Boksi ei ota kaukosäätimen komentoja vastaan

  • 6 October 2018
  • 9 kommenttia
  • 2271 katselukerrat

Morjens

Pohjassa olevassa läpyskässä on alku N7800 joten se lienee mikä boksi on kyseessä.

Kun sain kyseisen boksin kaukosäädin toimi n 10cm etäisyydeltä. Eyäiosyys on koko ajan pienentynyt ja viimeksi kun kaukosäädin toimi se oli 1mm etäisyydellä sekä virtanappia piti painella useita kertoja että sai boksin käynnistettyä. Nyt suht kauan aikaa boksi ei ole ottanut minkäänlaisia komentoja vastaan kaukosäätimestä. Kaukosäätimen ledi kyllä vilkkuu kun painelee nappeja. Kaukosäädintä on koitettu uusilla pattereillakin.

Itsellä on oma ADSL jonka firmwaren päivittelen säännölklisesti ja koskaan ei ole ollut nettiyhteydessä mitään ongelmia. Digiboksi on ollut langattomasti ja piuhalla kiinni. Boksin olen pakottanut hakemaan päivitykset ja siloin boksi on ollut rj45 kiinni. Viimeksi koitin vaikka kaukosäädin ei ottanut palauttaa tehdasasetukset mutta kun boksi ei ota säätimen käskyjä vastaan ei pääse aloitus ruudusta eteenpäin.

Olen käynnyt läpi ne ehdotukset mitä laitatte boksin vikatilanteissa. Siis olen koittanut kaikki vaihtoehdot mitä olette näilläkin sivuilla ehdottaneet joten en näe mitään muuta vaihtoehtoa kuin että lähetätte uuden boksin /kaukosäätimen silloin voin koittaa ristiin kaukosäätimiä ja todeta missä vika on. Oli siutten vika kummassa tahansa niin voin ihan terapian muodossa hakata ite kaukosäätimen tai boksin p*****päreiksi.....


Ystävällisin terveisin : Janne Ingalsuo

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Hei inkkux77 ja tervetuloa OmaYhteisöön!

Enpä muista moista tapausta aiemmin kuulleeni. Viallisia kaukosäätimiä ja digibokseja sen sijaan on ollut laajalla skaalalla erilaisia.

Mikäli haluat uuden digiboksin OmaYhteisön kautta, kannattaa lisäillä asiakasnumero omiin tietoihin täällä OmaYhteisössä. Se onnistuu klikkaamalla omaa nimimerkkiä sivun oikeasta yläkulmasta ja valitsemalla "Asetukset". Profiilissa oleva asiakasnumero näkyy vain itsellesi ja OmaYhteisö-tiimille.

Toinen, nopeampi vaihtoehto on olla yhteydessä Elisan asiakaspalveluun. Vikailmoituksia ottavat vastaan 24/7, pitää vain kuunnella nauhoite loppuun ja puhelu yhdistyy vikapuolen päivystäjälle.
https://elisa.fi/asiakaspalvelu/yhteystiedot/
Nyt pitäisi olla asiakasnumero..... Pidän kyllä itsekkin kyseistä ongelmaa tosi outona. Itse epäilen että vika on siinä joka ottaa kaukosäätimen signaalin vastaan boksin päässä.

No kyllä tämä tästä ratkeaa..

Pitäiskö tästä laittaa viestia oma yhteisö tiimille suoraan..... Oon täällä vähän hukassa kuin pieni orava kun oon aikas uusi täällä keksustelualueilla...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17
Uusimman N7800 mallin wlan tuskin on se ongelma, se kun on sentäs ihan piirilevyllä eikä sisällä olevassa usb-liittimessä oleva wlan-antenni niinkuin N7700 mallissa.
Tosin heikon wlan yhteyden yksi ongelma ilmenee juuri niin ettei digiboxi reagoi kaukosäätimeen.
Mikäli boxi on kuitenkin ethernetpiuhalla, niin sitten ei ole tuosta wlan ongelmasta kyse.

Niin tai näin, vikailmoituksiin yhteys kun kaikki omat konstit on kokeiltu. Tuon uusimman haluamme tod. näk. tutkittavaksi asiakaspalautuksena. Uutta toimivaa kuitenkin vikatilanteissa vaihdetaan jos on susikappale osunut kohdalle.
Kiitokset ...

Koitin vielä ettei tv ollut pällä ja sama homma boksi ei ottanu komentoja vastaan. Voipi olla että kaukosäädin on vain rikki että se ei lähetä mitään signaalia jota boksi voisi vastaanottaa. Kuitenkin kaukosäädin ilmoittaa merkkivalolla että jotain tapahtuu niin vaikee sanoa.

Otanpa asiakaspalveluun yhteyksiä ensviikon puolella, kun ei tämä ole nyt mikään hirveen kiirellinen....

Kiitokset vielä Elisalaisille ja anteeks kun häiritsen kauheilla kirjoituksilla lauantai iltaanne :)))
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Voit testata kaukosäätimen toimintaa seuraavasti:
- Avaa älyluurin kamera -sovellus, digikamera käy myös
- Osoita kaukosäätimellä kameran linssiin
- Paina mitä tahansa painiketta parisen sekuntia yhtäjaksoisesti
- Mikäli puhelimen / kameran näytöllä näyttää vilkkuvan (yleensä violetti tai punainen) valo kun painat painiketta, lähettää kaukosäädin signaalia. Jos valoa ei näy, ei kaukosäädin myöskään lähetä signaalia.

Tämä toimii millä tahansa kaukosäätimellä. Näppärä tapa testata esim. säätimessä olevien paristojen kunto.
No tulipas testattua kaikilla muilla kaukosäätimillä violettia valoa vilkutti kun piti virtanappia pohjassa.... Boksin kaukosäätimessä ei ollu mitään eloa joten voipi olla että vika on siinä...

Taidanpa koittaa ja ostella uuden säätimen kattoa mitä tapahtuu... kiitokset tästä...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Taitaa mennä nuo kaukosäätimet takuuseen, jos ei ole itse rikottuja. Eli yhteyttä ensin Elisan asiakaspalveluun.
No nyt kaukoisäädin on vaihdettu ja poksi pelittää taas normaalisti.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
No nyt kaukoisäädin on vaihdettu ja poksi pelittää taas normaalisti.

Hyvä, että ongelma korjaantui kaukosäädintä vaihtamalla.

Mikäli laitteen, tai minkä tahansa muun Elisan palvelun / tuotteen, kanssa ilmenee jatkossa ongelmia, kirjoittele tälle foorumille. Ratkotaan eteen tulleita ongelmia yhdessä.