Laskun tiedot näkyviin ilman liitteiden aukomista!


Miksi sähköpostiin tulevan laskun tietoja ei enää laiteta itse tekstiin, vaan pitäisi availla liitteitä, joiden turvallisuudesta ei voi tietää?



Ainahan on opetettu, että virusten takia mitään sähköpostien liitetiedostoja ei pidä availla, ellei ole varma lähettäjästä. Tässä sellaista varmuutta ei ole, kuten Elisan omista tiedotteistakin voi havaita: on valelaskuja ja huijaussähköposteja. On siksi käsittämätöntä, miksi tuoreimmassa laskussani sanotaan: "Turvallisuussyistä näet jatkossa laskun maksutiedot vain liitetiedostona olevasta pdf-laskusta."



Onko jokin nyt muuttunut niin ratkaisevasti, että liitetiedostojen availu onkin nykyisin aivan riskitöntä? En ole kuullut. Sitä paitsi nythän viruspostien laatiminen vasta helpottuu, kun mitään yksilöiviä tietoja ei tarvitse edes näyttää.



Ja eivätkös ne samat tiedot liiku yhtä avoimesti siellä liitteessäkin?



Miten operaattori voi olla näin piittaamaton asiakkaidensa turvallisuudesta?
Elisa haluaa parantaa asiakkaidensa sähköpostilaskujen tietoturvaa ja siksi laskun maksutiedot löytyvät sähköpostiviestin sijaan liitetiedostosta. Sähköpostin viestiosa on helpompi väärentää ja näin ollen asiakastietoja tai laskun maksutietoja ei viestiosiossa esitetä. Kiitos kuitenkin palautteestasi, vastaavanlaista on tullut muiltakin ja huomioidaan tämä jatkokehityksessä esim. personoitaessa viestin tekstiosaa osalla asiakkaan omista tiedoista. Sähköpostin viestiosion sisältö on suhteellisen helppo muotoilla vastaamaan Elisan lähettämää laskusähköpostia. Oikean laskun näköisen PDF-tiedoston (missä on kaikki tiedot oikein koskien asiakasta ja hänen palveluitaan) luominen on monimutkaisempaa, ja sen toistaminen massalähetysmielessä rajaa väärinkäytösmahdollisuuksia jo huomattavasti.
Tässä näyttää siis olevan ajateltu vain sitä, ettei joku huijaisi maksuja itselleen. Kuitenkin monin verroin suurempaa vahinkoa aiheutuu siitä, että käyttäjän kone saastuu tai otetaan haltuun, kuin muutamien eurojen menetyksestä.
Tässä näyttää siis olevan ajateltu vain sitä, ettei joku huijaisi maksuja itselleen. Kuitenkin monin verroin suurempaa vahinkoa aiheutuu siitä, että käyttäjän kone saastuu tai otetaan haltuun, kuin muutamien eurojen menetyksestä.



Jos tietoturvaa kaipaat , niin luovu s-postilaskusta ja ota käyttöön e-lasku nettipankissasi. Voit toki tarkistaa laskun myös Oma Elisassa , joka on myös s-postia turvallisempi.