Vastattu

Elisa Viihde betatestaus - vapaaehtoisia etsitään


Etsimme Netgem N7700 digiboksin käyttäjiä beta-testaajiksi. Ilmoittautumiset ja lisätietoja linkistä:  https://response.questback.com/elisa/evb
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi ekurvine 24 June 2015, 09:17

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

35 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kuinkahan usein näitä beta-asteella olevia ohjelmistopäivityksiä mahdollisesti tulee?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13
Kiinnostaisi kyllä ruveta beta testaajaksi mutta tuo boksi on niin surkea että sitä ei viitsi edes käyttää. Eli pysyn mielummin Netgem N8100 boksin käyttäjänä kun kyseinen boski toimii kaikista käyttämistäni bokseista parhaiten.
Tämän hetken arvio on, että isompia firmware-päivityksiä nelisen kpl vuodessa ja widgetpäivityksiä saman verran tai hieman enemmän. 
Käyttäjätaso 2
Onko noista tulossa mitään ennakkotietoa/changelogia ennen kuin päivitys tulee ladattavaksi?
Emme tiedota näistä isommin etukäteen. Päivitysten yhdeydessä pyrimme kyllä lähettämään viestiä, varsinkin jos/kun jokin muuttuu käyttöliittymässä.

Ja kiitos hyvistä kysymyksistä, lisäämme näitä betaryhmälle lähtevään UKK-mailiin. 
Onko tässä testauksessa mahdollisuus saada palautus edelliseen versioon, mikäli uudessa on jokin muutos tai bugi, joka on käyttäjän kannalta ongelmallinen?
Betasta poistuminen tapahtuu saman lomakkeen kautta. Siellä on checkboksi oletko liittymässä tai poistumassa.  
Käyttäjätaso 7
ekurvine kirjoitti:
Betasta poistuminen tapahtuu saman lomakkeen kautta. Siellä on checkboksi oletko liittymässä tai poistumassa.  

Poistaako se myös sen betasoftan digiboksista , jos asiakas haluaa palata normaali käyttöön :smileyhuh:
Ryhmään liittämistä ja poistamista ei ole automatisoitu, vaan se tehdään käsipelillä ja kiertää parin henkilön kautta. Siksi näissä on viivettä 2-5 päivää, ehkä enemmänkin nyt kesälomien aikana. Sitten kun tarvittavat pari bittiä on käännetty haluttuun suuntaan, niin digiboksi hakee tuotanto- tai betaversion seuraavan yön aikana. 
ekurvine kirjoitti:
Betasta poistuminen tapahtuu saman lomakkeen kautta. Siellä on checkboksi oletko liittymässä tai poistumassa.  

Kysymys ei ollut betasta poistumisesta, vaan siitä tilanteesta, että yhdestä versiosta pääsisi edelliseen (beta-)versioon, kunnes tulee uusi beta-versio.
Pidämme yllä vain yhtä julkista beta-ohjelmistoversiota kerrallaan. Betaryhmälle siis julkaistaan uusi versio ennen muita asiakkaita. Jonkin ajan kuluttua tämä (tai sen korjattu versio) julkaistaan kaikille, eli kaikilla on sama versio, kunnes betaryhmä saa uuden version, jne jne..  Teoriassa olisi kai mahdollista kelaille versioita eteen-taaksepäin, mutta käytännössä tämän järjestäminen olisi hyvin hankalaa ja jokin menisi kuitenkin rikki. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19
Juu, antero nyt tarkoitti  sitä, että jos uusi jaettu beta on niin torso, että estää boksin käyttöä niin pahoin, ettei sitä voi käyttää, niin tarvitseekö odotella 3 kk seuraavaa betaa, ennenkuin saadaan toimivampi, vai onnistuuko paluu edelliseen paljon paremmin toimivaan versioon.
Vilpitön tarkoituksemme toki on, että uudet versiot tuovat mukanaan _parannuksia_ tekniseen toimivuuteen, sisältöihin ja käytettävyyteen. Huom myös, että nämä eivät tule betaryhmälle ihan suoraan sorvilta, vaan välissä on mm. sisäistä testausta. Toki yllätyksiä voi tulla ja todennäköisesti tuleekin, mutta jos jotain isompia bugeja löytyy, niin palautamme koko ryhmän edelliseen versioon. 
ekurvine kirjoitti:
Tämän hetken arvio on, että isompia firmware-päivityksiä nelisen kpl vuodessa ja widgetpäivityksiä saman verran tai hieman enemmän. 

