Roskakori-toiminto tallenteisiin


groner kirjoitti:

EVFR:stä siirretty kehitysehdotus. Kehitysehdotuksella ääniä EVFR:ssä: 22009/08/29 (13:43) lisännyt käyttäjä groner

SL Palstallakin paljon pyydelty roskakori olisi nerokas vaihtoehto pelastamaan tilanteissa, jossa tallenteita/kansioita poistaa itse erehdyksessä tai lapset leikkivät kaukosäätimellä. Eli poistetut tallenteet/kansiot poistettaisiin ilman PIN-koodeja (niinkuin nykyiselläänkin), mutta poistetut tavarat jäisivät roskakoriin (esim. yhdeksi vuorokaudeksi), josta ne pystyisi tarvittaessa vielä palauttamaan tuon aikarajan sisällä.Jos roskakoria pystyisi manuaalisesti myös hallitsemaan (poistaa käsin tallenteita jne.), niin roskakorin hallinta voisi olla vain webissä. Jos ei, niin miksei palautuksia voisi pystyä tekemään myös TV:nkin kautta niin halutessaan.2009/09/02 (13:49) kommentoinut käyttäjä sakarialanne

voisi tuo aika olla esim. viikonkin. roskakorin tyhjennys tv-liittymässä olisi sitten pin-koodin takana, tai viikon sisään automaattisesti.
Tämä pitäisi saada pikimmiten , kun on ollut jo vuositolkulla työn alla.
Roskakori-toiminto tallenteisiin
6 ääntä ei harmillisesti riitä tämän ehdotuksen eteenpäin viemiseksi vielä, joten äänestäkäähän lisää niin saadaan lihaa luiden ympärille tähän erittäin tarpeelliseen ehdotukseen! :)Vanhojen keskusteluihin pohjalta ehdotus on jalostunut lisää (papparaisen yllä laittama kuvaus on vanhahko alkuperäinen kuvaus vanhalta Palstalta), joten poimimpa aiemmat tarkennukset tähän mukaan myös:  • Tallenteet menisivät poistettaessa aina oletuksena roskakoriin
  • Roskakorissa jokainen poistettu tallenne säilyisi viikon ajan siitä, kun tallenne on siirtynyt roskakoriin, tällöin jokainen yksittäinen tallenne olisi palautettavissa roskakorista viikon ajan siitä hetkestä, kun tallenne on "poistettu"
  • Roskakorista tallenteita pystyisi poistamaan käsin myös lopullisesti (ennen yksittäisen tallenteen automaattista poistumista viikon päästä), yksitellen tai kaikki
  • Ja luonnollisesti roskakorista pystyisi siirtämään valitsemansa tallenteet takaisin haluamaansa kansioon
Tuleeko muita tarpeita tämän osalta mieleen? 🙂
"6 ääntä ei harmillisesti riitä tämän ehdotuksen eteenpäin viemiseksi vielä, joten äänestäkäähän lisää niin saadaan lihaa luiden ympärille tähän erittäin tarpeelliseen ehdotukseen!"Pitäisikö äänimäärät jotenkin suhteuttaa? Montako Viihteen käyttäjää on, moniko käy yleensäkään tällä palstalla ja moniko kirjoittaa/kommentoi palstalla.
käyttäjä groner päiväyksellä ?26-03-2013 11:23 Vanhojen keskusteluihin pohjalta ehdotus on jalostunut lisää (papparaisen yllä laittama kuvaus on vanhahko alkuperäinen kuvaus vanhalta Palstalta), joten poimimpa aiemmat tarkennukset tähän mukaan myös:   • Tallenteet menisivät poistettaessa aina oletuksena roskakoriin
  • Roskakorissa jokainen poistettu tallenne säilyisi viikon ajan siitä, kun tallenne on siirtynyt roskakoriin, tällöin jokainen yksittäinen tallenne olisi palautettavissa roskakorista viikon ajan siitä hetkestä, kun tallenne on "poistettu"
  • Roskakorista tallenteita pystyisi poistamaan käsin myös lopullisesti (ennen yksittäisen tallenteen automaattista poistumista viikon päästä), yksitellen tai kaikki
  • Ja luonnollisesti roskakorista pystyisi siirtämään valitsemansa tallenteet takaisin haluamaansa kansioon
Tuleeko muita tarpeita tämän osalta mieleen?:)Eipä tule tähän hätään mitään lisättävää mieleen. Kunhan saadaan nuo edellä mainitut , niin varmaan niillä pärjätään jo pitkälle.
