Toteutettu

Mistä moderaattorit löytää?

  • 3 kesäkuu 2015
  • 11 kommenttia
  • 926 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Onko selaimessani vikaa? Enkö näe? Olenko laiska etsimään?

Nimittäin kun noin sanotaan:

operaattorit.jpg

Niin voisi se paikalla olevien operaattoreiden (oma) lista olla tosiaan etusivulla. Fiksua olisi, jos tuo tuossa vihreäksi väritetty sana "moderaattorit" veisi sinne. Mutta sepä ei ole linkki ensinnäkään, ei ainakaan minun selaimessa. Samoin ei ole sinisellä kirjoitettu "elisalaisia" linkki ollenkaan.

Nyt tuo kuvan linkki "Palstan etusivulta" = http://yhteiso.elisa.fi/t5/Palsta/ct-p/Elisa#vuorossa vie tosiaan palstan etusivulle eli samalle sivulle missä se on eli ei minnekään http://yhteiso.elisa.fi/t5/Palsta/ct-p/Elisa.

En löytänyt sitä listaa operaattoreista edes  "toiselta" etusivulta: http://yhteiso.elisa.fi/ - tai siis toi onkin navigointisivu, eikä pääsivu, vaikka on siellä Palsta -nimisen sivun alasivuna Palsta -niminen sivu.

navigointi.jpg

Sieltä etusivulta (siis Palsta/Palsta sivulta) kyllä löytyy linkki http://yhteiso.elisa.fi/t5/forums/usersonlinepage, jonka takana listataan kaikki paikallaolijat, niin vierailijat, kyselijät, ansioituneet auttajat jne...mutta jos paikallaolijoita on paljon, niin sieltä joutuu kyllä etsimään niitä moderaattoreita.

Tai sitten tehdään edes sellainen lieventävä ilmauksen muutos, että tuo "aina" sana korvataan "joskus" sanalla: "Paikalla olevat moderaattorit löydät joskus Palstan etusivulta". Minä nimittäin en siis ole vielä löytänyt niitä kertaakaan, vaikka väitätte, että aina löytäisin.

11 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kekkulix kirjoitti:
Onko selaimessani vikaa? Enkö näe? Olenko laiska etsimään?

Ei mitään noista. Tuo kunnollisen modelistan puuttuminen on vain sitä samaa elisalaista linjaa, jossa kaikki sivut ja toiminnot on suunniteltu käytettävyyden näkökulmasta päin p:tä. Ja jokainen "parannus" ja "kehittäminen" mitä tehdään, vie tilannetta aina vaan huonompaan suuntaan.

Jos nyt elisalaiset sivusuunnittelijat tarvitsevat ratakiskoa aiheesta "miten tämä pitäisi tehdä", niin tässä tulee:

a) uudelleennimeätte sivut niin, että niiden nimet ja osoitteet on loogisia. "Navigointisivu" ei kerro kenellekään mitään, ei varsinkaan kun sen otsikkona on "etusivu" vaikka se ei ole "etusivu"

b) teette kunnollisen listan palstan moderaattoreista

c) teette kunnollisen päivittyvän listan palstalla läsnä olevista moderaattoreista

d) sijoitatte nuo listat sellaiseen paikkaan, johon voi suoraan linkittää

e) laitatte sen linkin selvästi esille

... ja vielä

f) samaan paikkaan noiden listojen kanssa laitatte myös selkokielisen ohjeen siitä, miten modelle lähetetään yksityisviesti

(huom! Lyhyt kirjallinen ohje. Video-ohjeenkin voi sen perään tehdä jos intoa riittää, mutta kirjallinen ohje on _se_ oleellinen juttu)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Listan moderaattoreista, kuvien kera, löydät täältä: http://yhteiso.elisa.fi/t5/Tiedotteet/Moderaattorit-palstatiimi/m-p/451762#U451762

Päivitin nyt tuota "Tervetuloa"-tekstiä siten, että sana moderaattori toimii linkkinä tuolle esittelysivulle, erittäin hyvä idea, kiitos! Esittelysivun kautta pääset halutessasi myös moderaattoreiden profiileihin. Ja minun nimimerkkini tosiaan toimii linkkinä omaan profiiliini :) 

Kymmenenpäinen moderaattoritiimimme tekee töitä vuoroissa, joten kaikki eivät olekaan aina Palstalla. Ikävää, mikäli paikalla olevien listalla ei ole sinun vierailuaikanasi näkynyt moderaattoreita, kirjautumissessio tosiaan voi vanheta kesken kaiken, mutta toivottavasti tuo moderaattorilistaus profiililinkkeineen auttaa asiaa. Lisäsin linkin myös erikseen tekstin loppuun 🙂
Käyttäjätaso 2
No melkein toteutettu, mutta siis tässä oleva linkki:

eiihan.jpg

Vaikka siinä on osoitteena http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa/ct-p/Elisa#vuorossa eli siinä on mukamas tuo #vuorossa määre lopussa, niin se ei vie millekään uudelle sivulle. Se on linkki samalle sivulle missä se on ts. Palstan etusivulle (mikä omituisesti on Navigointi Palsta sivun alasivu nimeltään Palsta) 
Käyttäjätaso 2
Miksiköhän muuten allaoleva navigointi-sivulta tehty haku käyttäjistä:

http://yhteiso.elisa.fi/t5/forums/searchpage/tab/user/page/2?advanced=true&f=rank_name&one_or_more=moderaattori&search_page_size=12&sort_by=login_sort

(Tarkennettu haku käyttäjistä, Luokituksen Hakusanana "Moderaattori")

tuottaa 44 tulosta, mutta teitä on vain 11 kpl? Osa on varmaan poistunut joukostamme, mutta siellä on kuitenkin lukuisia*) jotka ovat olleet äskettäin linjoilla, mutta puuttuvat teidän moderaattorit sivulta.

