Reilu ilman puhe- ja viestipaketteja pelkällä datalla


Moi kaikki :)Reilu on hyvä tuote, mutta monelle se ei sovi. Saunalahti ei ole yhtään miettinyt meitä puhelinta vähän käyttäviä, joilla pääpaino on netissä. Minä puhun ja viestin satunnaisesti ja lyhyesti, joten minulle ei sovi se, että maksan puheesta väkisin 3 €. Sen sijaan minulla on paljon käyttöä datalle.Minä en vaadi teiltä ilmaisia puhe- ja viestipaketteja. Vaadin vaan Reilun, jonka saa ilman ekstraa datan hinnalla:Reilu 2M - 9.90 €, muu käytön mukaan.Reilu 21M - 13,90 €, muu käytön mukaan.Reilu 50M - 19,90 €, muu käytön mukaan.Yksikköhinta voisi olla vaikka 7 senttiä minuutti/kappale.Teidän ei tarvitse luoda kokonaan uusia liittymiä, muuttakaa nykyistä Reilua. Siis halutessaan Reilun voisi ottaa käytön mukaan veloittuvana datan hinnalla ilman minkäänlaisia hintaa nostavia paketteja. Ei varmasti ole vaikeaa! Kaikenlaisia jättisuuria megapaketteja on, mutta kun ei niitä kukaan tarvitse. Minä en ainakaan tee sellaisilla mitään.Mielestäni Saunalahti on mennyt huonompaan suuntaan sillä itse käytän puhetta vain n. 0-50 minuuttia kuukaudessa ja viestejä laitan yleensä Oma Saunalahdesta, mutta liittymän kautta ehkäpä n. 1-5 kappaletta kuukaudessa. Reilu käytön mukaisena tulisi minulle paljon halvemmaksi kuin Reilu 3 € -pakkopuhepaketilla, joista käyttäisin siis vain muutaman prosentin jos sitäkään. Lisäksi Mobiililaajakaista Mini olisi hyvä lisä tuohon tarjoomaan.Kaikki eivät tarvitse järin nopeaa dataa. Mutta 256 kbps -data on taas liian hidas suoratoistoon.Kiitos!
Eikö tämä ole tupla?http://yhteiso.elisa.fi/t5/Saunalahti-Ideapaja/Yksinkertaistakaa-reilu-luiittm%C3%A4%C3%A4/idi-p/293132
Ei, koska siinä toisessa pyydettiin yksinkertaistamaan viestien ja puhepakettin osalta.
Tuolla profiililla säästäisit keskimäärin euron kuussa. Onko tuo nyt oikein peruste tuoda uutta liittymää?
Tämä on vähän kiikun-kaakun tuon kommenteissa linkitetyn idean kanssa, mutta pistetään erillisenä keskustelu käyntiin kun kuitenkin tässä puhutaan nimenomaan liittymien datapaketeista, tuossa toisessa ideassa vähän eri tavalla käsitellään viesti- ja puhepakettien yksinkertaistamista. 🙂 -Vortex
Kannatettava idea, ehkä datan hinnoittelua tulisi hieman alentaa.
Vanha Reilu 100/25:han oli saman hintainen. Nyt pyydetään tähän hintaan ilman mitään puhetta tai viestejä.  Käytännössä tästä hyötyisivät alle 40 minuuttia puhuvat. Kyse olisi periaatteessa dataliittymä. Minä näkisin parempana kehittää Kelpo+:aa niin, että siihen saisi nopeamman datan. Hinnat voisivat olla samat kuin yllä, mutta siinä ainakin olisi oman verkon puheluja mukana. Tämä liitymä liittymä myös estäisi sen mainostamisen, että kaikkiin liittymiin sisältyy puhetta. Näkisin myös outona sen, että minuuttihinta tässä reilussa olisi eri kuin muissa reiluissa.Minä todella ihmettelen tätä pakettikammoa,. Ihmiset ovat jopa valmiita maksamaan enemmän, kunhan eivät maksa sellaisesta, mitä eivät käytä. Paketit nimenomaan tuovat ennustettavuutta ja hallittavuutta laskuihin. Jos nyt sitten tällä liittymällä sattuisikin puhumaan joku kuukausi 200 minuuttia, niin laskua tulisi 23,90 euroa.