käyttäjä groner päiväyksellä ?26-03-2013 11:23 https:///t5/Elisa-Ideapaja/Roskakori-toiminto-tallenteisiin/idi-p/268102 6 ääntä ei harmillisesti riitä tämän ehdotuksen eteenpäin viemiseksi vielä, joten äänestäkäähän lisää niin saadaan lihaa luiden ympärille tähän erittäin tarpeelliseen ehdotukseen! :)Olisi kyllä syytä laskea kaikki jo vanhankin Palstan toiveet tästä tominnosta mukaan.Erityisesti myös ne, joissa käyttäjä on kadottanut vahingossa  toimintahäiriön :( tms yhteydessä tallenteita.;)Vai oliko tämän Ideapajan käyttöönoton tarkoituskin aloitaa kaikki kehitys puhtaalta pöydältä, jottei tarvitsisi murehtia vanhoista tekemättömistä asioista. :smileyangry:
Laskeskelin , että tuossa https:///t5/Elisa-Viihde-Ominaisuudet-ja/Roskakori-toiminto/td-p/400 on noin parikymmentä kannatusääntä jo pelkästään kyseisessä ketjussa ja kaikki muut asiaa sivuavat ketjut vielä sen päälle.Sekö ei riitä kannatukseksi ja asiakkaiden tallenteet yhä edelleen hukkuvat bittitataivaaseen virhepainallusten jälkeen 😞
Tällä potentiaalisella ja pitkään toivotulla ehdotuksella nyt 9 ääntä + papparaisen vanhoista ketjuista laskemat 20+ ääntä, eli 29 äänessä mennään tällä hetkellä. Hienoa! Suhteutettuna Viihteen koko käyttäjämäärään ja muiden palautekanavien kautta saatuun palautteeseen puhutaan kuitenkin edelleen harmillisen marginaalisesta kannatuksesta muihin suositumpiin aiheisiin nähden. 😞 Tarvitsemme lisää ääniänne, jotta tätä pystytään edistämään!
Niinhän se on. Tuo 29 ääntä on kuitenkin kirkkaasti eniten verrattuna muihin ehdotuksiin. Laskin vain sen vanhan ketjun äänet ja kyllä asiaa on toivottu monessa muussakin ketjussa , mutta en jaksa ruveta koko palstaa läpi selaamaan.Mikäköhän on sellainen äänimäärä , mikä Elisalle riittää?  100 , 1000 vai enemmän? Toki kyllä teidän mielestäni pitää sekin muistaa , että olette jo pari vuotta sitten luvanneet toteuttaa asian. Vai lupailetteko vain lämpimiksenne , että asiakkaat lopettaisivat kyselemisen?
--clip-- groner: Suhteutettuna Viihteen koko käyttäjämäärään ja muiden palautekanavien kautta saatuun palautteeseen puhutaan kuitenkin edelleen harmillisen marginaalisesta kannatuksesta muihin suositumpiin aiheisiin nähden. Tarvitsemme lisää ääniänne, jotta tätä pystytään edistämään! --clip-- Ei helvata, emme saa siis koskaan bugitonta ja viikko-/päiväbuutteja tarvitsematonta Pacea, koska vain 18 eli alle 0,015% käyttäjistä sitä toivoo. :smileyangry:HALOO nyt siellä kehityspuolella ihan oikeasti näihin vaatimuksien määrän vaatimisiin jne. Ja ihan oikeastiko uskotte/luulette, että 99,985%:lla tuo Pace toimii kuin unelma eikä siten tarvitse firmikselle tehdä yhtään mitään. :smileyhuh: Eli aivan kuten tuolla Yleisellä palstan osiolla kirjailin, niin aina tullaan vetoamaan tuohon, eikä selvään bugiin tai toiminnalliseen parannukseen saada koskaan riittävää 5-20%:n kannatusta, koska suurin osa käytäjistä ei käy palstalla tai osaa tai halua valittaa asiasta, eli Siis koko Ideapajan saa haudata samoin kuin tuon vanhan kehitysosion, yksikään ehdotus ei tule saamaan riittävää kannatusta ja siksi kaikki jää "tarpeettomina ilman kysyntää" tekemättä. R.I.P  http://yhteiso.elisa.fi/t5/Yleinen-keskustelu/Ideapajan-pohjalta-elisa-viihteen-kehityksen-seuranta/m-p/275116#M4958Edit:Sorry, että sanoin tuon suoraan, mutta mitä tuota selvää asiaa kaunistelemaan.
