Toteutettu

puhelinliittymät

  • 28 helmikuu 2020
  • 52 kommenttia
  • 3303 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

52 kommenttia

Käyttäjätaso 1

Televerkkotoiminnan tuotto-odotus ei taida tällä erää kestää asiakkaiden kannattamia 10Mbitin sekuntinopeudella toimivia mobiililaajakaistoja, jos niiden hinta jäisi kautta linjan 13 euroon kuukaudessa. Siis ainakin reilua kymppiä listahintoja halvemmalla. 

 

Ei kestä ei tuotto-odotus. Ihmisille myydään 300M, 600M ja 1G max nopeus liittymiä kovaan hintaan ja varmaan kauppa käy tarpeeksi hyvin. Sitten itketään kun se kallis 1G liittymä ei saavuta kuin 5M nopeuden. Jollakinhan ne 5G-verkot on maksettava. Itse olen valmis maksamaan noin 20 euro/kk ja sillä saa sellaisen liittymä kuin saa. Tällä hetkellä maksa hiemän päälle 20 euroa ja max nopeus on 200M , mitattu mx tällä hetkellä noin 120 M


Totta, jostakin ne 5G-verkkojen rakennuskustannukset on revittävä ja otollisia ovat muut asiakkaat, jotka ovat puhtaita nettomaksajia.

Onneksi on edes vielä vanha Tarkka Premium, säännöllisesti on tarjolla Huoleton 150M, mutta miksen tartu?  Erittelyn mukaan olen helmi-heinäkuussa lähettänyt 10 tekstiviestiä (0,69 €) ja puheluihin mennyt 3,45 € (yritysnumerot). Dataa on palanut tien päällä 6 kk:ssä yhteensä 12 Gt, maaliskuussa käytin vain mobiilidataa ja silloin kulutus oli 6,20 Gt. Vaihtamalla saisin ilon maksaa tarjousliittymästä lisää 5 €/kk täysin tyhjästä.

Itseni kaltaisia rajallisten palveluiden käyttäjiä taitaa olla aika suuri osa Elisan asiakkaista eli ne nettomaksajat, jotka kustantavat kaiken uuden.

 

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Itselleni olen laittanut kipurajan mitä olen liittymästä valmis maksamaan 20 € /kk paikkeille. Nyt mennään seuraavat 24 kk hieman tuon rajan yli, toki EU-dataa tuli mukavasti jos tässä vaikka vielä reissaamaan pääsisi ulkomaille. En todellakaan tässä vaiheessa ala mitään yli 30 € /kk liittymiä hankkimaan kun ei ole tarvetta yli 50 M nopeuksille puhelinkäytössä, vaikka puhelin tukeekin korkeita nopeuksia. 

Osallistu keskusteluun