Vastattu

Netti.fi salasanan vaihto?


Hei, olen luonut joskus vuosikymmen sitten netti.fi sähköposti-osoitteen ja haluaisin vaihtaa sen salasanan koska ei ole enään turvallisimmasta päästä. Tein tätä varten oma-elisa tunukset mutta sähköpostit osiossa lukee vain "Sinulla ei ole sopimusta johon kuuluisi sähköpostipalvelu."

Mitenkäs tuo onnistuisi vaihtaa?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Urhokas 21 April 2016, 08:12

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

15 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Ilmaisen netti-osoitteen salasanaa ei pysty nykyisin vaihtamaan mitenkään.

Kiitä tästä Elisan loistavia nört.... ööö, nettisuunnittelijoita.

... edelleenkin täysin mahdoton arvata, onko tuo suunniteltua ja tarkoituksellista vai normaalia tunarointia.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Hei, olen luonut joskus vuosikymmen sitten netti.fi sähköposti-osoitteen ja haluaisin vaihtaa sen salasanan koska ei ole enään turvallisimmasta päästä. Tein tätä varten oma-elisa tunukset mutta sähköpostit osiossa lukee vain "Sinulla ei ole sopimusta johon kuuluisi sähköpostipalvelu."

Mitenkäs tuo onnistuisi vaihtaa?


Osoitteesi on tämän perusteella selvästi sellainen sopimus josta puuttuu omistajan tarkat tiedot. Niissä lukee kyllä jotain, mutta ei riittävästi, että voisimme tunnistaa omistajan. Se oli ongelma kun tietoja ei aikoinaan vaadittu kun noita pystyi rekisteröimään. Niitä ei voi valitettavasti hallita mitenkään OmaElisasta ja asiakaspalvelukaan ei voi tehdä pyynnöstä niihin muutoksia tai esim. salasanaa vaihtaa. OmaElisasta löytyy kaikki palvelut jotka on rekisteröity henkilötunnuksellesi. On kuitenkin aiemmin ollut puhetta, että webmailiin tehtäisiin sisään salasananvaihto mahdolliseksi. Riittää siis jos kerran pääsee sisään niin sitten voi vaihtaa suoraan webmailista salasanan. Tämän tuleminen on aikataulullisesti kyllä yhä täysin auki
Käyttäjätaso 7
On kuitenkin aiemmin ollut puhetta, että webmailiin tehtäisiin sisään salasananvaihto mahdolliseksi. Riittää siis jos kerran pääsee sisään niin sitten voi vaihtaa suoraan webmailista salasanan. Tämän tuleminen on aikataulullisesti kyllä yhä täysin auki

Oleellinen kysymys kuuluu, miksi webmailista poistettiin tämä ominaisuus?

... no, jos keskustelupalstallakaan ei tarvita oleellisia keskustelupalstan ominaisuuksia, niin ei kai sitten sähköpostissakaan tarvita sähköpostin ominaisuuksia, pääasia että näyttää kaukaa katsottuna hyvältä...
Koska tuo salasanan vaihto ominaisuus tulee netti.fi loppuisille osoitteille? Pakkohan sen on nyt tulla jo ihan tietoturvan takia.. Milloin saatte sen takaisin??
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
OmaElisaan ei netti.fi-sähköpostien hallintaa tule, koska niinkun yllä mainittiin niin sitä ei voi varmuudella yhdistää tiettyyn henkilöön. Käytännössä sähköpostitili on siis ominaisuus.
Tällä hetkellä en ole kuullut, että muutosta tuohon olisi tulossa jollain tietyllä aikataululla.
Ok.. No jos tuota ei tule,miten voin sulkea koko vanhan netti.fi osoitteeni pois käytöstä välittömästi?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Se sulkeutuu automaattisesti 90 päivän kuluessa jos sitä ei käytetä (tai edes kirjauduta palveluun). Muutoksia ei voi noille anonyymeille laatikoille tehdä tuossakaan muodossa oikein juurikin yllä mainituista syistä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18
Nyt tulis tyhmä kysymys ja jos sais vaikka "suomennoksen". Miten nää netti.fi osoitteet eroaa toisistaan. Katsoin äsken omaElisan sivua ja itselläni on puh.liittymän mukana aikanaan avattu netti.fi osoite. Sivuilla näkyy myös kohta salasanan vaihto. Miten siis minun netti.fi eroaa muiden netti.fi:stä tai onko aliaksilla eri toiminnot ? :0
Käyttäjätaso 7
OmaElisaan ei netti.fi-sähköpostien hallintaa tule,
Ei kai kukaan tuota ole kaivannutkaan. Normaaleista sähköposteista salasana vaihtuu webmailin asetuksista. Niin kuin ennen oli myös näillä netti.fi-posteillakin.