Minun puhelinlaskuni tulee huomattavasti kalliimmaksi paketin kanssa kuin ilman sitä.
Tämä olisi oikeastaan ihan sama, kuin vanha kytkyliittymä Ykkönen 3G. Ei kuukausimaksua, veloitus kiinteähintaisista lisäpalveluista sekä käytön mukaan veloitettavista palveluista. Tosiin siihen sai AlleEuronPäivät vain määräaikaisuudella.Nyt on siirrytty oikeastaan siihen, että kaikissa liittymissä on perusmaksu, jolla saa myös kaikkea vähän tai vähän enemmän, riippuen liittymätyypistä. Yksikköhinnat viesteillä ja minuuteilla paketeissa sen sijaan ovat pudonneet. Esimerkiksi Reilussa hinta yhdelle minuutille on enintään1 sentti ja viestille enintään 1,9 senttiä. Datan hinnat ovat pysyneet ainakin näennäisesti ennallaan, Reiluista puhuttaessa.Pitäisikö vielä miettiä, miten se puolen Megan Reilu hinnoiteltaisiin?
On toki makuasia miten näkee reilun. Toinen voi nähdä, että se data maksaa 9,9 euroa ja puhe 3 euroa niin kuin hinnastossa sanotaan. Lasku kuitenkin on 12,9 euroa ja on sama miten sen mieltää. Ideahan vähän reilussa kai alunperin oli, että jos puhuu vähän maksa datasta ja puhe tulee päälle. Jos puhuu paljon, maksaa periaatteessa vain puheesta ja data tulee päälle.Kelpo+:n ja Reilun välissä on 10 euron aukko, johon olisi hyvä saada jotain. Tele Finlandilta saa 10 eurolla 100 minuuttia, 100 viestiä ja megan netin. DNA:lla saa 5,90 eurolla puolen megan netin. MInä en näe reilua ilman pakettia hyvänä vaihtoehtona 10 euron hintaan. Sen asiakaskunta kuitenkin olisi pieni.  Samoin netissä on iso aukko 256 kbit/s ja 2 Mbit/s välillä. Ilmeisesti kysyntää tähän väliin on. Joku Kelpo+ megan netillä 7-8 euron perusmaksuun olisi kuitenkin mielekkäämpi kuin reilu ilman puhetta. Kyse voisi olla myös lisäpalvelusta.
DNA-liittymissä on tuo minuuttiveloitus ja teen paljon lyhyitä puheluita esim. "Moi, missä olet". En halunnut maksaa minutista. Verkkokaan ei ollut aivan ongelmaton. Tällä hetkellä tyydyn 256 kbps -dataan ja laskin Spotifyn toistolaatua EQ:stä HQ:iin niin tuo soi nyt hyvin pakkodatallakin.Reilu olisi hyvä ihan sellaisenaan, mutta ilman pakkopaketteja ns. datan hinnalla -> käytönmukainen veloitus.
Siis etkö puhu ollenkaan? Reilu nyt on pakettiliittymä. EI ole mitään mieltä tuoda siitä versiota, joka sopii lähinnä vain sinulle. Minusta on parempi tuoda nopeampia datavaihtoehtoja Kelpo-liittymiin.  Nykyinen malli on turhan jäykkä. Siinä haiskahtaa joku kohderyhmäajattelu.
Kyllä, minä tahtoisin Kelpo-liittymän jossa olisi nykyistä nopeampi data, lisänopeus voisi olla vaikkapa omana liittymänään Kelpo-tuoteperheen alla.
Eihän tämä nyt ehdotettu muutos ole enää Reilu-liittymä, Reilu on paketti johon kuuluu puhe, teksti ja data.Dataliittymät on erikseen.Kelpo-liittymään vaan lisää nopeusvaihtoehtoja.
