Vastattu

Akun kesto ja takuu

  • 22 elokuu 2018
  • 5 kommenttia
  • 2228 katselukerrat

Hei! Meneekö takuuseen jos oneplussa puhelimen akku ei kestä ja tyhjenee yön aikana ja puhelin on 9kk vanha ja takuuta on jäljellä?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 22 elokuu 2018, 20:38

Pidätkö sovelluksia auki taustalla päivällä / yöllä vai sammutatko sovellukset silloin kun et niitä tarvitse?Osaako OnePlus sammuttaa tausta-ajosta sovelluksia, joita et ole pariin kolmeen päivään käyttänyt?Minkälainen kuuluvuus kotonasi on?Näillä kaikilla nimittäin on vaikutusta akun kestoon. Mikäli puhelimessa pitää sovelluksia auki taustalla, kasvattaa se akun kulutusta ainakin jonkin verran. Itselläni Samsung osaa asettaa lepotilaan sellaiset sovellukset, joita en ole muutamaan päivään käyttänyt. Tällöin ne eivät turhaan kuluta akkua taustalla.Myös kuuluvuudella on merkitystä akun kestoon. Jos kuuluvuus on huono, joutuu puhelin tekemään enemmän töitä pysyäkseen verkossa. Tämä lisää akun kulutusta merkittävästi.Lisäksi itse pyrin latailemaan puhelinta pari kolme kertaa päivässä ja pitämään akun varauksen jatkuvasti yli 60 prosentissa. Sanovat, että tällä olisi positiivinen vaikutus akun käyttöikää / elinkaarta ajatellen.
Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Takuu kattaa monia vikoja, jos akku ei ole vaihdettava, sen tulisi kyllä kestää takuuajan moitteettomassa kunnossa. Mikä sitä akkua kuluttaa? Oletko katsonut?

Android tarjoaa monta tapaa katsoa tätä.
  1. Tarkista akun kulutustiedoista mikä sovellus akkua kuluttaa.
  2. Jos täällä ei näy mitään erikoista, lataa accubattery, ja katso miten kulunut akku on.
  3. Joskus akku paranee kun asentaa puhelimeen mahdollisen päivityksen.
  4. Jos päivitystä ei ole, puhelimen resetointi voi auttaa.
Muussa tapauksessa takuuseen on asiaa, mutta se kuuluuko vika takuuseen, päättää valmistaja jota edustaa huolto. Takuuseen laitto onnistuu ostopaikan kautta, uskoakseni Elisa sinulla.

Nyt soi Da Tweekaz - Born In The 80's (Extended Version).

Mukavaa loppukesää!
Akkua kuluttaa eniten android järjestelmä. Ja päivitykset on ajan tasalla. Tänään vein elisalle mutta en tajunnut kysyä että meneekö akku takuuseen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Käytätkö puhelinta mokkulana? Mokkulakäyttö näkyy tavallisesti Android-järjestelmänä ja se kuluttaa akkua paljon. Jos et käytä puhelinta mokkulana ja Android vie silti virtaa, on jotain vialla.

Jos Oneplus on sinulla noin 9 kk, niin sen täytyy olla Oneplus 5T, koska Oneplus 6 on vasta julkaistu. Siitä on netissä muutama aihe, että muillakin Oneplus 5T olisi huono akun osalta.

Aiheesta voi lukea lisää vaikkapa täältä: https://forums.oneplus.com/threads/oneplus-5t-battery-draining.811563/

En uskalla luvata, että menee takuuseen, mutta vaikuttaa olevan Oneplussan vika.

Oneplus ei käytä Android One -järjestelmää ja siksi se ei ole Googlen vakio. Oneplussan omat muokkaukset saattavat olla huonoja, jotka tuota akun huonoutta aiheuttavat valitettavasti.

Ystävälläni on Oneplus 5T ja siinä ei ole akku vielä huono, mutta ei kyllä kovin tehokaskaan. Hän ei ainakaan ole korottanut ääntään puhelimensa akun kestävyydestä elämässään.

Nyt soi Ran-D - #MyWay (Original Mix).

Toivottavasti saat puhelimen korjattuna takuuseen!
En käytä mokkulana, mutta on ae vähän ärsyttävää jos akku tyhjenee yöllä kokonaan ja päivälläkään ei kestä. Ja on iha pelkkä oneplus 5.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Pidätkö sovelluksia auki taustalla päivällä / yöllä vai sammutatko sovellukset silloin kun et niitä tarvitse?

Osaako OnePlus sammuttaa tausta-ajosta sovelluksia, joita et ole pariin kolmeen päivään käyttänyt?

Minkälainen kuuluvuus kotonasi on?

Näillä kaikilla nimittäin on vaikutusta akun kestoon. Mikäli puhelimessa pitää sovelluksia auki taustalla, kasvattaa se akun kulutusta ainakin jonkin verran. Itselläni Samsung osaa asettaa lepotilaan sellaiset sovellukset, joita en ole muutamaan päivään käyttänyt. Tällöin ne eivät turhaan kuluta akkua taustalla.

Myös kuuluvuudella on merkitystä akun kestoon. Jos kuuluvuus on huono, joutuu puhelin tekemään enemmän töitä pysyäkseen verkossa. Tämä lisää akun kulutusta merkittävästi.

Lisäksi itse pyrin latailemaan puhelinta pari kolme kertaa päivässä ja pitämään akun varauksen jatkuvasti yli 60 prosentissa. Sanovat, että tällä olisi positiivinen vaikutus akun käyttöikää / elinkaarta ajatellen.

Osallistu keskusteluun