Pidetään mielessä

Lyhyen tallennuksen kansio

  • 25 marraskuu 2019
  • 5 kommenttia
  • 911 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Asiakkaalta tulleen ehdotuksen pohjalta availlaas ideaa äänestettäväksi! :blush:

 

Eli mitä mieltä olette? Olisiko käyttöä/hyötyä tallennekansiossa erilliskansiolle johon voisi laittaa esimerkiksi Uutiset/Simpsonit/Salatut elämät tai jonkun vastaavan tallentumaan, jolle ei esimerkiksi viikon saatika kuukauden jälkeen enää tarvetta ole tallenteissa?

 

Tämä olisi siis oma kansionsa johon juuri vaikka Uutiset voisi laittaa tallentumaan jotta iltalähetyksenkin voi katsoa sieltä sitten kun itse myöhemmällä kerkiää, tuolla voisi olla vaikka ihan alikansiotkin tarjolla eli voisi laittaa Salkkarit omaansa ja Uutiset omaansa jolloin niitä olisi helpompi kahlata tallenteista esiin (jos ei tykkää käyttää hakua).

 

Onko ajatuksia mikä olisi optimaalinen kesto väliaikaiskansiolle? Viikko? Kuukausi? Vai pitäisikö  tuo kansio rajata esim ennemmin 100kpl (tai joku muu luku) jonka jälkeen uudet tallenteet ylikirjoittaisivat vanhimmasta alkaen kansion tallenteita?

 

Ja toki tuolta voisi siirtää tallenteen normitallenteiden puolelle mikäli haluaa että se säilyy pidempään tallessa


5 kommenttia

Käyttäjätaso 1

Tämä toiminnallisuus olisi itselle aivan elintärkeä jotta Viihteen käytössä on mitään mieltä.

 

  • Toivotuin toteutustapa: kansiokohtainen parametri, “säilytä korkeintaan X tallennetta” , uusin yliajaa vanhimmat, ei tule ikinä “täyteen” vaan vanhat poistuu

 

  • Myös toimiva toteutus: kansiokohtainen parametri, “säilytä tallenteita enintään X vrk”, vanhat poistuu automaattisesti

 

Jos kansiokohtaiseen parametrointiin ei ole mahdollisuutta, asian ajaisi välttävästi:

  • Päätason tallennuskansio, jonka sisällä tallenteet vanhenevat nopeammin kuin kahdessa vuodessa. Tämän alle mahdollisuus luoda omia alikansioita. Tallennusaika mielellään parametroitavissa, jos on kiinteä niin 30 vrk lienee sopiva
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3

Kiitoksia @Joukkeri :) Miltä tämä kuulostaa muiden käyttäjien korvaan?

Käyttäjätaso 1

Itse en näe mitään järkeä 2500h tallennustilan nykyisellä aktiivisella käytöllä, joten tilaa voisi hyödyntää vaikka “katson, jos huvittaa” tilana. Elisa Viihde ei voi ilmeisesti sopimussyistä näyttää kaikkien antennikanavien sisältöä takautuvasti ohjelmaoppaan kautta. Tätä voisi ehkä kiertää, jos käyttäjä pystyisi tallennussääntöjen avulla tekemään takautuvan katsomisen esim. tallenna kanavaa X seuraavat Y tuntia ja toista alusta lähtien päälle tallentaminen. Sääntö olisi siis silmukka kunnes käyttäjä sen poistaa. Tämän säännön kun tekee jokaiselle kanavalle, käyttäjällä on nyt mahdollisuus katsoa takautuvasti mitä tahansa avointa kanavaa milloin huvittaa. Ei tule niitä “unohdin laittaa sen ohjelman tallennukseen” hetkiä niin kun ei pitäisikään tulla tällaisissa palveluissa.

Jotta tallennussääntösilmukoiden ohjelmavirtaa voisi selata käteväsi, ehdottaisin erillistä kansiota, jossa on aakkosjärjestyksen mukaisesti ohjelmalista aikajärjestyksessä päivämäärän ja kellonajan mukaan. Käyttäjä voi joko valita jokaiselle silmukalle oman kansion tai sitten valitsee mitkä menevät mihinkin kansioon tai kaikki menevät samaan kansioon. Sieltä on helppo sitten etsiä katsottavat ohjelmat. Hieman ongelmia voi tulla uusintojen kanssa, koska sama ohjelma voi olla listalla esim. kolmekin kertaa peräkkäin, mutta kellonajan perusteella muistaa, mikä on uusinta ja mikä ei. Tarvittaessa katsoo vaikka ohjelmatiedot, jos on jotain poikkeavaa. Tämä poistaisi myös kaikki aikatauluongelmat sun muut vikatilanteet. Jokainen ohjelma olisi varmasti tallessa kaikissa tilanteissa.

Ilmaisia TV-kanavia on ainakin 17, joten 2500h tila riittäisi melkein viikon verran takautuvaan katsomiseen jokaiselta kanavalta, jos niin tahtoo. Paljon vähempikin tila riittää, jos katsoisi jotkut kanavat takautuvasti ohjelmaoppaan kautta. Olisi myös parempi syy Elisalle myydä enemmän tallennustilaa, jos tuo ei riitä kaikille.

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Minusta tuollainen kansio olisi hyvä. Itsellä menee mm. uutiset varmuuden vuoksi (joskus on helpompi etsiä tiettyä uutislähetystä kuin Areenasta) talteen, ja niitä tosiaan kerääntyy.

Tuollainen “Katso kuukaudessa, jos katsot ollenkaan” -kansio sopisi kyllä itselleni. Tulee laitettua paljon turhaakin talteen, kun tosiasia on, että katsottavaa on niin paljon, ettei aina edes muista sitten katsoa sitä “kiinnostavaa” ohjelmaa. Laittaisin monet tallennukset tuohon kansioon.

Aika voisi olla yksi kuukausi. Tietenkin asiakkaan itse asetettava aika olisi paras, mutta me tiedämme, että vaihtoehtojen tarjoaminen ei ole Elisan vahvuus (vrt. tallenteiden DVB-tekstityksiä ei voi valita), niin joku kiinteä aikakin kävisi. ;-)

Käyttäjätaso 2

Tämä idea on viety eteenpäin:thumbsup:

Osallistu keskusteluun