Ei toteuteta

Puheliittymä ilman dataa (Norppa takaisin)

  • 20 maaliskuu 2013
  • 15 kommenttia
  • 18833 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • Entinen OmaYhteisön jäsen
  • 14255 kommenttia
Kuinka voi olla mahdollista, että Saunalahti heittää asiakkaat kilpailijoille? Latausliittymät eivät välttämättä kaikille sovi, kun pitää muistaa ladata aina saldoa siihen. Miksi siis Norppa+ ja Norppa poistettiin? Ehdotan, että tuotte perusliittymän takaisin vaikka ilman dataa oletuksena, johon olisi mahdollista tilata joku kiinteä datapaketti niin halutessa. Näin kuukausimaksu ei olisi esim. mummolle tai työttömälle kohtuuton eli vain 67 senttiä.

Nyt peruskäyttäjä joutuu hakemaan laskutusliittymän muualta. Miettikää hei vähän kannattiko se Norppa edes poistaa, kun tällä on ilmeisesti ollut suuri vaikutus jopa kilpailijan näkyvässä markkinoinnissa "Avaa perusliittymä meille ja nauti pienistä laskuista". Saunalahden perusliittymien asiakkaille, jotka eivät dataa halua, ei ole oikein vaihtoehtoa liittymään. Ihmiset, jotka kokevat Norpan hyödylliseksi, äänestäkää se takaisin Ideapajalla. Kiitos!

Veikö kissa (Saunalahti) perusliittymän? Avaa se meille. Sai kyllä nauraa pitkään Tele Finlandin pisteessä.

15 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Ei voi olla totta, olet tulla toisessa ketjussa puolustellut tätä liittymäuudistusta varmaan 100 viestillä, nyt kun tuli tämä ideapaja niin tulit täysin toisiin aatoksiin.

Tätä samaa siellä toisessa ketjussa on moni yrittänyt sanoa, vain kaksi henkilöä on tätä uudistusta puolustellut, nyt kun siitä saa tehdä idean ja ehkä taas KIITOKSIA niin takki kääntyi taas.

Koeta nyt päättää mitä mieltä olet
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tässä haetaan myös muiden mielipiteitä. Jos on samaa mieltä, painaa "Kiitos". Mitä enemmän kiitoksia, sitä todennäköisemmim Saunalahti herää asiassa ja tekee toimenpiteet. Jaa siis kiitoksesi, jos haluat Norpan takaisin!
Käyttäjätaso 5
Eiköhän niitä mielipiteitä ole ollut ihan tarpeeksi tuolla toisessa ketjussa johon siirryn taas kommentoimaan.

Enkä paina kiitosta
Käyttäjätaso 5
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Harmi, jos et paina kiitosta. Ideapajan äänillä kun on merkitystä kaiketi :(

No lisätkää te muut äänenne, niin saadaan Norppa takaisin! Ei tarvitse monia liittymiä, riittäisi vaikka yksi mainosvapaa Norppa. Nimihän voi olla vaikka Saunalahti PVjMV (Puhun Vähän ja Maksan Vähemmän)  tai mikä vaan nimi vaan mieleen tulee. Kuukausimaksu voisi olla 0,99 € kuukaudessa ja puheminuutti/sms-viesti 7 senttiä. Kuukausimaksuun kuuluisi myös pelkistetty väritön paperilasku. Datamahdollisuutta ei olisi lainkaan. Näin olisi näille dataa tarvitsemattomille liittymä laskulla eli ko. asiakaskunta olisi tyytyväinen.

Dataa tarvitseville on Reiluja ja Kelpoja, niistä löytyy jotakin jokaiselle datakäyttäjälle?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
En tiedä mitä Elisalla ajateltiin, kun suurta liittymäuudistusta ajettiin. On tärkeää, että jatkossa on mahdollisuus saada käyttöönsä mainosvapaa liittymätyyppi ilman pakkodataa. 