Olisi jo tarvetta ollu palautus roskakorille,syksyllä vahingossa kun en tarkkaan katsonu mitä poistin niin yli 1200 elokuvaa häippäsi pilviin.
Kuten KooMikko kirjoitti: "Siis koko Ideapajan saa haudata samoin kuin tuon vanhan kehitysosion, yksikään ehdotus ei tule saamaan riittävää kannatusta ja siksi kaikki jää "tarpeettomina ilman kysyntää" tekemättä." Tätä samaa pyöritystä. Palsta/osio vaihtuu, mutta mitään ei tapahdu. Groner: Tehkää TV-mainos tästä Ideapajasta. Siihen joku julkku sateessa kävelemään videovuokraamoon ja sanoo katsojille: "Taaskaan ei Elisa Viihde toimi. Jos näin on sinullakin mene netillä (jos toimii) Palstan ideapajaan. Siellä tapaat kohtalotoverisi"
Niin kauan kuin ehdotus ei ole "Ei toteuta" tai "Ei Elisan käsissä" -tilassa, niin toivoa on! Sen voin teille vakuuttaa, ei näitä ehdotuksia ja kannatuksia lämpimikseen kysellä vaan näitä asioita yritetään ihan aidosti edistää.Ymmärrän tuskanne, kun jotain asiaa on toivottu monta vuotta eikä se ole toteutunut, niin tottakai siinä alkaa usko loppumaan. Mutta kuten yllä jo totesinkin, näiden ehdotusten tiloista ollaan absoluuttisen rehellisiä palvelumme käyttäjien suuntaan ja kenen etua se palvelisi, että valehtelisimme ehdotusten etenemisestä? Päin vastoin, jos jotain ei ole mahdollista toteuttaa, kerromme sen teille suoraan kuten olemme joidenkin ehdotusten osalta jo tehneetkin sillä on kaikkien etu, että ehdotettujen ideoiden osalta ei ole turhia odotuksia. Joidenkin ehdotusten toteuttaminen on nopeaa, joidenkin ei ja kaikki ehdotukset eivät valitettavasti ole edes toteutettavissa. Taustalla tehdään ja toteutetaan paljon erilaisia palvelun kehittämiseen ja parantamiseen liityviä asioita eikä kaikki näistä näy käyttäjille mitenkään suoraan, mutta välillisesti kylläkin kun tietynlaisia ongelmatilanteita ei enää synny. Tällaiset suuremman mittakaavan kehitystoimenpiteet ajavat monesti prioriteeteissa mm. täällä Ideapajassakin esiin nostettujen ideoiden edelle ja koska kuvattu kehitys on jatkuvaa ja säännöllistä, uusien ominaisuuksien kehittämiselle on usein hankala löytää niiden toteuttamiseen vaadittavaa aikaa. Ideapajan yksi hienoimmista ominaisuuksista on, että saamme kaikki kehitysehdotukset keskitysti yhteen paikkaan eikä levälleen pitkin keskusteluita (kuten aiemmin) ja pystymme kaikki seuraamaan ehdotuksille asetettuja tiloja näkyvästi. Ideapajan kautta palautteen ja toiveiden esittäminen eteenpäin on myös huomattavasti tehokkaampaa, kuin aiemmin.Kuten olen moneen otteeseen aiemminkin täällä Palstalla todennut, monien ehdotusten toteuttaminen on viivästynyt aivan liian paljon. Näin ei saisi tapahtua ja pahoittelen koko Elisan puolesta tilannetta kaikille teille näitä loistavia ideoita ehdottaneille.Ei kuitenkaan lannistuta vaan jatketaan ehdotusten työstämistä täällä Ideapajassa mahdollisimman pitkälle yhteisön sisällä, jonka jälkeen ehdotukset ovat mahdollisimman valmiita työstettäväksi ja eteenpäin vietäväksi. Haluamme osallistaa käyttäjäyhteisön mahdollisimman kattavasti mukaan palveluidemme kehittämiseen, sillä teitä vartenhan näitä palveluita tehdään. Älkää ikinä unohtako sitä, edes epätoivon hetkellä! 🙂
