja ja asiakkaiden mahdollisuuksia saada tietoa vain supistetaan. Tätäkin asiaa on jauhettu ja vatvottu edestakaisin jo puolitoista vuotta ilman tulosta.
Olisikohan jo aika tällekin parannukselle?
Käyttäjätaso 5
Joskus tuo huononnettu haku ei edes tarjoa nopeinta yhteyttä vaan noin puolet siitä, minullekkin yritettiin remonttitauon jälkeen pakkomyydä "nopeinta saatavilla olevaa yhteyttä" eli kuparikuitu vdsl yhteyttä 50/10 nopeudella. No tappelun ja palstatiimin avun jälkeen elisalla suostuivat avaamaan minulla ennen käytössä olleen kaapeli viihteen 100/10 nopeudella, olen minäkin uuno kun kuvittelin että 100/10 olisi nopeampi kuin 50/10 yhteys. Ja ennenkuin kerkeätte puhua mitään siitä että ei nuo nopeudet toteudu koskaan kaapelissa niin miten täällä tulee tasaisesti noin 95/10 nopeuksia, olisiko tämän talon sodanaikaisen kuparikaapeloinnin läpi tullut edes 15/1 tuon vdsl läpi. eli SAISIKO TUON HAUN NÄYTTÄMÄÄN EDES NIITÄ ->AIDOSTI<- NOPEIMPIA YHTEYKSIÄ kiitos.