😉 Esimerkiksi tämä: http://yhteiso.elisa.fi/t5/user/viewprofilepage/user-id/79461 on ollut kaksi tuntia sitten kirjautuneena, mutta ei ole teidän https:///t5/Tiedotteet/Moderaattorit-palstatiimi/m-p/451762#U451762sivullanne.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Tuo #vuorossa-urlin lopussa selaa sivun valmiiksi alalaitaan, jotta "Paikalla nyt"-lista osuisi etsiviin silmiin helpommin.

Moderaattoreita on porukan eri vaiheissa tosiaan ollut jo kolmisenkymmentä, tällä hetkellä moderaattoreita on kymmenen. "Harmaanimiset" ja harmaataustaisella avatarilla varustetut moderaattorit ovat siis aiemmin olleet osa moderaattoritiimiä, mutta tekevät nykyään työkseen jotain muuta :) 
Käyttäjätaso 2
Oikeastaan sen pitäisi viedä tuonne:

http://yhteiso.elisa.fi/t5/forums/usersonlinepage

, missä listataan kaikki paikallaolijat, joista saa manuaalisesti vaivalloisesti silmillään poimia vihreän väriset lukuisten muiden joukosta. Eihän etusivulta kaikkia paikalla olevia moderaattoreita näe, kun siinä etusivulla on listattuna vain "Viimeisimmät kirjautumiset".
Käyttäjätaso 7
Hmmm... Se etusivun teksti "viimeisimmät kirjautumiset" on vähän harhaan johtava. Laskuni mukaan em. listat ovat yhtäpitäviä ainakin staattisessa tilassa. Kun ihmisiä kirjauu sisään ja ulos , niin hetkellisesti voi pientä heittoa olla ja toki asetuksissa voi kirjautumistilan piilottaa.
Käyttäjätaso 2
Onneksi kaikilla ei ole samanlaista tapaa kuin minulla: neljä näyttöä käytössä, joissa selainikkunoita useita auki ja loggautuneena monelle sivustolle samaan aikaan loggautuen niistä ulos oikeastaan vasta sitten kun sammutan koneen.

Mutta Hmmm, olkoon sitten tosiaan "Toteutettu".
Käyttäjätaso 7
@Norris: "Tuo #vuorossa-urlin lopussa selaa sivun valmiiksi alalaitaan, jotta "Paikalla nyt"-lista osuisi etsiviin silmiin helpommin."

Olisiko ihan mahdotonta saada siitä modet erilleen siitä "paikalla nyt" -listasta? Eli niin että olisi "paikalla nyt" rivijäsenet -lista ja "paikalla nyt" moderaattorit -lista erikseen? Tuosta yhteisestä listasta on todella v-mäistä yrittää etsiä eri värisiä nimimerkkejä sillon kun paikalla on yhtään enemmälti väkeä.

Hienoa, että nyt linkitit tuon palstatiimi-ketjun edes johonkin. Itse kyllä jossain vaiheessa huomasin että tuollainen naamakuvaviestiketju oli olemassa, mutta tässä aiheessa ei tullut mieleenkään ajatella asiaa, eikä todellakaan tulisi mieleen etsiä sellaista jostain palstaketjuista. Toivottavasti tuota listaa myös päivitetään, kun mode-osaston ovella tuntuu käyvän aikamoinen pyörre. Ja toivottavasti uudet ja vanhatkin palstalaiset tajuavat että se vihreä teksti on linkki johonkin (eli siis voisihan se linkki vielä selvemmässäkin paikassa olla)
Käyttäjätaso 2
Tässä on   h  i  d  a  s   (noin 10 sek, johtuen Avaruus.netin serveristä) php-koodi, mikä listaa erikseen ne moderaattorit, jotka tällä  hetkellä ovat verkossa ja erikseen ne moderaattorit, jotka eivät ole verkossa. Tai siis tossa on linkki sen php-koodin tuottamaan sivuun ja tässä on se php-koodi, ja tässä se on vielä selkeämpämä(?) väritettynä kuvana.

Koodi toimii sillä oletuksella, että https:///t5/Tiedotteet/Moderaattorit-palstatiimi/m-p/451762#U451762, missä esitellään nykyiset moderaattorit  on ajantasalla ja että sivujen html-koodin muotoa pahemmin muuteta.

Siis en minä teitä ja palstaa varten tätä koodia tehnyt, vaan omaksi huvikseni, harjoitellakseni php:tä. Olen onnellisimmillani silloin, kun on jotain ohjelmoitavaa. Tietysti jos joku muukin tuosta jotain hupia saa, niin kai se on vaan hyvä. Eihän tuota ole järkevää tuolla tavalla tehdä, vaan kannasta kyselemällä MySQL-koodilla, mutta kun en ole Elisalla töissä, ei minulla ole kantoihin pääsyä.
Käyttäjätaso 2
modetpaiklla.jpg

Osallistu keskusteluun