Kiitos groner filosofisesta luennosta  ;)Jospa kuitenkin palataan ihan substanssiin , niin miten suuri alustamuutos tarvittaisiin palvelimiin tuon roskakorin toteuttamiseksi?Minulla on epäilys , ettei kovinkaan suuri olisi. Onhan asiakkaiden toimesta se toteutettu mm. ViihdeX Media Managerissa ja eViihteessä. Kyse lienee vain asioiden priorisoinnista. Täällä palstalla on asiakkaat kertoneet tapauksista , että yhdellä väärällä napinpainalluksella on häipynyt kaikki tallenteet bittitaivaaseen ja takaisin ei saa enää millään. Herättääkö minkäänlaisia ajatuksia?
Lainaus gonerin edellisestä (hyvinkin filosofisesta...) viestistä:"Ei kuitenkaan lannistuta vaan jatketaan ehdotusten työstämistä täällä Ideapajassa mahdollisimman pitkälle yhteisön sisällä, jonka jälkeen ehdotukset ovat mahdollisimman valmiita työstettäväksi ja eteenpäin vietäväksi." Kysyn vaan, että mitenköhän tätä ilmeisen yksinkertaista ehdotusta pitäisi vielä TYÖSTÄÄ jotta se olisi mahdollisimman valmis työstettäväksi ja eteenpäin vietäväksi? Kyseessä on kuitenkin ERITTÄIN tärkeä toiminne, joka on jo (kuten papparainen edellä totesi) toteutettu ASIAKKAIDEN tekemissä sovelluksissa!! Haloo Elisa! Tehkää asialle jotain ja lopettakaa selittely ja filosofointi! OT: tätäkin viestiä kirjoittaessa tuli taas tv:stä Elisa Viihteen mainos Ties kuinka mones tänä iltana. Ai että kun hymyilytti. Voipi olla, että vetäisen "Varesta" pataan jos vastaan tulee. Pahoittelen jo etukäteen, Antti. jk. ;) Lisäyksenä vielä, että voisiko Elisalta joku nyt kertoa mikä on se äänimäärä joka tälle (ja mille tahansa muulle) ehdotukselle pitää tulla, jotta se otetaan OIKEASTI TYÖN ALLE eikä vain pompotella täällä "pajan" puolella?!Konkreettista lukua pöytään niin aletaan kalastelemaan niitä ääniä... jos se kerran niistä on kiinni!
En viitsinyt lisätä edellisen viestin loppuun vaan laitanpa uuden...Lainaus gronerilta:Tila: Keskustelu käynnissäTällä potentiaalisella ja pitkään toivotulla ehdotuksella nyt 9 ääntä + papparaisen vanhoista ketjuista laskemat 20+ ääntä, eli 29 äänessä mennään tällä hetkellä. Hienoa! Suhteutettuna Viihteen koko käyttäjämäärään ja muiden palautekanavien kautta saatuun palautteeseen puhutaan kuitenkin edelleen harmillisen marginaalisesta kannatuksesta muihin suositumpiin aiheisiin nähden. :( Tarvitsemme lisää ääniänne, jotta tätä pystytään edistämään!
