Ratkaistu muuten

radiokanavat kaapeliverkossa

  • 15 huhtikuu 2013
  • 9 kommenttia
  • 17226 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Tämä on asiakaspalvelun mukaan oikea osoite tälle, eli:

Minua harmittaa etteivät kaikki radioasemat ole saatavilla kaapeliverkon kautta. Esimerkiksi meillä täällä susirajalla, eli Joensuussa, Aalto kuuluu ihan kohtalaisesti maanpäällisessä verkossa mutta kaapelin kautta sitä ei ole saatavilla ollenkaan. Tämä tietty aiheuttaa turhaa kaapeli-/irtoantennivekslausta kun yksi kanava kuuluu toisessa ja toinen toisessa.

Voisko tälle jottain tehrä? Katselin noita listoja ja näyttää noita asemia "satunnaisesti" puuttuvan yhdestä jos toisestakin kaupungista.

9 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Käyttäjätaso 7
Joskus vuosia sitten kyselin, onko Ellu huomannut sellaisen radiokanavan kun Bassoradio.

Luulis ktv-verkossa tilaa olevan, mutta selvittely kestänee kauemmin kuin keskivertoradiokanavan elinikä.

Semmosestakin kanavasta on kuultu kuin Radio City, paitsi tietty Ellulla...
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Otetaanpa tästä selvää perusteellisesti, palaan asiaan parin viikon sisällä!
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Nykyinen tilanne johtuu toimiluvista ja myös antenniverkon kuuluvuusalue rajoittaa radiokanavien jakelua kaapeliverkoissa (emme voi jakaa radiokanavia kaapelissa niiden antenniverkon kuuluvuusalueen ulkopuolella). Nopeita parannuksia tilanteeseen ei ole luvassa, mutta tilanne toivottavasti helpottaa ajan kanssa hiljalleen. Teemme Elisassa voitavamme asian edistämiseksi.
Käyttäjätaso 7
Kanavien jakaminen ktv-verkossa ei vaadi mitään lupia, pelkkä ilmoitus Ficoraan riittää.

Eli kyse on puhtaasti b2b-sopimuksista eli jos Ellu ei suostu mitään kanavasta maksamaan sisällöntuottajalle, ei kanavaa Ellun kaapeliin tule.

Btw, sekä City että Basso kuuluu eetterissä pk-seudulla, joten aika kheno tekosyy tuo antennikuuluvuuden ulkopuolisuus...
Käyttäjätaso 1
Toimiluvista en tiedä mitään mutta kuten jo kysymyksessä mainitsin niin ainakin tämä esimerkkitapaus Aalto kuuluu vallan mainiosti maanpäällä.
Käyttäjätaso 7
Toimuluvista tiedän sen verran, ettei ne vaikuta tähän asiaan pätkääkään.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Niinpä. En ole perehtynyt noihin toimilupiin järin paljon , mutta jos radiokanavalla on valtakunnallinen toimilupa , niin käsittääkseni sen jakelulle kaapeliverkossa ei ole ainakaan toimiluvasta johtuvaa juridista estettä. Jos esteitä on , niin ne on  ihan kaupallisia. Siis rahasta lienee kyse. Tässä tietoja mm. valtakunnallisista kaupallisista radiokanavista. Listalla myös em. Radio Aalto.

http://www.lvm.fi/web/fi/tiedote/-/view/1231880

Jos radiokanavalla on vain alueellinen toimilupa , niin silloin sen jakelu koko maassa kaapeliverkoissa tai yleensä netissä on käsittääkseni rajatumpaa. No minulla ei ole asiasta tietoa , joten voin olla täysin väärässäkin.
Käyttäjätaso 3
Jaaha, täällä on näköjään samaa keskustelua mistä jo avasin toisenkin topicin. Ihmettelen vaan sitä että miksi tämän keskustelun tila on Ratkaistu koska eihän sitä ole ratkaistu!! Ja tuo toimiluvista jauhaminen on silkkaa tuubaa, ei ne toimiluvat määrää mitä kanavia missäkin kaapeliverkossa saa välittää eikä selitä mm. sitä miksi osavaltakunnalliset Bassoradio ja Rondo (anteeksi, Rondo FM nykyään siis Classic) eivät kuulu pk-seudulla Elisan kaapeliverkossa vaikka ne ilmateitse kyllä kuuluvat ja mm. Dna Welho välittää kumpaakin kanavaa myös pk-seudun kaapeliverkossaan. Niinpä tuo on yksi valintaseikka kumpaan kaapelin päätyy, Dnan kaapeli vetää pidemmän korren paremmalla tv- ja radiokanavavalikoimallaan, tärkeitä seikkoja kun valitaan kaapelioperaattoria. papparainen kirjoitti: "Jos radiokanavalla on vain alueellinen toimilupa , niin silloin sen jakelu koko maassa kaapeliverkoissa tai yleensä netissä on käsittääkseni rajatumpaa. " Mitä tulee radiokanavien nettijakeluun niin netti ei tunne rajoja kun puhutaan Suomen rajojen sisällä jakelusta, sama suomalainen radiokanava kuuluu ympäri maata nettiradiona joten tuokin on silkkaa selittelyä eikä toimiluvat rajoita radiokanavan jakelua niin netissä kuin kaapelissakaan. Ja kuuluuhan täällä Suomessa ulkomaisiakin nettiradiokanavia joten toimiluvat on vain antennijakeluun eikä ne koske kaapelia tai nettiä. Ainoa mikä rajoittaa, on mahdolliset tekijänoikeuskysymykset mutta sekin liittyy lähinnä siihen ettei esim. Ylen tv-kanavia voi katsoa ulkomailla Yle Areenasta. Se on sitten eri asia jos jokin radiokanava välittää paikallisesti tuotettua ohjelmaa ja paikallisia mainoksia, on selvää että jotain Raision alueella toimivaa paikallisradiota on turhaa välittää koko maahan. Mutta osavaltakunnalliset radiot mielestäni voi hyvin välittää koko maahan.
Törmäsin Jyväskylässä samaan hölmöyteen... Eikö todellakaan ole digitaalisessa jakelussa olevien kanavien lähetysmahdollisuutta analogisina kaapeliverkkoon? Haluaisin kuunnella Yle Puhetta pelkällä vahvistimella. Sähkönkulutusmielessä on älytöntä, että pitää käyttää digiboxia kuunnellakseen antenniverkossa analogisena lähetettävää taajuutta.

Tags: YlePuhe, digitaaliset radiokanavat, Jyväskylä

Osallistu keskusteluun