Metadatan hyödyntäminen


Alla lainaus tämänpäiväisestä kommentistani, koskien kehitysehdotusta duplikaattien hallitsemiseksi.



 



"Muutenkin ihmetyttää, miksi suoriin ohjelmiin lisätään ruutulogo "suora/Live" - sehän jää silloin myös kaikkiin nauhoituksiin ja uusintoihin. Eikö olisi parempi käyttää uusinnoissa jonkinlaista "replay" indikaattoria?! Silloinhan niiden taltiotkin olisivat "tägätty" oikealla tiedolla.



 



Ehkäpä nykytekniikka kuitenkin soisi mahdollisuudet metadatan hyödyntämiseen asian hoitamiseksi?



 



Jonkinlainen ryhtiliike ohjelmatietojen koko käsittelyketjun prosessien- ja tietosisällön määrittelyssä olisi paikallaan. Saataisiin infot, ja ohjelmatiedot kohdalleen sekä sähköisissä "Guideissa" että painotuotteissa."



 



Nostin se uudeksi aiheeksi, koskapa en löytänyt metadata haulla aiempia ideoita.
Metadatan hyödyntäminen
Ensinnäkin tv-kanavayhtiöt itse lisää tuon Suora/Live-logot kanavilleen, ei niitä tv-operaattorit lisää ja lisäksi ne poltetaan jo tv-kanavayhtiöissä suoraan kuvaan kiinni joten niitä ei voi tv-lähetysoperaattorit (Digita, Dna Welho, Elisa, Sonera, Maxivision, Lumotv jne.) poistaa. Toiseksi, ei ole mitään mieltä uusinnoissa käyttää Uusinta/Replay-logoa. Eikä noita Suora-logoja yleensä ole muuta kuin lähinnä urheilutapahtumissa ja kenties joissain uutisjutuissa joten tuskin se hirveen monia häiritsee. Sen sijaan Uusinta/Replay-logo voisi häiritä moniakin.
Vähäisen kiinnostuksen johdosta, siirrän tämänkin idean ei toteutettavien "pinoon".