Toteutettu

LTE saataville Pirkkalan kunnan 33960-alueelle

  • 15 huhtikuu 2013
  • 19 kommenttia
  • 13077 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • Entinen OmaYhteisön jäsen
  • 14255 kommenttia
Hei Elisa,

Yritetään vielä tätä kautta. Saisiko LTE-verkon tukiasema pystyyn, tai useampi, 33960-postinumeroalueelle Pirkkalan kuntaan? Testieni mukaan Kyöstissä, Takamaalla, Huovilla, Turkkiradalla (yritysalue) ja mm. Keisarinviidassa (yritysalue) ainakin todella heikko saatavuus, mutta moni alueen asukas maksaa jo Elisalle 50 Mbps -liittymästä. Osa ovat yrityksiä ja heille olisi paljon hyötyä nopeasta langattomasta laajakaistasta.

Olisi hienoa saada vastinetta 19,80 € kk-maksulle. Dual Carrier toimii, mutta ei ihan täysin vakaasti verrattuna LTE-verkkoon. Minulla tilanne on esimerkiksi se, että LTE on riittävän vahva vasta noin 300-400 metrin kävelymatkan päässä. Niin lähellä jo... Mutta tässä tällainen idea.

Kiitos jo etukäteen.

Liitetiedosto:Suuri aukko esim. Turkkiradan kohdalla LTE-peiton puutteessa, lisäksi monella LTE-alueella ei ole kenttää lainkaan (ulkopeittoalue). Esimerkiksi Pirkkalan ABC:n tuntumassa ei peittoa lainkaan, vaikka kartta niin lupaakin.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

19 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Ei kai tämä tänne kuulu, eihän tämä mikään idea ole.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä tämä idea on, tässä on jo toivottu meinaan lisää 3G-tukiasemia :D

Joten kai tämä joukkoon iloiseen sopii!
Käyttäjätaso 5
Eli tehdään uusi idea jokaisesta osoittesta johon halutaan LTE - tukiasema (myös maaseudulle):p

Ja se uusi ideahan ei ole Tupla kun pyydetty paikka on eri.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kaikkea pitää yrittää 😉
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Ei "prioriteetissa", ei vilkas kasvualue. :smileyazn:
Käyttäjätaso 5
Voisiko tämä olla ennemminkin LTE-tukiasemien toivomista ylipäänsä vai halutaanko nimenomaan keskittyä tälle yhdelle alueelle? Tukiasemien lisäämisestä on jo oma ideansa, mutta tämä selkeästi on vain ja ainoastaan LTE-verkkoon kohdistuva idea.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ainakin kaksi jo käyttää 4G-liittymää Elisalta ja todellisuudessa varmaan kymmenet ellei sadat ja arvatkaa vain keneltä se LTE löytyy. DNA:lta tietenkin... No se käärii asiakkaat ;D

Elisalla hälläväliä... Tosin kuulemma tänne tulee laajennuksia lisää.
Käyttäjätaso 5
Kyllä tuo on niin paikasta kiinni kenellä (Elisa, DNA, Sonera) LTE toimii ja kenellä ei.

Jokaisessa isossa kaupungissa on noita alueita, ei tämä aukottomasti vielä pitkään aikaan toimi kun ei toimi vielä edes 3G:ään.

Eihän näitä voi muutaman käyttäjän vuoksi jokaiseen paikkaan perustaa

Kannattaa pyytää Elisalta sellaista kannettavaa tukiasemamallia joka on sinulla repussa niin eipähän ole katveita, iso akku vaan reppuun mukaan niin johan LTE toimii:smileyazn: 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Se voisi myös olla LTE-tukiasemille yleensäkin, mutta ensisijaisesti toivon tänne Pirkkalaan 33960-alueelle. Itse kiersin tänään koko alueen läpi ja kyllä se niin on, että jo 100 metrin päästä LTE:llä tulee 10-25 Mbps ja siitä 300 metriä etiäpäin mettään tulee 40-60 Mbps. :(

Eli tosi lähellä...
Käyttäjätaso 4
Hei, hyviä uutisia 🙂 Kyöstin alueelle on tulossa uusi LTE-tukiasema toukokuun 2013 aikana. Pirkkalaan 33960-alueelle on myös kevään/kesän 2013 aikana suunnitteilla lisää LTE-verkon parannuksia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
KIIIIIIIITOOOOOOS!!!!!!!!!!!!!!!

