Onko sinulla joku näistä 15 puhelimesta? Säteily asuu kanssasi

  • 16 joulukuu 2018
  • 9 kommenttia
  • 4300 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • Entinen OmaYhteisön jäsen
  • 14255 kommenttia
Saksalainen tutkimus on listannut 15 puhelinta, joissa eniten säteilyä. Vastaavasti listattiin myös 15 turvallisinta puhelinta, joiden säteily oli matalinta 15 puhelimen voimin. Jos sinun puhelimesi on säteilevien listalla, ei ehkä kannata nukkua vierekkäin sen kanssa. Esimerkiksi kiinalaisissa puhelimissa oli parhaimmat menestykset säteilevien luurien listalla.

Mitä tämä kertoo sinun luurista? Kannattaisiko älyluurista luopua? Voisitko jättää kiinalaisen merkin kauppaan miettiessäsi uudempaa mallia? Ostamalla kiinalaista maksat säteilystä.

Tutkimukseen pääsee tästä https://www.moneycontrol.com/news/technology/data-story-samsung-smartphones-emit-least-radiation-iphones-xiaomi-mi-a1-emit-the-most-2513701.html

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Googlesta löytyy useita ohjeita foliohatun askarteluun. 🤔
Käyttäjätaso 7
Kun otetaan huomioon, että puhelimella pitäisi pystyä tekemäänkin jotain, tuohon tarvittaisiin viereiseen sarakkeeseen puhelimen toimivuus heikossa kentässä.
Sitten voisi arvioida, onko jonkun mallin suurempi säteily "turhaa", vai liittyykö se parempaan toimintakykyyn.


- osittain foliohattuilua, osittain ihan hyvä huomioida tämäkin asia. Mutta se nyt pitäisi olla kaikilla tiedossa, että ei kannata nukkua puhelin päänalusena.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Puhelimien säteilyn terveysvaikutus on täyttä huuhaata, sillä ei ole minkäänlaista todistettua vaikutusta. Puhelimen lähetysteho on yleensä 1 000 000 kertaa pienempi (joskus vieläkin pienempi) teho mitä 1000W mikroaaltouuni, katsokaa vaikka youtubesta video jossa laitetaan eläviä muurahaisia mikroaaltouuniin täydellä teholla ja ne pysyy hengissä! Radioaaltojen teho sitä paitsi heikkenee erittäin nopeasti etäisyyden kasvaessa ja korkeammilla taajuuksilla vieläkin nopeampaa heikkenee etäisyyden kasvaessa. Myös väitteet tukiaseman säteilyn terveysvaikutuksesta on täysin huuhaata, sitä paitsi joka ikisessä tilanteessa kännykkä säteilee enemmän mitä tukiasema kun ollaan kännykän läheisyydessä, vain menemällä tukiaseman antennin välittömään läheisyyteen ja kiinni vasta silloin säteily on suurempaa mitä kännykästä silloin kun kännykkä lähettää 2G/3G/4G radiolla. Kännykkä lähettää joka ikisessä tilanteessa niin pienellä teholla että sillä ei ole minkäänlaista terveysvaikutusta missään tilanteessa edes wlanin ollessa käytössä. Olen nukkunut yli 10 vuotta kännykkä "päänalusena" ja sillä ei ole ollut minkäänlaista vaikutusta yhtään mihinkään. Ne jotka on aloittanut näistä niin sanotuista terveysvaikutuksista puhumisen niin niillä ei ole ollut minkäänlaista hajua eikä käsitystä radioaaltojen käyttäytymisestä ja vaimenemisesta nopeasti etäisyyden kasvaessa ja niillä ole ole mitään käsitystä mitä tarkoittaa uW (micro watti), mW, nW, pW jne ja mitä ne on suhteessa esim mikroaaltouunin 1000W. Ja mitä lähempänä tukiasema on niin sitä vähemmän kännykkä säteilee.

Foliohattuilijat ja salaliittoteoriitikothan ei usko tosiasioita vaikka nille miten todistaisi väitteet vääräksi..
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Kun otetaan huomioon, että puhelimella pitäisi pystyä tekemäänkin jotain, tuohon tarvittaisiin viereiseen sarakkeeseen puhelimen toimivuus heikossa kentässä.
Sitten voisi arvioida, onko jonkun mallin suurempi säteily "turhaa", vai liittyykö se parempaan toimintakykyyn.


Tuossa pari vuotta sitten uutisoitiin tanskalaisen yliopiston tekemästä tutkimuksesta liittyen juuri tähän puhelinten kuuluvuuteen heikon signaalin alueella, tosin testituloksia ei ole enää saatavilla, harmi sinänsä. Tuolloin esim. juuri iPhonet olivat aika heikoilla, joka voisi taas tässä tutkimuksessa selittää suuremman säteilyn. Eli puhelin joutuu tekemään enemmän töitä pysyäkseen verkossa, jolloin myös säteilyä tulee luonnollisesti enemmän.

Tämä säteilytutkimus ei siis kerro ihan koko totuutta, koska tutkimuksesta ei käy ilmi se, kuinka hyvän ja voimakkaan signaalin puhelimet ovat saaneet tutkimuksen aikana. Tutkimuksessa ei myöskään kerrota, mitä taajuutta puhelimet ovat testin aikana käyttäneet.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
katsokaa vaikka youtubesta video jossa laitetaan eläviä muurahaisia mikroaaltouuniin täydellä teholla ja ne pysyy hengissä!

En suosittele kuitenkaan eläimiä laittamaan mikroaaltouuniin.. muurahaisia isommat eläimet kärsisi mikroaaltouunissa, mikroaaltouuni olisi vaarallinen jos toimisi myös oven ollessa auki jolloin saisi esim palovammoja käteen jos käden laittaisi sinne sisälle ainakin jos pitäisi jonkin aikaa siinä.. 🤔

4G ja 5G verkko ei ole terveydelle vaarallinen vaikka jotku niin luuleekin..
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Yksi tutkija käenpesästä – Kodin sähkölaitteiden säteilyvaara on huuhaata
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Asiantuntijat yksimielisiä: Sähköallergia on harhaa - koetut oireet ovat kiistämättä olemassa
Miksi siitä säteilystä pitäisi saada jokin tauti, että sillä olisi jotain vaikutusta. Eikö riitä, että jos ihmisen aivot tekee ilman säteilyä synapsin sekunnissa. Jos käytät paljon kännykkää synapsin tekeminen vaatii viisi sekuntia.
Mielestäni jokainen voi ihan itse vaikuttaa siihen, paljonko puhelintaan korvalla pitää ja päivittäin käyttää.

Osallistu keskusteluun