Tarkoittaako tuo widget esimerkiksi Netflixiä?

Entä mikä päivitys oli se, joka poisti tekstitys- yms. valinnat tallenteista?
Kyllä, widget-päivityksillä tarkoitin päävalikossa näkyviä kokonaisuuksia, eli joko täysin uusia ominaisuuksia kuten Netflix, tai muutoksia johonkin nykyiseen toimintoon. Esim ensi viikolle on suunniteltu jälkimmäistä, jos vain saamme betaryhmän kasaan.. ;)

Aiemmin havaituista tekstitys- ym muutoksista ja ongelmista kannattaa raportoida ko. ketjuun - tai avata uusi jos aihetta ei ole jo ennemmin käsitelty. 
ekurvine kirjoitti:
Aiemmin havaituista tekstitys- ym muutoksista ja ongelmista kannattaa raportoida ko. ketjuun - tai avata uusi jos aihetta ei ole jo ennemmin käsitelty. 

Kysymykselläni tarkoitin sitä, oliko se widget vai jokin kolmas päivitystyyppi?

Tämä yleisestä kiinnostuksesta eri päivitysten osalta.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9
Toimiiko tässä mallissa ajansiirto tikulle?

Käytän sitä paljon.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9
mreko kirjoitti:
Ei toimi ajansiirto millään tavalla, ei edes sille tikulle mikä toki olisi paras ratkaisu, mutta ei niin ei.
Onpa kumma juttu kun minun Saunavisio on tallentanut tiikulle jo kymmenen vuotta sitä kanavaa millä boxi kulloinkin on. Yksi tikku mennyt jo "puhki". Nyt on pari vuotta ollut Kingstonin DataTraveler 32Gt yötäpäivää päällä ja sitä voi kelata noin 8-10 tuntia taakkeppäin riippuen HD-kanavien tallennuksesta.

Lisäksi voin laittaa kanavan vaihtumaan "muistutus"-toiminnolla halutulle kanavalle. Myös maxukanavalle.
Käyttäjätaso 2
Saakos tästä betatestauksesta milloin lisätietoa?

OT:

Vaikka tuo ajansiirron puuttuminen kohtuullisen iso puute onkin, ei sillä välttämättä joka ketjua tarvitse sotkea.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +3
Niin, onkos näitä testaajia jo valittu? Olisi kiva tietää mahtuiko mukaan testiryhmään..
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3
Kyselläänpäs asiasta päättäviltä tahoilta, palataan asiaan kun saadaan lisätietoja 🙂
Toistaiseksi näyttää siltä, että kaikki halukkaat mahtuvat mainiosti mukaan. Edellytyksenä on vain, että asiakkuudelta löytyy N7700 boksi, kun ryhmään liittäminen tehdään. Jos käytössä on Pace tai vanha Netgem, niin ilmoittautuminen on turhaa, koska siitä ei seuraa mitään. Käyttöliittymä ei muutu ja jos haluaa vaihtaa boksin, niin se ei tapahdu tällä lomakkeella, vaan pitää ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.   

Alkuperäinen suunnitelma oli aloittaa tällä viikolla, mutta tekniikka, tiedättehän ;) Tämän hetken paras arvaus on, että käynnistellään ensi viikolla. Aloitamme betailun erään tutun ominaisuuden uudella versiolla.. Yksityiskohtia ja ohjeita tulee sähköpostitse, kun kaikki on valmista. 
Arvelisin, että uuteen boksiin päivitys tulee vasta jos tuohon betalistaan tehdään muutoksia. Eli luultavasti tämän tekee skripti, joka hakee mac osoitteet listalla oleville asiakastunnuksille ja laittaa näille maceille ko bitin päälle. Mutta tämä on vain arvailua, laitan kysymyksen eteenpäin.
Ei hätää, viesti on mennyt perille ja mac löytyy kannasta.
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +1
ekurvine, Ilmeisesti minäkin ehtiin tuohon beta testaajien ryhmään mukaan? Laitoin yv:llä vielä varalta tarkempia tietoja boksista ym.