Tupla

Kirjojen siirto tililtä toiselle

  • 28 syyskuu 2017
  • 7 kommenttia
  • 428 katselukerrat

Elisa Kirjassa pitäisi ehdottomasti voida siirtää e-kirjoja käyttäjätunnukselta (tililtä) toiselle. Voinhan lainata, lahjoittaa ja antaa perinnöksi painettujakin kirjoja. Myös e-kirjojen kohdalla ostaja on rahalla hankkinut omistusoikeuden kirjoihinsa. Miksei hän voi tällä omistuksellaan tehdä mitä haluaa? Mistään kopioinnistahan tässä ei ole kysymys.

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kiitos ideasta ja välitetään sitä eteenpäin.
Tällä hetkellä lahjakirjan osto kyllä onnistuu, mutta oman kirjan luovuttaminen toiselle ei.

Laitetaan tästä viestiä eteenpäin ja katsotaan olisiko tämä mahdollista. 🙂
Toivottavasti tämä onnistuu mahdollisimman pikaisesti. Kyllä ainakin minun oikeustajuni sanoo (ja kaikkien niiden, joiden kanssa olen asiasta keskustellut), että omistusoikeuteen kuuluu oikeus lahjoittaa / lainata ostamansa tavara. Ei voi olla niin, että e-kirjan osalta ostetaan vain käyttöoikeus pelkästään omaan käyttöön lähes samaan hintaan kuin painetun kirjan osalta saadaan kaikki oikeudet. Kokemuksesta ja ihan perustellusti luulen, että Elisa Kirja saisi paljon uusia tyytyväisiä asiakkaita, mikäli tämä siirtotoiminnallisuus kuuluisi järjestelmään. Toivon edistymistä asiasta.
Käyttäjätaso 7
Ei voi olla niin, että e-kirjan osalta ostetaan vain käyttöoikeus pelkästään omaan käyttöön lähes samaan hintaan kuin painetun kirjan osalta saadaan kaikki oikeudet.

No kyllähän se VOI olla niin. Suomessa eletään sentään suht vapaassa markkinataloudessa, ja ihan itse te olette täysin vapaaehtoisesti, myyntiehtoihin tutustuttuanne, päättäneet ostaa sen käyttöoikeuden pyydetyllä hinnalla. Kukaan ei ole pakottanut eikä pakota teitä tekemään sitä ostosta.

Suomessa on eräs vanha sanonta, joka pätee erinomaisesti myös tässä kohtaa: Ei se ole hullu joka pyytää, vaan se joka maksaa.
Käyttäjätaso 5
Kiitos ideasta ja välitetään sitä eteenpäin.
Tällä hetkellä lahjakirjan osto kyllä onnistuu, mutta oman kirjan luovuttaminen toiselle ei.

Laitetaan tästä viestiä eteenpäin ja katsotaan olisiko tämä mahdollista. :)


No ei se nyt vaan onnistu, että asiakkaalla tai Elisalla olisi minkäänlaisia oikeuksia luovuttaa mitään kolmansille osapuolille. Juunolta voitte kyllä luultavasti viedä sen ostamat ekirjat koska vaan ja valehdella, että laki määräsi niin.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
OT: Osa ongelmavyyhtiä lienee myös siinä, että edelleen sähköisten kirjojen ALV on reilusti painettua suurempi 24% vs 10%. Tottakai on olemassa kirjoja, joihin haluaa palata uudestaan, mutta kertakäyttökirjan sähköinen versio on suhteettoman kallis.

https://yle.fi/uutiset/3-9675055
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Jep, oikeassa olette. Kaikennäköisiä sopimuskiemuroita tähän kyllä liittyy, mutta toive on kaikesta huolimatta viety eteenpäin. 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tämä olikin itseasiassa vähän tupla
Seurataan tilanteen kehittymistä tuolla. jos muutosta joskus tulee. Nyt ei ole näykvissä muutosta tilanteelle.

Osallistu keskusteluun