Ei toteuteta

Päättymätön vieritys pois tai alatunnisteen tiedot muualle

  • 9 maaliskuu 2020
  • 8 kommenttia
  • 1319 katselukerrat

Huomasin juuri, että täällä Elisan yhteisössä on päättymätön vieritys, eli sisältöä tulee lisää ja lisää.

Sitten huomasin, että täällähän on myös alatunniste, jossa olisi kaikenlaista yhteystietoa, mitä olen tässä etsiskellyt.

Ongelma… en pääse käsiksi niihin yhteystietoihin, koska alatunniste karkaa koko ajan sen päättymättömän vierityksen takia.

Melkolailla ehdottaisin päättymättömän vierityksen poistamista… tai ainakin niiden tietojen sijoittamista jonnekin, mistä ne eivät karkaa.


8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Totaa, mä en nyt itse löydä tota päättymätöntä vieritystä millään mistään :sweat_smile:  Ootko millä laitteella ja millä selaimella täällä sisässä? Onko toi päättymätön rullaus kaikilla sivuilla, vai vain jossain tietyllä sivulla nyt sulla riesana täällä?

Hahaa, olin vastattuasi itsekin, että hiton hyvä kysymys. Mutta se on hakutuloksissa!

Vastattuasi lähdin katsomaan foorumia ja hieman hämmentyneenä totesin, että totta puhut, sivutushan siellä oli (Onneksi, päättymön vieritys on internetin käyttäjän viheliäisin ja vihoviimeinen vitsaus!).

Sitten mietin, että olin juuri tehnyt hakuja… joooten kokeilin uudelleen Hakutoimintoa, ja siellähän se oli tuloksissa!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

About kaiken muun tulin kokeilleeksi mutten hakua :D Siellähän tuo päättymätön sivu löytyikin sitten :) Oikeastaan tykkään itse tuosta että siellä ei tarvitse sivua vaihdella itse, helpottaa pidemmälle selaamista halutun tuloksen etsinnässä. Mitäpä mieltä itse olet? :) 

No, nyt kun kysyt... Jotain voinee päätellä siitä, että edes mainitsin asiasta. :D Suosin itse sivutusta ja mieluummin niin, että kerralla näytettävien hakutulosten määrän voi päättää.

En muista, missä päättymätön vieritys tuli minua vastaan ensimmäisen kerran. Se oli silmissäni ihan pimeä idea hetkestä 1A. On sivustoja, joita en edes käytä, koska kyseinen vitsaus on otettu käyttöön.

Jos selailet esimerkiksi kuvia jossain, alkaa selain jossain kohtaa tökkiä, kun se yrittää muistaa kerralla kaiken, mitä on jo ladattu.

Toinen juttu liittyy kokonaisuuden hahmottamiseen. Ilman päättymätöntä vieritystä esim tuo vierityspalkki kertoo melko tarkkaan, missä kohtaa mennään vaikkapa hakutuloksissa. Jos kuitenkin käytetään päättymätöntä vieritystä sivuttamisen sijaan, referenssi katoaa. Se on ikävää jos haluaa palata takaisin johonkin aikaisempaan tulokseen - vierityspalkki ei kerrokaan enää edes suuntaa-antavasti, missä kohtaa se hakutulos oli. Samalla tulosten määrä on yleensä ilmoitettu vain siellä yläreunassa. Home-nappulalla sinne pääsee tarkistamaan asiaa, mutta sitten ollaankin taas hukassa.

Kolmantena… ajatellaan, että klikkaat jotain hakutulosta avataksesi sen kokonaan tarkasteltavaksi. Monessa tapauksessa käy niin, että jos palaat sitten takaisin hakutuloksiin, päättymätön vieritys sotkee koko konseptin. Et tulekaan takaisin siihen kohtaan, missä olit.

Sitten on tuo alatunnistejuttu, joka näissä teidänkin hakutuloksissanne oli. Eihän paperin alalaidassa kannata olla tietoa, jota ei voi koskaan saavuttaa! :D Ajatellaan tilannetta: Okei, näissä tuloksissa ei näytä olevan. No, alatunniste pilkottaa tuolla, joten hyödynnän sieltä yhteystietoja. No, vieritän alatunnisteen esiin ja aion klikata jotain kohtaa siellä - ja kas, koko alaviite lähteekin karkuun, kun lisää sisältöä pukkaa.

Joo, olen vähän analysoinut asiaa. :D

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Toi on joo aika vahvasti makujuttuja :D Ite taas tykkään tuosta päättymättömästä sivusta nimenomaan hakutulosten puolella, esimerkiksi Googlen kuvahaku on huomattavasti sujuvampaa kokemuksensa puolesta päättymättömänä verrattuna siihen että siellä olisi sivut. Pääsääntöisesti ite tulee kaikki hakutulokset ja muutenkin monesti sivut aina auottua uusiin välilehtiin mikä ei tuota tota hakutuloksiin palaamisen ongelmaa, testasin ton täältä hausta ja näemmä ensimmäisen hakutulossetin loppuun palaa jos availi jonkun myöhemmän tuloksen ja palasi edelliselle sivulle. Tuo toki on miinusta, mutta toisaalta tuolla tapaa ei tarvitse kerralla ladata koko selattua hakutuloshistoriaa vaan voi mahdollisesti myös tarkentaa hakua :) Alatunniste onneksi on tuolla kaikilla muilla sivuilla saavutettavissa vaikka se vähän kieltämättä hassusti karkaa hakutuloksissa :D 

Juu, minäkin pääsääntöisesti käytän välilehtiä. Se ei vaan aina mene niin. Jollain toisella varmaan vielä harvemmin. Joillakin sivustoilla (ei kuitenkaan teillä) myös oikean hiirenkorvan käyttämistä on hankaloitettu. Siihenhän on tietysti oma kiertotiensä useimmissa tapauksissa, kun ottaa näppäimistön avuksi. Minusta on kyllä kiistämätön ongelma, jos alatunniste karkaa päättymättömän vierityksen seurauksena. Sitä näkee muuten yllättävän usein! Miten sivustojen koodarit eivät hoksaa tuota? :D

Päättymätön vieritys näyttäytyy minulle lähinnä kepposena tai ärsyttävänä käytännönpilana. Minusta se ei tosiaan tuo nettiselailuun mitään hyödyllistä. Korkeintaan hauska jippo… ei, ei se kyllä ole. :D Sori, en vaan pysty.

I guess we’ll agree to disagree. :D

Käyttäjätaso 2

Mitä mieltä muut yhteisöläiset ovat, saako idea kannatusta? :nerd:

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3

Tämä idea ei valitettavasti saanut nyt tarpeeksi kannatusta :(

Osallistu keskusteluun