kokemuksia Elisan mobiililaajakaistasta pääkaupunkiseudulla - onko laajakaistan veroinen yhteys?Näytä ensimmäinen kirjoitus

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

33 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Minulla on 2M/2M rajaton 3G ja toistan 720P HD -videota YouTubesta
..
Mielestäni 3G sopii hyvin HD-suoratoistoon ja 4G:llä voi kokeilla Full HD -laatua varsin epäilemättä.

Ai tuuli käy nyt tällaisesta suunnasta 🆒

Kyllähän se DNA:n verkossa voi toimiakin. Ihan samoin kuin muinoin hehkutit Elisan hyviä verkkoja....

Mutta en kyllä enää nykypäivänä hehkuttaisi 2/2M-liittymää edes yhden läppärin pikkukäytössä. 10/10M on jo ihan toimiva nopeus, enkä olisi yhtään valittanut jos Elisan 3g tai 4g olisi pystynyt sellaista nopeutta tasaisesti syöttämään.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Saunalahden kanssa tuli spämmiä 1M/0.5M liittymällä samaan hintaan. Nyt ei ole spämmiä ja nopeus kaksinkertaistui downloadissa ja nelinkertastui uploadissa. Ja HD näkyy.

On ollut testissä mainitun operaattorin 4G 10M/10M ja toimi hienosti maksimeilla aamusta iltaan, mutta Chromebookille riittänyt hyvin hitaampikin. Se ei nimittäin vaadi päivityksiä minkään muun kuin nettiselaimen osalta enkä harrasta raskasta käyttöä.

Suosittelen 3G-liittymää peruskäyttöön ja itse asiassa siinä on alhaisempi vasteaika kuin 4G-verkossa. Ainakin minun kohdalla ollut näin, mutta veikkaan että on yleinen, koska esim. DNA:n verkossa heidän mukaan 70 % liikenteestä hoituu 4G-verkossa eli jo tuon mukaan 3G olisi ruuhkattomampi. Mikä on Elisan 4G-siirron prosenttiosuus ?
Käyttäjätaso 5
DNAlla näyttäis olevan 10M 14€ ja saunaEllulla 21M 15€.
Jos saunaEllulla oliskin 10M tarjolla, niin hinta olis varmasti kiinnostava...

Jaa sitten näyttäis DNAlla olevan myös 21M tarjolla samaan 14€-hintaan, jos älyää laittaa mokkulaan "DNA Äly 21M"-liittymän...
Käyttäjätaso 7
DNAlla näyttäis olevan 10M 14€ ja saunaEllulla 21M 15€.

Silläkin erolla, että Saunalahdella tuo liittymä on vain 3g.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Kolmas kappale on sitten sitä harhaanjohtavaa manipulointia jonka olen havainnut olevan monen muunkin täällä roikkujan tavoitteena. Mobiilihan nimenomaan soveltuu varmaan useeimmille videoiden katseluun kiinteää paremmin. Ei toki kaikille. Jos valokuitu tulee omaan asuntoon asti ja tarpeet ovat muutenkin normaalia moninaisemmat, niin sitten vain maksamaan kalliista kotiyhteydestä.


... ja höpö höpö. Juttu vain on niinpäin, että mobiili on nimenomaan huonompi jos katsoo videoita (käyttää vaikka Neflixia tai vastaavia palveluita).


Minulla on 2M/2M rajaton 3G ja toistan 720P HD -videota YouTubesta täysin ongelmitta myös ruuhka-aikaan. Hintakaan ei ole yhteydellä paha, 10 eur kk. Toki samaan syssyyn musiikki menee 320K-laadulla nikottelematta. Toki käytän yhteyttä yksin, niin sopii sitä kautta mainiosti. Mielestäni 3G sopii hyvin HD-suoratoistoon ja 4G:llä voi kokeilla Full HD -laatua varsin epäilemättä.


Sinullahan on erinomainen tilanne, jos olet saanut optimoitua hinnan / käyttötarpeen kuten kuvaat. En ole missään vaiheessa väittänyt, ettö olisi mahdotonta, että videoita ei voisi katsella hyvällä laadulla pätkimättä. Näin hyvin voi todellakakin käydä. Olen painottanut, että jos näin ei käy, niin se johtuu siitä ja siitä syystä, koska perimmiltään mobiilidata on hyvin pieni putki, jota mahdollisesti käyttää useampi yhtä aikaa.

Huoleni on nimenomaan se, että jos mobiilidata ei toimi noin hienosti ja alueelle ei "enää" saa kiinteää yhteyttä (kuitua ei ole rakennettu ja ADSL- kupari on poistettu käytöstä).

Se on sitten voivoi, että vaan katsele videoita millään pelillä. Tämä ei yksittäistä käyttäjää toki kiinnosta, jos omalta kohdalta asiat ovat (edullisesti ?) kunnossa. Se on enemmän osuuskunta toimintamme ajatatus.

T: Tuokki
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Niin ja yleensäkin operaattoreiden pitäisi panostaa kuituun. Täällä ei edes ADSL-saatavuutta ole enää ja Sonera ei kuiduta vaikka sähkökaapeleita kaivetaan vauhdilla maan alle. Aika monelle tuossa on rahakysymys ja toisille se tosiasia ettei saa järkihintaan kuitua. Kaapelimodeemitekniikka ei ole kuitua tietenkään eli siinä on tietynlaisia ongelmia ollut välillä.
Omasta mielestä wifi vähän väliä syöpää... Sanotaans näin että joskus wifin takia tekis mieli paiskata wifiloota sekä puhelin seinää ja polttaa ne koska vähän väliä tuppaa tuleemaan speedtestistä 3-10megabittiä sekunnissa ja pingi hakkaa siellä 1000-1500 (AINOANA NETISSÄ) ja tätä tapahtuu useamminkin kuin yhesti... Samaa välillä mobiili netin kaa kts kuva...
Käyttäjätaso 7
Omasta mielestä wifi vähän väliä syöpää...

Siis olet varma, että ongelma on omassa wifi-verkossasi, eikä suinkaan "wifilootan" toisella puolella eli ulkoisessa nettiyhteydessäsi?


(hpgurun tuuliviiri muuten kääntyi em. viestien jälkeen taas vaihteeksi 450 astetta takaoikeaan, mutta se nyt ei ole mikään uutinen)