Bullshiiiit, sanon ma. Bongasin tuolta yhdenkin idean, joka oli toteutettu 1,5 kuukaudessa ehdotuksesta. Ai montako ääntä se oli ehtinyt tuona aikana saada? Kolme. Three. Tre. Drei. Három. Viimeinen on sit unkaria. ainakin kuukle-kääntäjän mukaan. SIIS KOLMELLA ÄÄNELLÄ EHDOTUKSESTA TOTEUTUKSEEN 1,5 KUUKAUDESSA.  Noh...antaa toivoa, että jotain täällä tapahtuu...joskus... ehkä. 
groner kirjoitti:

Ideapajan yksi hienoimmista ominaisuuksista on, että saamme kaikki kehitysehdotukset keskitysti yhteen paikkaan eikä levälleen pitkin keskusteluita (kuten aiemmin) ja pystymme kaikki seuraamaan ehdotuksille asetettuja tiloja näkyvästi. Ideapajan kautta palautteen ja toiveiden esittäminen eteenpäin on myös huomattavasti tehokkaampaa, kuin aiemmin.

Miten ehdotukset eivät olleet yhdessä paikassa EVFR:ssä? Tai "Kehitysehdotusten seuranta / tilat"-säikeessä?Ainoa ero minkä havaitsen on takapakkia eli täällä Ideapajassa ei voi siteerata kommentteja.
Nostetaanpa tätäkin vähäsen. Jokohan olisi aika ryhtyä toteuttamaan , kun on odoteltu yli neljä vuotta.
Hyvä ja täysin toteutuskelpoinen ehdotus. KANNATAN ehdoitusta!
Olisiko tosiaankin aika joko toteuttaa tai kuopata tämä idea?Tai voisiko Elisa edes kommentoida ollaanko tälle OIKEASTI tekemässä jotain?Ei tämä keskustelemalla/äänestämällä enää kummemmaksi muutu. Pointti on selvä mitä pitäisi tehdä, tarvitaan vaan toimenpiteitä.Tai sitten unohdetaan koko juttu. Turhaa asiakkaiden härnäämistä! Neljä vuotta... huoh. :smileyembarrased:
Huopa kirjoitti:

Hyvä ja täysin toteutuskelpoinen ehdotus. KANNATAN ehdoitusta!

Kannattaa sitten painaa tuolla vasemmassa reunassa olevaa Kiitos -painiketta (nuoli ylös) niin saat äänesi rekisteröityä.Eihän sillä oikeasti mitään vaikutusta ole mutta näin tämä hieno Ideapaja "toimii".
Äänien määrä ehdotukselle vain kasvaa , mutta Elisan taholta ei näytä olevan tarvetta kommentoida asiaa millään tavalla. Onko asia yhtään edistymässä?
Siis tämä pitää ehdottomasti toteuttaa ja mitä pikimmin!Onhan se nyt aika naurettavaa jos pilvipalvelussa ei ole mitään varmennusta josta vahingossa poistetut tallenukset saa palautettua.Ja ihan turha vedota mihinkään tekijänoikeus ym. juttuihin, se on täyttä potaskaa.
Kauankos sitä keskustelua pitää vielä pitää käynnissä?Ehkä jonkinlainen roti aikatauluihin olisi mahdollista määritellä?Jos siis elluaspalaisten mielestä ei ole kivaa ajankulua vastailla kymmeniä kertoja samaan kysymykseen: koskas?
Ei tämä nyt näin vaikeata ole toteuttaa. Onhan käyttäjät sen roskakorin jo toteuttaneet Viihde X Media Managerissa ja eViihteessä. Tehkää Elisalaiset asialle jotakin tai edes lopettakaa tämä keskusteluttaminen.
No menin aargh tuhoamaan kansion johon tallentanut "arkistoitavaksi" sarjojen jaksoja... Nyt sitten hieman kaipaisin tätä roskakoria. Ei ole ennen tällaista onneksi käynyt, ilmeisesti ei näin myöhään pitäisi poistella mitään...