Liittymäuudistus tuli sinällään huonoon aikaan, kun tarjolla ei ole vielä edes suoraa siirtomahdollisuutta latausliittymiin vanhaa numeroaan säilyttäen. Jos puhutaan näistä vanhuksista, joilla ei ole tosiaan nettipankkitunnuksia käytössään, eivät he myöskään pääse sujuvasti vaihtamaan liittymätyyppiä muualla kuin puhelinpalvelussa tai matkaviestinkaupassa.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kaikiss liittymissä on ollut data. Kyse vain on sen laskutuksesta. Muutoksen idea oli estää yllätyslaskut. Kun ottaa ale euron päivät huomioon, on tuo uusi perusmaksu varsin kohtuullinen. Lähinnä ongelmaa tulee nille, jolla on kakkos- ja kolmosliittymiä. Jos liittymä tehtäsiin todella vähän puhujille, niin  sen minuuttihinta olisi selvästi suurempi. Jotenkin tuntuu, että oihmiset pyrkivät ajamaan omia etujaan käyttämällä vanhuksia keppihevosinaan. Mitä ymmärrän vanhuksia, he arvostavat turvallisuutta. Varmuus siitä, ettei tule ylätyslaskuja on heille tärkeämpi kuin kahden euron säästö perusmaksussa.
Käyttäjätaso 4
Joku idiootti oli sulkenut oman ideani! Ehdotin KUUKAUSIMAKSUTONTA LIITTYMÄÄ ILMAN PAKKODATAA, tässä ehdotetaan perusmaksullista.

Väännetään siis rautakangesta: KK-maksu 0e/kk. Aivan kuten vanha kunnon Saunalahti GSM.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kiitetty 🙂
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
MInä ymmärrän hyvin, ettei operaattorit halua jotain pöytälaatikkoliittymiä, ellei tarkoitus ole vain kasvattaa liittymämäärää. Datassa on taas se ongelma, että jättilaskut eivät ole kenenkään intresseissä. Sitä pakkodataa voi ajatella vakuutusmakuna. Maailma on muuttunut Saunalahti GSM:n ajoista.
Käyttäjätaso 5
Tarve peruspuhe- liittymille ei ole kadonnut minnekään ja vielä kauaksi tulevaisuudessakin on karvalakkimallin puhelimet varsin suosittuja, joissa ei ole mahdollista dataa käyttää lainkaan. Olipa ne sitten miten GSM tai 3G:ssä tahansa, niin pakkodata on vain tapa rahastaa enemmän. Se operaattori, joka ei lähde mm. Soneran hinnoittelumalliin, tulee olemaan kyllä varsin suosittu vaihtoehto... vaikka miten buffataan sitä, että parin vuoden päästä maksat aina datasta vaikket käytä ja puheluista aina 15 euroa /kk  vaikket soitakaan. :smileyazn: 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Saunalahden puheliittymien uudistus toteutetaan, koska haluamme antaa kaikille mahdollisuuden huolettomaan liittymän käyttöön. Tässä uudistuksessa muutamme käsitystä perusliittymästä, jatkossa perusliittymä onkin sellainen, jossa data kuuluu liittymän hintaan 🙂 Ilman kuukausimaksua olevia liittymiä on edelleen saatavilla Latausliittyminä, joten ihan kokonaan emme niitä ole poistaneet. Merkitsen siis tämän idean tilaan "Ei toteuta". Joskus maailma voi kuitenkin muuttua nopeastikin, joten koskaan ei tiedä, minkälaisia liittymiä meillä on tulevaisuudessa 🙂 -Suvi
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ei toteuteta... No asiakkaitako haluatte sitten menettää? Selvä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Niinhän se on, että suurin osa mobiiliverkon käytöstä on nykyään datasiirtoa. Sitä vasten ajateltuna on reilua, että operaattori saa tuloa eniten juuri datasiirron maksuista. Joko mennään tällä, että kaikilla on pohjaveloitus datasta tai sitten operaattorit rajoittavat kiinteään kuukausihintaan sisältyvän datasiirron määrää Soneran tapaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Se on ihan oikea suunta, ei ole mitään sitä vastaan. Enemmin vaikka pakkodata joihinkin liittymiin kuin datakatto.

Mutta moni ei asiaa hyväksy. Todennäköisesti tässä operaattorilla on paineita tehdä asialle jotain, koska mobiilidatan hinta on jopa monenkertaisesti laskenut sanotaanko vaikka siitä kun se tuli yleisesti saataville.
Käyttäjätaso 5
Miksei vaikka norppa perus liittymää tuotaisi myyntiin, eli liittymä jossa olisi muuten samat hinnat kuin vanhassa hyvässä norpassa MUTTA se ei sisältäisi oletuksena pääsyä nettiin, ei 3g:n 4g:n eikä gsm datan läpi. Tuollaisella liittymällä ei yllärilaskuja voisi muodostua muusta kuin puheluista ja jos puheluita soittaa tietämättään niin mielestäni silloin on kyllä holhouksen tarpeessa. Datan saisi sitten otettua halutessaan mukaan näistä erikokoisista paketeista, siinä olisi liittymä jolla onnistuisi datan käyttö halutessaan mutta ei aiheuttaisi ylläreitä.

Osallistu keskusteluun