Pidetään mielessä

Vanhempien rajoitettavissa oleva liittymän käyttö

  • 20 heinäkuu 2013
  • 9 kommenttia
  • 13894 katselukerrat

Syksy tulee taas vääjäämättä ja nuorten koulut alkavat. Olen havainnut selkeän ongelman puhelimien käyttöajoissa. On joka iltainen "taistelu" saada puhelin pois nuorison käsistä yön ajaksi, jotta saavat nukuttua riittävät yöunet pystyäkseen keskittymään koulussa. Joku voisi tietysti sanoa, että otat vaan puhelimen pois ja sillä siisti. Meille saa tulla kokeilemaan voimiaan! Äidin ollessa yksin nuorison kanssa, jää hän väistämättä alakynteen. Itseänikään ei huvittaisi joka ilta vääntää rautalangasta 7-9 tunnin yöunien välttämättömyydestä nuoren kasvamisen ja kehityksen kannalta. Liittymä voisi parhaimmillaan olla sellainen, että siihen voisi säätää vanhempien puhelimesta vaikka joka päivä eri kellonajat, jolloin se toimisi (ml. tekstarit, puhelut, netti) Meillä sammuttaisin yhteydet nuorilta kello 22:00 ja kytkisin päälle taas kello 07:00.

Koska koulussakin ollaan kyvyttömiä puuttumaan tunneilla puhelimen räpläämiseen, niin mielelläni säätäisin sen vielä niin, että liittymä avautuisi vain välituntisin. Jos joskus laitan nuorille kouluaikana tekstiviestin jostain tärkesätä asiasta, esim. koulusta noutamisesta, niin vastaus tulee välittömästi. Tuo kertoo sitten sen, että puhelin on tunnilla koko ajan seurannan kohteena, vaikka opetuksen tulisi olla pääasia...

Lähestyn nyt Elisaa ensin, koska heiltä meillä on liittymiä, mutta se joka ensiksi tuo tällaisen "RYOTKM" (Riittävät Yöunet Ovat Tae Koulu Menestykseen" saa meiltä neljä uutta asiakasta ja tuttavapiiristä vähintään kaksikymmentä. Rahakaan ei ole esteenä, maksan miellläni hiukan enemmän saadakseni lapsille paremman tulevaisuuden opintojen sujumisen kautta.

9 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Tämä varmaan sopisi paremmin Saunalahden Ideapajaan.
Käyttäjätaso 6
Siirretty aihe tänne.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Minulla on jotenkin semmoinen mielikuva, että Android-puhelimille on tarjolla tuommoisia käyttöajan rajoittavia sovelluksia. Tietysti voi myös OmaSaunalahdesta sulkea liittymän ihan reaaliaikaisesti.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ei nuorten tarvitse nukkua, koulu menee rattoisasti ES:llä. Niin ainaki meidän kauppakoulu meni 😉
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
En oikein usko tuollaiseen lapsenkasvatukseen. Äkkiä siinä vaihdettaisiin klo 22 joku prepaid-kortti puhelimeen ja jatkettaisiin sillä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Idea sinänsä hyvä, mutta juuri tuon prepaidin takia se ei oikein toimi ainakaan nuorilla, joilla on enemmän rahaa. Lisäksi jos tuolla alkaa säätelemään, voi tulla tilanne, ettei lapsi pääse soittamaan apua tarvittaessa. Kyllä lasten kasvatus lähtee ihan muista asioita. Ota jämäkkä asenne, että puhelimet aina pois yöksi eikä poikkeuksia. Jos eivät suostu, niin ota puhelimet kokonaan pois. Tai vaikka ota vasara ja lyö puhelin palasiksi lapsen edessä. Tuntuu häntä pahasti heiluttava koiraa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Mielestäni tämä on ideana oikein loistava.

Itsellä ei tietääkseni ole lapsia, joten en halua ottaa kantaa lasten kasvatukseen eikä se ole oleellista tämän asian kannalta.

Noin yleisellä tasolla Android-puhelimiin täytyy olla olemassa sovellus, jolla sitten voidaan jonkin salasan avulla rajoittaa puhelimen toiminta-aikaa. Sellainen, jolla voidaan kuitenkin sallia puhelut ennalta valittuihin numeroihin.

Android-keskustelupalstoilta voisit kysyä tuommoisen sovelluksen olemassaoloa esim

 http://forum.androidsuomi.fi/

http://www.puhelinvertailu.com/keskustelu/forums/android/

http://androidohjelmat.com/

Toki englanninkielisiltä sivuilta löytyy vielä suurempi valikoima, vaikka englanniksi hakusanat android sovellukset, android tietoturva, android käyttörajoitus tms
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Kiitos ideasta! Tämähän onkin hyvä ja jännä idea ja ilmeisesti jotkut kehittäjät ovatkin jo panneet toimeksi 🙂 Toistaiseksi meillä ei tällaisesta ole suunnitelmia, mutta pistämme palautteen korvan taakse 🙂 -Suvi
Juurikin emännän kans juteltiin eilen, että tällasella palvelulla olisi käyttöä. Täältä otettais heti 4:ään liittymään tällainen palvelu, jos vaan ois tarjolla. Vielä kun on winkkari,ios sekä android luureja, niin tämähän olisi helpoin hoitaa juurikin liittymästä.

Osallistu keskusteluun