Reilu-liittymät ovat meidän valikoimassamme se helppo vaihtoehto. Kuukausimaksulla saat pienen määrän puheluita ja tekstiviestejä sekä datan haluamallasi nopeudella. Muuttamalla puhe- ja viestipakettien kokoa saa liittymää muokattua paremmin itselle sopivaksi. Kuten aina, valmiissa vaihtoehdoissa ei ihan niitä kaikkia vaihtoehtoja löydy. Onhan se kuitenkin niin, että se satunnainen käyttökin menee puhepakettiin, eikä tarvitse miettiä minuutti- / kappalehintoja 🙂 - Suvi
Soitin tässä kuussa Satakieli-liittymällä 20 minuuttia. Jos ottaisin 3 euron pakkopaketin Reilulla, tulisi minuuttihinnaksi 3 € / 20 minuuttia = 15 snt minuutti.Melko kallista!
Tai jos olisit soittanut edes 100 minuuttia, hinta olisi ollut 3 snt minuutilta. Melko edullista! Mutta juuri sopivuuden vuoksi sinulla on Satakieli.
Joo kelpo on hyvä. Data ei ole järin nopea, mutta tulen toimeen. Ja 100 min Oman verkon puheluita riittää.
Kelpo on hitaan datan johdosta varsin epäkelpo.
Paitsi jos ei tarvitse nopeampaa dataa tai dataa ollenkaan , niin on aivan kelpo.
Kelpo toisille, Epäkelpo toisille. 😃
Mikä siinä on Elisa niin vaikeaa :(Miksette luo Reilun uudestaan, jossa voisi ostaa datapalvelun ja muu menisi käytön mukaan (ihan sama vaikka minuutti- ja kappalehinta olisi 9 senttiä minuutissa), mutta kunhan vähän puhuvan ei tarvitsisi paketteja ottaa, joita ei usein tarvitse. Nykyisin Reilussa pakotetaan jo 300 minuutin puhepaketin lisäksi 3 € ottamaan 100 min viestipaketin 1,90 € ja se jos mikä on tyrkytystä.
Ehdottomasti kannatetaan tätä ideaa! Täältä ainakin on näillä näkymin lähdössä 5 liittymää kohti DNA:ta.. Jos Reiluun ei voida laittaa minuuttiveloitusta, vaan halutaan säilyttää pakettina, niin sallitaan edes Oiva & Satakieli Oiva liittymissä datanopeuden nosto 21M saakka! Mitä Reiluun tulee, niin melko turhaa perustella puhe ja tekstarimäärien säätömahdollisuudella, jos esim. minimipaketit ovat 300min/100kpl.Verrokkina:SL Reilu 300/100/2M 14,80€/kk.DNA Äly 21M 13,90€/kk + muu käyttö (4,5snt/min/kpl)Kumpihan kannattaa valita esim. nuorille, joilla puhe minimaalista (muutama min / kk ), mutta netinkäyttö maksimaalista.. Eikö tähän olisi oikeasti syytä herätä?
Hei Uggeli.Puhut asiaa. Saunalahden pitäisi kuunnella enemmän asiakkaitaan eikä mennä oman mielensä mukaan. Elisa saisi jopa enemmän rahaa, jos esim. 2M-asiakkaana siirtyisin 21M-nopeuteen, mutta hinta kohtuuton. Varsinkin Oivasta moni vaihtaisi 21M.Ja moni Oivaan muuten tyytyväinen saattaisi pitää aavistuksen nopeammasta netistä. Mä en ymmärrä mikä siinä on niin vaikeaa tuoda normaalia halvempia laajakaistapaketteja. Esim. 0.5M Oiva 2,90, 2M Oiva 9,90 ja 21M Oiva 13,90. Sisältäisi alle euron päivät.Mutta kun vaikuttaa siltä, ettei Elisalle raha kelpaa...
Tämä on nyt toteutettu. Uusia liittymiä saa pelkällä datalla ilman hintaa nostattavia paketteja!