Tykkään tästä uutisesta. Kevään paras piristäjä :smileycheesy:

Jihuu, kohta porskutellaan Elisan toimivalla LTE:llä :)))))))
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Moi,

Kartan mukaan Kyöstiin olisi tullut LTE-tukari (http://www.elisa.fi/kuuluvuus/) mutta valitettavasti koko Kyöstiä se ei kata... Onko tulossa lisää peittoa? Käyttöpaikassa Kyöstiaaä ei saa kontaktia tikkua automaattisella asetuksella. Tarkistan vielä tänään myähemmin asian.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Testattu, ei kanna signaali ihan joka puolelle Kyöstiä 😞
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Jättikö Elisan miehet erehdyksessä päivittämättä "gurun" maston? :smileycry: Kipaise äkkiä perään..
Käyttäjätaso 4
Kyöstin alueelle tullut LTE-tukiasema tosiaan valmistui toukokuun lopulla, eikä alueella ole suunnitteilla lisää LTE-tukiasemia lähitulevaisuudessa. Harmi, jos tästä ei sinun kohdallasi ollut apua. Jos LTE-verkkoa ei löydy lainkaan ja se on hyvin heikko, voit aina tehdä katve-ilmoituksen täällä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei, kiitos viestistäsi.

Valitettavasti aika turhaa maksaa sitten 19,80 € liittymästä, joka ei tule LTE:tä näkemään. Lisäantenneja ei haluta ostaa, ei tämä sentään haja-asutusaluetta ole. Dual Carrier toimii yöajan ulkopuolella 10-20 Mbps, joten taitanee olla Mobiililaajakaista 3G oikeampi valinta isälle. Sehän toimisi siinä DC-verkossa aina 21 Mbps nopeuteen asti ja hinta olisi 12,90 €.

Kyöstihän on melko laaja alue eli tosiaan osa Kyöstiä on nyt katettu, valitettavasti isälle asti ei peitto yllä. Tilasin hänelle liittymäpäivityksen Satakieli Mobiililaajakaista 3G tuotteeseen - saa 12,90 eurolla eikä nopeus muutu lainkaan, tyhmäähän se olisi maksaa 19,80 € siitä minkä saa 12,90 eurolla ja vielä bonukset päälle joita isä arvostaa, puheliittymät x 3 Satakieli 2000.

ABC Pirkkalan läheisyydessä LTE:tä ei ole, mutta DC toimii vielä niin hyvin (15-30 Mbps) että LTE 100 Mbps -50% tarjous kannattaa minulle.

Kirjoitit muuten aiemmin "Pirkkalaan 33960-alueelle on myös kevään/kesän 2013 aikana suunnitteilla lisää LTE-verkon parannuksia." MIssä kaikkialla näistä päivityksistä voi hyötyä Pirkkalan alueella tulevaisuudessa? Saadaanko esim. ABC Pirkkalaan koskaan LTE-verneitä, kartta lupailee peittoa, mutta signaalia ei ole. Katveilmoitus on tehty.

No, se hyöty tuosta puhelinmyyjän soitosta oli että pääsi sentään 13,90 euroa maksavasta MobiililaajakaistaPaketti 3G-liittymästä ja sai 4G tikun jolla DC-verkkoa on mukava käyttää. Kuukausimaksu aleni eurolla ja lisäksi tuli mahdolliseksi päivittää Satakieli-laajakaistaversioon.

Mukavaa päivän jatkoa!
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Mäkki kirjoitti:

Jokaisessa isossa kaupungissa on noita alueita, ei tämä aukottomasti vielä pitkään aikaan toimi kun ei toimi vielä edes 3G:ään.
Eihän näitä voi muutaman käyttäjän vuoksi jokaiseen paikkaan perustaa.
 

Kannattaa pyytää Elisalta sellaista kannettavaa tukiasemamallia joka on sinulla repussa niin eipähän ole katveita, iso akku vaan reppuun mukaan niin johan LTE toimii
Juu ja "huurun" Saunis lippikseen ristipolarisatio LTE antennit, niin olis "kentässä" Pirkkala raitilla.. :smileycheesy:
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Joo sitä on ehdotettu vikapalvelussakin vaan ei oikein ole mielenkiintoa ostella antenneja, kun Dual Carrierilla tulee 21 Mbps liittymällä molemassa käyttöpaikassa 10-25 Mbps ihan jo sillä 12,90 liittymällä 🙂
Käyttäjätaso 4
Moi,

"Pirkkalaan 33960-alueelle on myös kevään/kesän 2013 aikana suunnitteilla lisää LTE-verkon parannuksia."

Tämän osalta parannus olikin jo tapahtunut loppukevään aikana eli Suupan alueelle oli tullut uusi LTE-tukiasema.

Lisäksi Huovin ja Pakkalankulman alueelle on tulossa mahdollisesti LTE-parannuksia loppuvuoteen 2013 mennessä.

Kuittaan tämän idean nyt toteutetuksi, koska nämä loppukevään ja alkukesän LTE-verkon parannukset oli saatu toteutettua Pirkkalassa 🙂