Mobiilimaksujen estäminen ilman palvelutekstiviestien estämistä

Tuote: Puheliittymät

Olisi hyvä jos mobiilimaksut voisi estää erikseen ilman palvelutekstiviestien estämistä.



Mobiilimaksupalvelu on kovin vaarallinen esim. puhelimen wifi-hotspottia käytettäessä ja mielellään estäisin ko. palvelun omista liittymistäni kokonaan, mutta minulla on kuitenkin käyttöä tietyille palvelutekstiviestikategorioille.



Ehdotan, että liittymänhallintaan lisättäisiin joko erillinen estovalinta eri mobiilimaksutasoille, tai edes nappi, josta voi estää kaikki mobiilimaksut.
Tekstiviestiestot menevät tosiaan tällä hetkellä neljän eri estoluokan mukaan. Linkistä löytyy eriteltynä mitkä numerot ovat missäkin luokassa estettynä. https://elisa.fi/puheliittymat/estoluokat/ Estoluokkiahan saa muokattua OmaElisan kautta vaikka päivittäin, joten tuon tiukimman estoluokan voi laittaa päälle ja pois silloin kun tarvitsee. Aika vakiintuneet nuo estoluokat ovat ja ei näytä todennäköiseltä, että toivomaasi muutosta olisi tulossa. Mutta kommentoikaa toki muutkin perusteluiden kera, jos tällaiselle erilliselle ominaisuudelle olisi tarvetta
Itse en Juurikaan käytä noita estoluokkiin kuuluvia palveluita , mutta koen ongelmaksi sen, että en voi esim .taksia tilata tarvittaessa. Pitäisi pystyä määrittämään ne ulkopuolelle, mitä mahdollisesti tarvitset. Jos vedät estoluokat tiukaksi, ettei koidu hämäräperäsiä vahinkoja, niin edes metro/bussilipun tilaus ei onnistu ja tämä on ongelma.
olin jo ideoinut aikaisemmin.

https://palsta.elisa.fi/ideapaja-57/mobiilimaksamiseen-erillinen-esto-499906



minulla onneksi ei ole suurta tarvetta palvelu tekstiviesteille joten mobiilimaksun esto priorisoi eston täysille. tosin en varsinaisesti halua estää palvelu tekstiviestejä.



minun mielestä mobiilimaksu toimii liian leväperäisesti vain niin sanotusti nettiä selailemalla tekemällä pari klikkausta ja joku killeri maksu laskussa on valmis. mobiilimaksussa pitäisi olla jokin varmenne esim 6-numeroinen koodi.
Tosta oon niin samaa mieltä.