Pidetään mielessä

Sivunumerot

  • 30 heinäkuu 2015
  • 2 kommenttia
  • 315 katselukerrat

Voisiko Elisa Kirjan sivunumerointia muuttaa niin, että se mukautuisi käytettyyn fonttikokoon ja näyttöön? Siis niin, että yksi näytöllinen tekstiä vastaisi yhtä sivua (riippumatta fontista ja lukulaitteen koosta). Minua häiritsee kirjoja lukiessa, että joskus voi joutua lukemaan montakin näytöllistä tekstiä eteenpäin ennen kuin sivunumero vaihtuu. Mukautuva sivunumerointi kertoisi havainnollisemmin, kuinka paljon kirjaa on vielä jäljellä ja paljonko jo luettuna.
Applen iBooksissa on tällainen mukautuva numerointi, ja se on miellyttävämpi käyttää.

2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Hyvä idea! Ongelmana tässä on, että muutos voisi olla osan käyttäjien mielestä askel huonompaan suuntaan. Löytyisikö lisää ehdotuksia, miten tämän voisi toteuttaa kaikille mieluisaksi?
Voisiko sovelluksen asetuksiin lisätä Mukautuva sivunumerointi -valinnan? Sieltä sen saisi sitten päälle ja pois oman mielensä mukaan (voisi olla oletusarvoisesti pois päältä). Kirjojen myyntisivulla voisi edelleen ilmoittaa "alkuperäisen" sivumäärän. Jos asiakkaat sitten olisivat valinneet mukautuvan numeroinnin käyttöön laitteellaan, he ymmärtäisivät, että itsellä näkyvä sivumäärä on erilainen tekemästään valinnasta johtuen.

Osallistu keskusteluun