edit. Manipenni: tässä ketjussa on kyse ilmaisista postilaatikoista, jotka eivät liity mihinkään liittymään tai muuhun asiakkuuteen.
Ainakin osa näistä on myös perintöjä muinaisilta ajoilta. Oma postilaatikkonikin oli alun perin muotoa jippii.fi, mutta jossain vaiheessa oli mahdollista/puolipakko vaihtaa se netti.fi-päätteiseksi.
Ja tosiaan, todenäköisesti meikäläisenkin postilaatikko on perustettu tiedoilla "matti meikäläinen, kauppakatuviis, jukujukumaa", tjsp...
Kiitos Mits.. Jos voit laittaa viestiä eteenpäin tuosta salasanan vaihdosta,niin olisin kiitollinen.. Muuten se on niin kätevä pikku posti ja mukavan yksinkertainen..
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Manipenni, jos sinulla näkyy tuo sähköpostin hallinta OmaElisassa niin se on luultavasti esim. laajakaistan alle avattu aikoinaan jolloin se linkittyy myös henkilötunnukseesi:)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18
On se OmaElisassa tuon hallinta. Eikä ole laajakaistaa sillon vielä ollut, kun spostin "sain". Laajakaistalla on kyllä ihan oma lootansa isompi kokosena, mutta sitä en o tainnut ikinä käyttää edes. Tuo netti.fi ei ole mikään ilmaislaatikko, mistä kv36 jo puhuikin, vaan tullut liittymän mukana aikanaan, kun saunalahdelle siirryin. Taitaa se alkuperäinen osoite olla muotoa puhelinnumero@netti.fi. No jokatapauksessa tommonen kohta on sivuilla. Toimivuudesta en tiedä, kun en ole koskaan kokeillut 😃
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ah joo, aikoinaan tosiaan niidenkin mukana se sähköposti tuli ja siten se onkin liitettynä hetuun. Tuollaiset itse luodut ilmaissähköpostit puolestaan ei linkittäydy asiakkaaseen ja usein näkeekin, että ne on tehty vaikka Aku Ankan nimellä. 😃
Käyttäjätaso 7
Kuriositeettina mainittakoon , että Oma Saunalahden kautta voi vieläkin lisätä @netti.fi-päätteisen postilaatikon. No kokeilin huvikseni ja systeemi loi ihan tavallisen 200MB laatikon , joka liitettiin asiakkuudelleni. Siis näkyi sekä Oma Elisassa että Oma Saunalahdessa. Oma Elisan kautta ei enää @netti.fi-päätettä saa , mutta Oma Saunalahdessa valikoima on paljon laajempi.

No nuo ilmaislaatikot toki ovat eri asia , mutta joku , jolla on Elisan/Saunalahden asiakkuus , voi kyllä halutessaan luoda uuden @netti.fi-päätteisen postiosoitteen vaikkapa jo käytöstä poistuneen ilmaisosoitteen tilalle. Toki kahta samaa osoitetta eri laatikoissa ei voi olla eli vanha laatikko pitää ensin sulkea , että voi luoda uuden samalla osoitteella.
Kiitos, tästä "kuriositeetista" oli apua.