Kuuluvuuskartat vähän realistisemmiksi

Tuote: Netti

Olen Elisan kuuluvuuskartan mukaan LTE-verkon peittoalueella.



http://www.elisa.fi/kuuluvuus/



Testailin ulkotilojen kuuluvuutta ajelemalla autolla asuntoni lähialueilla mittauslaitteistona läppäri + Huawei E392 , softana Mobile Partner ja liittymänä Saunalahti 4G (50M). Täytyy sanoa , että Elisan kartta on aivan liian optimistinen ulkokuuluvuudenkin osalta , sisätilakuuluvuudesta puhumattakaan. Samalla testailin myös muiden verkkotekniikoiden (DC-HSPA+ , HSPA+) kuuluvuutta ja niitä vaivaa ihan sama tauti.



Siis säätäkääpä sitä kartanpiirto-ohjelmaa vähän realistisemmaksi. Nyt se kartta kyllä lupaa ihan katteetta kuuluvuutta paikkoihin , missä sitä ei käytännössä ole. Ja en puhu nyt yksittäisistä katveista tai sisätilakuuluvuudesta , vaan ihan avoimen maaston ulkokuuluvuudesta. Uskoakseni kyse ei ole vain paikallisesta ongelmasta asuialueellani , koska maasto on täällä varsin tasaista , vaan systemaattisesta virheestä.



Kilpailijoiden kartat eivät valehtele aivan yhtä paljon ja jos valehtelevatkin , niin mieluummin siihen suuntaan , että kuuluvuutta on myös peittoalueen ulkopuolella.  Vai onko tarkoitus vain harhauttaa asiakkaita tilaamaan mobiililiittymä katteettomilla lupaukisilla kuuluvuudesta?
Samaa mieltä, 200 metriöä Elisan 100%-varmalle kuuluvuudelle, ei toimi.



Pitää kävellä joskus, kun autoa en omista, koneen kanssa ja katsoa missä LTE on käyttökelpoinen. Ainakin ulkopeittoalueet voisi kartasta poistaa suoraan, koska niissä ei kuulu lainkaan tai kuuluu hyvin satunnaisesti ja silloinkin heikosti.
Juu, itselläni oli 1 3g-tolppa vanhalla asunnollani, vaikka piti olla kuuluvuuskartan keskellä.
Kuuluvuuskartat vähän realistisemmiksi
Aloitusviesti on jo napsahtanut lukkoon , mutta lisätäänpä sitten kommentit tänne.



Ulkopeittoalueet pitäisi näkyä kartassa vaikkapa eri värillä ja varsinainen kartta näyttäisi vain alueet missä verkko varmuudella toimii sisällä ja ulkona.
En kannata enää korkeiden taajuuksien käyttöönoton jälkeen sisä-/ulkopeiton erittelemistä. Peitto voi muuttua asuin- teollisuus- ja toimistoalueilla radikaalisti riippuen vuorokauden ajasta.
käyttäjä Hyvis päiväyksellä ?24-04-2013 13:11 En kannata enää korkeiden taajuuksien käyttöönoton jälkeen sisä-/ulkopeiton erittelemistä. Peitto voi muuttua asuin- teollisuus- ja toimistoalueilla radikaalisti riippuen vuorokauden ajasta.



 



Niin se on tehnyt aina. Minusta kannattaisi lukea aloitusviesti. Se pääpointti on , että kuuluvuuskartta lupaa kuuluvuutta sinne , missä sitä ei ole. Ei sisällä eikä ulkona eikä paivällä eikä yöllä.
Mieluummin ulkopeittoalueet pois kokonaan. Kartassa on jo tarpeeksi väriä.
Kiitos ideasta, erittäin hyvä huomio! 🙂 Pyrimme tarkentamaan LTE-kuuluvuutta ja LTE-verkon tähtiluokituksia tulevaisuudessa. Teimme alkuvuodesta päivityksiä kuuluvuuskarttaan, joten aivan heti en uskalla tällaista parannusta luvata. Pidetään tämä mielessä, kun kuuluvuuskarttaa kehitetään jatkossa.
Kuuluvuuskartta päivittyi versioon toukokuu 2013. Kiitos siitä.



En oikein ymmärrä mitä sen kartan kanssa on sählätty. Tässä ketjussa on pyydetty karttaan jotakin realismia. Aiemmin edellinen versio näytti osoitteeseeni DC-HSPA+ kuuluvuudelle kolme tähteä ja LTE:lle kaksi tähteä. Tämä uusi näyttää molemmille kaksi tähteä. Todellisuus on , että DC-verkon kentänvoimakkuus on ihan tapissa ja LTE-verkon kenttä on ihan nolla. Eikä sitä LTE-kenttää löydy sen paremmin sisältä kuin ulkoakaan. Pitää mennä lähes puolen kilsan päähän asunnolta , että se toimiva LTE-verkko löytyy.



Eipä tässä ole realismin häivääkään , valitettavasti.
Samoja tuntemuksia. Kartta valehtelee LTE-kuuluvuudessa.
Kuuluvuuskarttaa on taas päivitetty kesäkuun 2013 versioksi.



Positiivista on , että uusimmassa tähdet osoittavat kuuluvuuden osoitteessani 3G-verkon osalta vähän realistisemmin eli siltä osin kuuluvuus on kehno. LTE:n osalta edelleenkin luvataan ihan liikaa eli 2 tähteä , vaikka LTE-verkkoa ei löydy ollenkaan. Ei sisällä eikä ulkona osoitteessani.
No niin Syyskuun 2013 kartta on jo paljon realistisempi. Kiitos siitä ;)



PS. Toki sitä karttaa voisi päivittää vähän useammin , sillä kahdessa kuukaudessa verkko laajenee jo aika tavalla ja edellinen kartta näytti Heinä-/Elokuun 2013 vaihteen tilanteen.
Hei, kuittaan tämän toteutetuksi. Viime viikolla tarkensimme kuuluvuuskartan kuuluvuusarvioita ja tähtiluokituksia LTE:n osalta.
Päivitetty idean tila Uusi ideaToteutettu