Pidetään mielessä

Saunalahden huoneistokaistaan lisää nopeusvaihtoehtoja

  • 15 lokakuu 2013
  • 2 kommenttia
  • 7820 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Saunalahden huoneistokaistassa on tällä hetkellä seuraavat nopeusvaihtoehdot.

Nopeusvaihtoehdot

 

  • 10 / 10 Mbit/s
  • 50 / 10 Mbit/s
  • 100 / 10 Mbit/s (saatavilla vain Elisa Kiinteistökuidun yhteydessä, puhelinkaapeloiduissa kiinteistöissä VDSL2-tekniikan tarjoama 100 Mbit/s latausnopeus saattaa vaihdella 50 - 100 Mbit/s välillä)
  • 250 / 50 Mbit/s (saatavilla rajoitetusti riippuen kiinteistön sisäverkosta sekä kiinteistössä käytettävästä tekniikasta
VDSL-tekniikalla toteutetussa liittymässä ei ole ADSL:n korvaajaa. Siis 10/10 on DL-nopeudeltaan heikompi kuin ADSL ja seuraava 50/10 taas ei sovellu sellaisiin yhteyksiin , missä etäisyys DSLAM:lle on yli 600m. Pätkii tajuttomasti , jos etäisyys on yli 600m. Kokeiltu on ;)

Laittakaapa valikoimaan vielä yksi nopeusluokka 25/10 ja siihen VDSL-profiiliksi 12a tai vaihtoehtoisesti 25/5 ja profiiliksi 8a. Se olisi aika monen ADSL-yhteyden vakava kilpailija.

2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Kiitos palautteesta. Tällä hetkellä ei ole suunnitelmissa tuoda uusia nopeusluokkia myyntiin. Otetaan tämä ehdotus ilman muuta kuitenkin esille jos nopeusluokkia ollaan jossain vaiheessa tulevaisuudessa uudistamassa. Nykytilanteessa haluamme kuitenkin tarjota nykyisiä nopeusluokkia niihin osoitteisiin joissa ne toimivat luvatulla tavalla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
käyttäjä tawan päiväyksellä ?17-10-2013 9:40Kiitos palautteesta. Tällä hetkellä ei ole suunnitelmissa tuoda uusia nopeusluokkia myyntiin. Otetaan tämä ehdotus ilman muuta kuitenkin esille jos nopeusluokkia ollaan jossain vaiheessa tulevaisuudessa uudistamassa. Nykytilanteessa haluamme kuitenkin tarjota nykyisiä nopeusluokkia niihin osoitteisiin joissa ne toimivat luvatulla tavalla.  Että silleen.  :(
 Kyllä minunkin osoitteeni on VDSL-saatavuuden piirissä saatavuushaun mukaan ja itse asiassa minulla oli noin vuoden Viihde 50M , jonka nettiyhteys on VDSL2 pohjainen 50/10 Mbit/s.
 Ikävä kyllä se ei yhteyden osalta toiminut päivääkään pätkimättä. Modeemeja vaihdettiin 5...6 kertaa , kaapelipareja pari kertaa , kunnes vikapalvelu lopulta totesi , että DSLAM on liian kaukana. Siis tuo saatavuushaku antaa aivan väärää tietoa , joten korjatkaa edes se älkääkä tarjotko sitä VDSL:ää sellaisiin osoitteisiin , missä se ei toimi.
 PS.  Tuo mainittu VDSL saatiin välttävästi toimimaan osoitteessani , kun profiilili vaihdettiin 17a => 12a. Uskoakseni jos nopeusluokka olisi esim. 25/5 ja profiilina 8a , niin yhteys toimisi paremmin alhaisemman taajuuskaistan vuoksi ja silloin voisin heittää ADSL:llä vesilintua. Nythän te ette edes nettisivuillanne tarjoa mahdollisuutta valita ADSL , vaan ainoastaan VDSL:n ja se taas ei meillä todistettavasti toimi.
 

Osallistu keskusteluun