TV ja wifi

  • 16 April 2024
  • 7 kommenttia
  • 106 katselukerrat

Eli tavallinen koaksiini kaapli liitäntä seinässä ja tv:ssä. Kaapelissa ei internet yhteyttä. TV sijoitus ja seinässä oleva liitäntä eivät oikein sovi yhteen; kaapelia tarvitaan pajon ja se on joko peitettävä tai muutenvaan vaaraksi; kompastuminen. Onko mahdolista laittaa kkapelit poikki ja yhdistää langattomilla lähettimillä tämä väli?


7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Kustannustehokkain tapa on etsiä kaapelille turvallinen reitti ja kiinnittää kaapeli seinään tai kattoon kiinni.

Sellaisenaan kaapeli-tv signaalia ei voi muuttaa langattomaksi. On kuitenkin olemassa digibokseja, joilla voi katsoa lähiverkossasi toista vastaavaa digiboksia. Saat kuvan kulkemaan langattomasti hankkimalla esimerkiksi kaksi VU+ digiboksia. Varmista, että valitset mallin, jossa on myös WiFi.

Jos televisiota ei katsota televisiosta, vaan tietokonelta tai tabletista, myös AVM:n Friz!box Cable malleissa on tv-ohjelman välitys lähiverkkoon. AVM tukee myös SAT>IP protokollaa, joten osaa Panasonicin ja Loewen televisioistakin voi käyttää katseluun.

Muuten hyvä, mutta seinin ei saa porata reikiä ja tv halutaan sijoittaa toiseen huoneeseen.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Liimalistan saa ihan nätisti lattialistan päälle kulkemaan ja kaapelin sen sisälle piiloon.

Listat voi myös vaihtaa sellaisiin joissa on takana kaapeliura.

Tarkoittaako "kaapelissa ei internet-yhteyttä" että siinä kulkee pelkkä kaapelitv:n kuva ?

Viihde-palveluiden digibokseista monet toimivat pelkällä nettiyhteydellä ja näyttävät TV-kanavatkin. Toisaalta jos pelkät peruskanavat riittävät, voisivat ne näkyä ns. piiska-antennillakin.

Se välittää vain suora tv ohjelmaa. Tämä on tällainen “kaverin puolesta kyselen” . Se kaveri asuu vuokralla vanhassa kerrostalossa. En tiedä internet liittymistä. Itsekin asun vanhassa kerostalossa ja tänne kyllä tulee nopeat internet yhteyset valkuidulla. Meillä on noin koaksiini rasia täällä ja aikoinaan niitä käytettiin internet yhteyteen, taloyhtiö verkko. Ja nin hidas että että videot lähinnä muistuttivat jotain powerpoin esitystä. Kyllä sitä aika kauan käytettiin, mutta putkiremontin yhtedessä laitettiin kunnon verkko.

Vuokralla asuminen vähän rajoittaa mitä voi tehdä, ei reikiä seinin ja liimattaavien kaapelikourujen mukan lähtee maalit kun ne poistetaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Kai ne kaapelikourut ja sisällä kulkeva antennikaapeli voisivat poismuuttaessa jäädä paikalleen seuraavaa asukasta varten, oletuksella että hän haluaisi televisionsa sijoittaa samaan paikkaan kuin poismuuttanut asukas.

Palataan nykyiseen asukkaaseen:

Jos on olemassa erillinen digiboksi, saisi siitä siirrettyä kuvan langattomasti toisessa huoneessa olevaan televisioon “Wireless HDMI transmitter/receiver” ratkaisulla, mutta en tiedä onko niitä enää missään myynnissä, hintataso oli jotain 200 euron luokkaa. Jos erillistä digiboksia ei ole olemassa valmiina, ei varmasti kannata edes pidemmälle miettiä.

Itse tuossa tilanteessa kenties laittaisin toisessa huoneessa olevaan televisioon kiinni Google Chromecast with Google TV -sovittimen ja katsoisin ohjelmia sovellusten kautta. Myös suorat lähetykset ilmaiskanavilta saa melkein kaikki näkymään äppien kautta. Jotta tämä ratkaisu toimisi, pitää asunnosta löytyä internet-yhteys ja wifi-tukiasema.

Tähän pitää perehtyä.

Käyttäjätaso 7

Vuokralla asuminen vähän rajoittaa mitä voi tehdä, ei reikiä seinin ja liimattaavien kaapelikourujen mukan lähtee maalit kun ne poistetaan.

Vuokranantajalta voisi kysyä, saako tehdä siistin ratkaisun, jota seuraavakin vuokralainen voisi arvostaa.

Siis jos sellainen siisti ratkaisu on mahdollinen, talon rakenteet ja tekijän taidot huomioiden. Aikoinaan asuin silloisen VVO:n vuokra-asunnossa, jossa edelliset asukkaat olivat käyttäneet ahkerasti vuokranantajan tarjoamaa maalietua. Sen huomasi hyvin, mutta vähän väärissä paikoissa...

Osallistu keskusteluun